Ga naar inhoud

Probleem voeding laptop?


 Delen

Aanbevolen berichten

Sinds enkele jaren ben ik in bezit van een DELL XPS M1210, en sinds enkele maanden laadt de batterij niet meer op en werkt hij niet meer op netstroom. Omdat mijn zus dezelfde laptop heeft heb ik met haar laptop de batterij proberen laden, wat werkte.

De batterij gaat niet meteen leeg, maar geleidelijk (na ongeveer een week is hij leeg wanneer hij op netstroom staat). Wat raar is, want puur op netstroom werkt hij niet maar hij blijkt toch iets of wat ervan waar te nemen wanneer een opgelade batterij in de laptop steekt.

Weten jullie wat het probleem kan zijn? Ik dacht misschien aan de voeding.

En is dit goedkoop op te lossen? (ben een student op kot en heb het niet zo breed)

Groetjes,

Jelle

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je computer volledig afsluit en je sluit hem aan op het netstroom. Zogezegd dus voor op te laden. Kan je ergens zien dat de batterij wordt opgeladen? (led lampje of zo)

Maar afgezien van mijn bovenstaande vraag heb ik dit probleem al vaker gezien bij oudere laptops. Een bios update kan al veel oplossen. Ik hoor wel later of je weet hoe dit werkt. Trouwens een bios flash is gratis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de .exe wil niet starten omdat hij niet herkent dat hij op netstroom zit, ik vrees dat de batterij opladen in dit geval niet gaat werken. Ik ga het nu proberen met een bootable cd, in de hoop dat dit werkt

Het is toch de goede software? En je laat hem toch opstarten van die CD, Diskette, UBS poort? (opstarten F2/F8 drukken of anders afhankelijk van je bios) Of anders je bios zodanig instellen dat hij eerst je diskette, cd, usb poort controleert alvorens hij de harde schijf gaat lezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het enige wat je kan doen in dit geval is kijken voor een nieuwe batterij. Deze zal al je problemen oplossen.

Als die bij dell zelf niet meer beschikbaar is, kijk dan eens hier

p.s. al je adapter van je zus op uw laptop geprobeerd met jouw batterij?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Led knippert een beetje wanneer hij op stroom staat maar laadt niet op, geeft wel aan dat hij bijna leeg is wanneer hij op netstroom staat.

Maar ik ga die BIOS update zeker eens proberen

Alvast bedankt

zeker NIET doen. hij werkte voorheen prima? "Don't repair what isn't broken!"

Link naar reactie
Delen op andere sites

de update gedownload van de dell website, vervolgens op een boot cd gebrand maar updaten werkt niet (omdat de bios grootte niet overeenkomt met de verwachte grootte ofzo, nochtans was het een officiële update en zou deze moeten werken).

@dikken sorry, ben vergeten te vermelden dat ik al een nieuwe batterij besteld heb tijdje terug, omdat ik ook dacht dat het probleem aan de batterij lag. werkte perfect totdak ik merkte dat de batterij niet laadde, en dus het zelfde probleem vertoonde als voorheen. De adapter ook al geprobeerd, zelfs vervangen (adapter was nl. stuk en kreeg geen stroom meer, de nieuwe adapter getest op laptop van zus en werkte)

alvast bedankt voor de reacties tot nu toe

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.