+ Reageren op discussie
Resultaten: 1 t/m 10 van 10

Sitecom wireless 300N network range extender

Dit is een discussie over Sitecom wireless 300N network range extender in het forum Archief Internet & Netwerk , en maakt deel van de Internet & Netwerk categorie; Hallo heb deze extender gekocht omdat ik mijn bbox niet kan ontvangen met mijn xbox. Ik heb deze nu met ...

  1. #1
    Nieuweling
    Geregistreerd
    12 december 2011
    Berichten
    5

    Standaard Sitecom wireless 300N network range extender

    Hallo heb deze extender gekocht

    omdat ik mijn bbox niet kan ontvangen met
    mijn xbox.

    Ik heb deze nu met de handleiding geinstaleerd,
    maar er zou bij status moeten staan connected maar
    er staat scanning.

    Hij staat zogezegd te ver maar hij staat er pal naast :S

    hoe komt dit?

    Grtz

  2. #2
    Moderator ProMind's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 mei 2011
    Locatie
    Antwerpen
    Leeftijd
    56
    Berichten
    2.418

    Standaard

    Je moet de Sitecom instellen als "repeater" dus niet als AP.

    Om dat te doen moet je het SSID en de beveiliging van de BBOX opgeven.

    Je vindt dit in de handleiding vanaf blz 16.
    - Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

  3. #3
    Nieuweling
    Geregistreerd
    12 december 2011
    Berichten
    5

    Standaard

    Hij is ingesteld als universal repeater.

  4. #4
    Super Moderator stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.948

    Standaard

    Hij is ingesteld als universal repeater.
    Dat is prima.

    Misschien moet je in Bbox de mac adres van de sitecom nog toe voegen als je dat ook deed met de andere pc.
    De mac adres van Sitecom vindt je aan de onderkant.

    Als dat gebeurd is dan kan je waarschijnlijk deze handleiding gebruiken want ik weet niet welke type range extender je hebt.

  5. #5
    Nieuweling
    Geregistreerd
    12 december 2011
    Berichten
    5

    Standaard

    heb de mac adress toegevoegd en handleiding gevolgd.

    Dus als het 192.168.1.1 is dan wordt het 192.168.1.234

    als ik dit doe staat er dat ik moet herverbinden met het nieuwe
    ip adress maar dit lukt niet.

    er komt connection timed out.

  6. #6
    Moderator ProMind's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 mei 2011
    Locatie
    Antwerpen
    Leeftijd
    56
    Berichten
    2.418

    Standaard

    Welk toestel heb je welk adres gegeven ?

    Het default adres van de Sitecom is 192.168.0.234 dus niet 1. Het probleem nu is waarschijnlijk dat je PC in een ander subnet zit en je de Sitecom dus niet kan bereiken.

    Kan je het volgende eens doen ?

    Ga naar start - alle programma's - bureauaccesoires.
    Zoek het icoon van het opdrachtprompt en klik er op met de rechter muisknop en kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen.
    In het opdrachtprompt typ je ipconfig /all > c:\ipconfig.txt en druk enter.
    Let op de spatie voor de / en voor en na de >.
    C is de schijfletter van de systeemschijf; deze kan je aanpasssen indien de systeemschijf niet de letter C heeft.
    Open de verkenner en klik op de C schijf.
    Open het bestand ipconfig.txt en plak de inhoud in je volgend bericht of voeg het bestand ipconfig.txt toe aan je volgend bericht.
    Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.
    - Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

  7. #7
    Nieuweling
    Geregistreerd
    12 december 2011
    Berichten
    5

    Standaard

    Het is gelukt maar wel niet draadloos.

    heb hem met kabel verbonden met de bbox2

    en heb goede signaalsterkte met de xbox :)
    Laatst gewijzigd door jimmy0001; 13 december 2011 om 13:49 Reden: opgelost

  8. #8
    Moderator ProMind's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 mei 2011
    Locatie
    Antwerpen
    Leeftijd
    56
    Berichten
    2.418

    Standaard

    Je hebt twee actieve netwerkverbindingen, een PPP rechtstreeks op een internetverbinding (de BBOX ?) en één bekabelde op de sitecom vermoed ik ?

    Wel vreemd, want die PPP verbinding gaat niet over een router ?

    Als je de Sitecom wil gebruiken heb je een internet koppeling nodig die via hetzelfde subnet loopt.

    Dus bijvoorbeeld

    Modem -> Router -> Sitecom -> PC's

    De router en de Sitecom moeten in hetzelfde subnet zitten, dus bijvoorbeeld Router = 192.168.0.1, Sitecom = 192.168.0.2

    De router moet DHCP hebben aanstaan, en verbonden zijn via de WAN poort met het modem.

    Maar ik zie hier nergens een router ?
    - Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

  9. #9
    Nieuweling
    Geregistreerd
    12 december 2011
    Berichten
    5

    Standaard

    Denk dat bbox ook een router heeft want kon de bbox ontvangen met de xbox maar
    had geen signaalsterkte.

    ja ik heb nu twee actieve netwerkverbindingen.

    heb gewoon de sitecom met kabel aangesloten op de bbox.

  10. #10
    Moderator ProMind's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 mei 2011
    Locatie
    Antwerpen
    Leeftijd
    56
    Berichten
    2.418

    Standaard

    Is je PC ook met een kabel aangesloten op de bbox ? Nog andere toestellen bekabeld of bedraad ?

    Uiteindelijk is het de bedoeling om alle toestellen in één netwerk te krijgen niet ?
    - Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

+ Reageren op discussie

Soortgelijke discussies

  1. Wireless Range Extender
    door stegisoft in forum Hardware Reviews
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 21 juli 2012, 11:05
  2. [OPGELOST] Paar problemen en vraagjes ivm de Sitecom Wireless Range Extender WL-330...
    door stephane4 in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 16 oktober 2011, 16:45
  3. Problemen met Sitecom Range extender
    door eschmans in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 11 september 2011, 11:57
  4. met w7 geen internet via sitecom wireless 300N router
    door Maickel in forum Archief Internet & Netwerk
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 25 januari 2010, 18:26
  5. [OPGELOST] Wireless G Range Extender
    door siMON in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 12 augustus 2009, 13:15

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •