Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

lan verbinding gaat niet meer, Draadloos internet wel.


  • Log in om te reageren
19 reacties op dit onderwerp

#1 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 19:49


Hallo iedereen,
Ik zit met een probleem zoals wel meerdere hier denk ik.

Namelijk mijn lan verbinding ( via kabel ) gaat niet meer.
Het is gebeurd van het 1 op ander moment.

Probleem oplossing gaf eerst aan probleem met router.
=> kabel ingestoken op 2 andere pc's en die krijgen wel onmiddelijk verbinding.

2de probleem : Ongeldige ip configuratie.
=> systeemherstel geprobeerd maar hielp niets. ( probeerde het maar )

Via apparaatbeheer geeft de netwerkkaart aan dat het apparaat correct werkt.

Toen laptop laten formatteren omdat ik niet goed wist hoe ik het moest doen
=> windows 7 verborgen op harde schijf.
Die persoon heeft dus computer geformatteerd en alle drivers etc terug geïnstalleerd.
Hij beweerde dat er 5 virussen opzaten en dat er een probleem met avg was, en dat was de '' oorzaak '' dat ik geen internet verbinding krijg.
Nu zit ik toch wel met enige twijfels want mijn laptop doet identiek hetzelfde als voordien.
Draadloos internet gaat maar internet via kabel niet.

Als ik cmd open en ipconfig ingeef geeft hij aan dat ik geen dns achtervoegsel heb en geen standaardgateway.

als iemand me kan helpen, hoor ik het echt graag.

groeten Jordyy

Edit : Mijn excuses ook dat ik mijn bericht in het verkeerde topic heb gezet, Zag het nu net pas dat er ook een internet en netwerk topic was !

#2 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7879 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 19:58

Controleer eens of er in apparaatbeheer een vermelding staat bij Netwerkadapters.

#3 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 20:05

bedoelt ge vermelding als broninstellingen.
daar staat : geheugenbereik : 00000000F0400000 -00000000F040FFFF
IRQ : 0xFFFFFFFD (-3-

of bedoel je apparaatstatus , want daar staat : dit apparaat werkt correct.

groeten

#4 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7879 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 20:25

Daar je zowel bedraad als draadloos op het internet kan neem ik aan dat het om een laptop gaat.

Rechtsklik in je systemtray op het icoontje van je internetverbinding en kies Netwerkcentrum openen
In het venster wat opent klik je links aan de bovenkant op Adapterinstellingen wijzigen

Hoe word daar de status van je adapter weergegeven

Netwerkverbindingen.PNG

#5 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 20:31

ahh ja zo bedoel je,
ja hij geeft aan openbaar netwerk en daaronder onbekend netwerk.

#6 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7879 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 21:00



Kun je een screenshot hiervan plaatsen?

#7 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 21:32

laptop verbinding.jpg


Dit is screenshot van cmd netwerk en probleemoplossing.
Als eerst geeft probleemoplossing aan router of modem probleem maar dat kan het volgens mij niet zijn omdat ik die kabel in 3 pc 's heb gestoken oa 1 laptop en die kregen direct verbinding.

groeten

#8 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7879 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 22:35

Als je internetverbinding met de kabel probeert te maken, heb je dan het Wlan nog geactiveerd?

Schakel Wlan eens uit, en probeer dan eens te verbinden met de bekabelde verbinding.

Lukt dit?

#9 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 11 september 2011 - 22:36

Het waarschijnlijkste is dat je netwerk kaart stuk is of de connector. Vooral de connectors zijn dikwijls een probleem.

Soms kan je het zien dat een van de pinnetjes verbogen is of afgebroken.

Naast de connector zit normaal een geel en groen ledje. Het eerste gaat normaal aan vanaf dat de verbinding wordt gedetecteerd (tesamen met het lichtje van de router). Het andere flikkert als er data over de verbinding gaat. Het link lichtje (verbinding) zou in elk geval moeten branden zelfs als is er een driver probleem ofzo.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#10 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25714 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 12:34

Edit : Mijn excuses ook dat ik mijn bericht in het verkeerde topic heb gezet, Zag het nu net pas dat er ook een internet en netwerk topic was !

Discussie verplaatst naar het subforum voor interneet en netwerk.

Doe eens het volgende.
Schakel de draadloze verbinding uit en zorg dat de LAN netwerkadapter in apparaatbeheer ingeschakeld staat.
Een netwerkkabel inpluggen is niet persé nodig maar het mag wel.

Open het opdrachtpromt.
Typ ping localhost -n 5000 -l 50000 en druk enter. (de -l is een kleine letter L)
De ethernetkaart zal nu 5000 ping pakketjes van 50000 kb naar zichzelf verzenden.
Nadien krijg je een overzichtje met het aantal verzonden, ontvangen verloren pakketjes.
Als er verloren pakketjes zijn, wil dit zeggen dat er iets niet in orde is met je netwerkkaart.

Ter controle kan je hetzelfde doen maar nu met de draadloze kaart ingeschakeld en de ehternetkaart uitgeschakeld.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#11 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 15:53

ja wlan schakel ik altijd uit als ik internet via lan verbinding ;)
daar heb ik al ervaringen mee gehad en dat doe ik ondertussen al onmiddelijk.
Ja ik dacht wel al dat er iets scheelt aan de kaart.
Ik ga het eens proberen.
groeten Jordy

#12 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 17:17

ja maar draadloos internet gaat ( maar alleen by men vriendin ) hier thuis is de wifi heengegaan :D
en ja die ping localhost ... duurt nogal :o

er komt een hele reeks :


Antwoord van ::1: tijd>1 ms
Antwoord van ::1: tijd>1 ms
Antwoord van ::1: tijd>1 ms
Antwoord van ::1: tijd>1 ms
Antwoord van ::1: tijd>1 ms
Antwoord van ::1: tijd>1 ms
...

#13 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 17:38

Resultaat :

ping statistieken voor ::1:
paketten verzonden = 5000, ontvangen = 5000, verloren = 0
0% verlies

blablaba ...

dus blijkbaar scheelt er niets aan de netwerkkaart ?

#14 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 20:14

Niet aan de kaart misschien maar eventueel wel aan de connector !
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#15 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 20:36

hmm ja dat is zwaar *****, seffes eens kijken naar de pinnekes of ze niet bewogen zijn of dergelijke ...

groeten

#16 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 20:51

Zou ik dat ook niet op een andere manier kunnen testen ?

groeten Jordy

#17 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 12 september 2011 - 21:16

Je kan naar de lichtjes naast de connector kijken en die op je router of switch. Als die niets doen ben je vrijwel zeker dat het de connector is. Gaat het "Link" lichtje aan dan weet je dat er tenminste 2 van de 8 pinnetjes goed zijn. Krijg je ook trafiek, flikkerend lichtje dan ben je vrijwel zeker dat de connector ok is .

Voor alle zekerheid kan je ook eens een andere kabel proberen. Ik weet dat je met andere PC's wel connectie krijgt met die kabel, maar je weet nooit, een rare combinatie plug - connector. (waterkansje, maar goed).
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#18 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 13 september 2011 - 15:43

ja maar dat is het net , als ik kabel insteek zie ik de 2 Lichtjes van de netwerkkaart branden, een brand en de andere '' flikkert '' geloof ik.

Kheb wel gezien dat het lipje waar de connector in '' klik '' dat die over is ...

#19 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 13 september 2011 - 15:50

Dat lipje zit aan de stekker van de kabel, als het dat is wat je bedoelt ?

Dan zou ik toch eens een andere kabel proberen, want hier heb je natuurlijk kans op een slecht contact. De ene stekker/connector combinatie past al wat vaster dan de andere, dus dat kan de oorzaak zijn.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#20 Jordyy10

Jordyy10

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 13 september 2011 - 15:51

nene de ingang naar de connector van de netwerkkaart , daar zit by my zo een lipje horizontaal, dat is over, maar het verbaasd my echt dat dat de reden zou zijn tot ...




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!