Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

kweezie wabbit

Supervisor
 • Aantal items

  35.499
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kweezie wabbit

 1. Deze acrtie heeft niet het gehoopte resultaat. Waarschijnlijk omdat het gehaperd heeft. Kan je de procedure nog eens doen en daarna een nieuwe benchmark afbeelding plaatsen.
 2. De schijf vertoont geen beschadigingen en dat is alvast goed nieuws. Nu gaan we bestandsstructuur controleren en waar nodig herstellen of verbeteren. Start het opdrachtprompt met administratorrechten. Klik op de start knop en in het zoekvak typ je Opdrachtprompt maar je drukt NIET op enter. Klik met de rechtermuisknop in de lijst met zoekresultaten op Opdrachtprompt en klik dan op Als administrator uitvoeren om het opdrachtprompt te openen. Typ nu in het opdrachtprompt chkdsk c: /f /r en druk enter. Waarschijnlijk krijg je nu een melding zoals hieronder. Het type bestandssysteem is NTFS. Kan actieve station niet vergrendelen. Kan Chkdsk niet uitvoeren omdat het volume door een ander proces wordt gebruikt. Wilt u dat dit volume wordt gecontroleerd zodra de computer de volgende keer wordt opgestart? (J/N) Typ dan j (of y indien de melding in het engels is) en druk enter Herstart de pc. De schijfcontrole zal nu worden uitgevoerd alvorens Windows op te starten. Als de pc herstart is, doe dan opnieuw de benchmark test met HD Tune en maak een neiuwe afbeelding.
 3. De Greasemonkey add-on kan je hier downloaden . Klik op de blauwe knop toevoegen aan firefox om de add-on te installeren. Misschien moet je Firefox herstarten om de add-on te activeren. Het script waarnaar verwezen wordt, bestaat waarschijnlijk niet meer op die locatie. Ik heb echter een ander gevonden: No MSN on HoTMaiL signout. Klik op de groene knop install this script en bevestig indien gevraagd. Herstart Firefox, log in op je hotmail account en log weer uit. Normaal zou je nu weer op de inlogpagina moeten terechtkomen i.p.v. op de msn pagina.
 4. kweezie wabbit

  Foto Pixels

  OK, dan sluiten we hier af. Succes nog en een vrolijk Pasen.
 5. kweezie wabbit

  Foto Pixels

  Als je verder geen vragen of problemen meer hebt, geef dan een seintje zodat we dit onderwerp kunnen afsluiten.
 6. Geen probleem. We zien het wel als je de resultaten plaatst.
 7. Dan sluiten we hier af. Bij nieuwe problemen of als dit probleem terugkeert, kan je een nieuw topic opstarten. Succes nog.
 8. Hier werd ook nog wat opgeruimd. Hoe staat het nu met de geluidjes?
 9. OK. Laat dan de Teamviewer service uitgeschakeld. Als je Teamviewer nodig hebt en het programma opstart, zal de service mee opstarten. Wat je nog mag doe is het volgende. Hiermee worden de tools voor de malwarecontrole verwijderd. Download Delfix by Xplode naar het bureaublad. Indien de link naar Delfix niet werkt, probeer het dan met deze link. De download start automatisch na enkele seconden. Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten. Zet een vinkjes bij het volgende item: Remove disinfection tools Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is. Met Delfix worden alle gebruikte tools verwijderd van de PC. Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt. Dit hoef je echter niet te plaatsen. En dan denk ik dat we rond zijn. Geef maar een seintje als je klaar bent, dan kunnen we het probleem afsluiten (tenzij je nog vragen of problemen hebt).
 10. Dan mag je Avast weer installeren. Wat we nu gaan doe is een werk waar wat tijd gaat inzitten omdat je de pc vaak zal moeten herstarten maar waarmee we misschien wel de oorzaak vinden. Ga naar start, typ msconfig in het zoekvak en druk enter. Ga nu naar de tab services. Zet links onderaan een vinkje bij alle microsoft services verbergen. Klik dan op de knop alles uitschakelen. Vink vervolgens de services van Avast weer aan. Klik op OK en herstart de pc. Als er geen verbetering is, mag je alles weer inschakelen en het resultaat melden. Het onderstaande hoef je dan niet uit te voeren. Als de verbinding nu wel onmiddellijk tot stand komt, moet je het volgende doen. Ga naar start, typ msconfig in het zoekvak en druk enter. Ga nu naar de tab services. Zet links onderaan een vinkje bij alle microsoft services verbergen. Vink nu de bovenste service weer aan. Klik op OK en herstart de pc en kijk hoe snel de verbinding tot stand komt. Herhaal dit tot wanneer de verbinding weer vertraagd tot stand komt. Dan weet je dat de laatst ingeschakelde service de vertraging veroorzaakt. Noteer welke dit is en schakel deze terug uit. Ga dan verder met de volgende service tot je ze allemaal hebt gehad. Als er nog services zijn waarbij de verbinding vertraagd tot stand komt, noteer je die ook. Laat ons weten welke services voor een vertraagde verbinding hebben gezorgd.
 11. Dan zijn we op de goede weg. De malware is nu opgeruimd en dus kunnen we ook de gebruikte tools weer verwijderen. Download Delfix by Xplode naar het bureaublad. Indien de link naar Delfix niet werkt, probeer het dan met deze link. De download start automatisch na enkele seconden. Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten. Zet nu vinkjes voor de volgende items: Remove disinfection tools Purge System Restore Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is. Met Delfix worden alle gebruikte tools verwijderd van de PC. Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt. Dit hoeft u echter niet te plaatsen. Download HD Tune en sla het bestand op. Installeer HD Tune en start deze na de installatie op. Vervolgens ga je naar het tabblad Error Scan, selecteer de harde schijf die je wil controleren en druk op Start. (je dient GEEN vinkje te plaatsen bij Quick scan). De controle kan een hele tijd in beslag nemen afhankelijk van de grootte van de te controleren harde schijf. Wat is het resultaat van deze test? Maak een afbeelding van het resultaat en sla deze op. Een afbeelding kan je maken met het knipprogramma. Ga dan naar de tab Benchmark en doe de test. Maak ook van dat resultaat een afbeelding. Voeg beide afbeeldingen als bijlage toe aan je volgend bericht.
 12. Mooi zo. Download AdwCleaner by Malwarebytes naar het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op AdwCleaner en kies voor de optie Als administrator uitvoeren. Klik vervolgens op de knop Nu scannen. (scan now) Wanneer de scan gereed is klikt u vervolgens op de knop Reiniging en Reparaties. (Clean & repair) Klik vervolgens in het informatiescherm op Schoonmaken en nu opnieuw opstarten. (clean & restart now) Nadat de computer opnieuw is opgestart wordt AdwCleaner automatisch geopend, klik op Logbestand bekijken. (view log file) Plaats dit logbestand als bijlage in het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\AdwCleaner\Logs\AdwCleaner[C00].txt.)
 13. We gaan Farbar Recovery Scan Tool (FRST64.exe) opnieuw gebruiken. Download de bijlage fixlist.txt naar de map, waar ook FRST64.exe aanwezig is. fixlist.txt Dubbelklik op FRST64.exe om de tool te starten. Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk op de Fix knop. Na de fix wordt een logbestand gemaakt (Fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg dit logbestand als bijlage toe aan je volgend bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 14. Er werd al heel wat opgeruimd maar we gaan toch nog wat verder zoeken. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 15. Mooi zo. Volgende stap. Download AdwCleaner by Malwarebytes naar het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op AdwCleaner en kies voor de optie Als administrator uitvoeren. Klik vervolgens op de knop Nu scannen. (scan now) Wanneer de scan gereed is klikt u vervolgens op de knop Reiniging en Reparaties. (Clean & repair) Klik vervolgens in het informatiescherm op Schoonmaken en nu opnieuw opstarten. (clean & restart now) Nadat de computer opnieuw is opgestart wordt AdwCleaner automatisch geopend, klik op Logbestand bekijken. (view log file) Plaats dit logbestand als bijlage in het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\AdwCleaner\Logs\AdwCleaner[C00].txt.)
 16. OK, dan kunnen we hier afsluiten. Succes nog.
 17. Probeer eens om Avast uit te schakelen zodat Avast niet opstart met windows. Als dat niet lukt, verwijder dan Avast (eventueel met Revo Uninstaller). Herstart dan de pc en kijk of je nu sneller verbinding hebt.
 18. Je Java software is verouderd. Oudere versies hebben lekken die malware de kans geeft om zich te installeren op je systeem. Ga naar Java en download daar de correcte Java versie. Klik op "Gratis Java-download". Ga akkoord met de licentiebepalingen en klik op de button voor de gratis download. Het bestand jxpiinstall.exe wordt aangeboden als je firefox gebruikt- kies hier voor "bestand opslaan". Het bestand JavaSetup8u201.exe wordt aangeboden bij Internet Explorer Voor Chrome krijg je chromeinstall-8u201.exe aangeboden Blader naar de map waar je het bestand hebt opgeslagen. Dubbelklik vervolgens op het bestand om de nieuwste versie van Java te installeren. Vink alle aangeboden extra's uit en ga dan verder met de installatie. Eventuele oudere java versies worden aan het einde verwijderd. We gaan Farbar Recovery Scan Tool (FRST64.exe) opnieuw gebruiken. Download de bijlage fixlist.txt naar de map, waar ook FRST64.exe aanwezig is. fixlist.txt Dubbelklik op FRST64.exe om de tool te starten. Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk op de Fix knop. Na de fix wordt een logbestand gemaakt (Fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg dit logbestand als bijlage toe aan je volgend bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 19. De scan is nu wel goed verlopen en heeft enkele herstellingen gedaan. Heeft dit invloed (gehad) op het probleem?
 20. Volgens het log bestand werd de scan niet uitgevoerd. Kan je de procedure nog eens overdoen? Het is belangrijk dat het opdrachtprompt geopend is met administratorrechten.
 21. Er werd al heel wat opgeruimd maar we gaan nog verder zoeken. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 22. Ga naar start en kopieer of plak %windir%\Logs\CBS in het zoekvak. Druk op enter en de verkenner zal normaal gezien openen in deze map. Zoek daar het bestand CBS.log en probeer dit als bijlage toe te voegen aan je volgend bericht. Dat toont aan dat er processen zijn die in normale modus mee opstarten maar niet in veilige modus en 1 van die processen kan dus het maken van de verbinding vertragen. De eerste verdachte is altijd het anti-virus programma (Avast in jouw geval). We gaan eerst de CBS log eens bekijken en dan komen we later terug op die processen.
 23. Geen aanwijzingen dat er een besmetting in het spel is maar we gaan toch even wat verder kijken. Lees allereerst even het onderstaande voordat u verdergaat met de gegeven instructies! Deze info is niet bedoeld om u te laten schrikken, maar om u attent te maken op bepaalde zaken. Door het gebruik van tools kunnen instellingen veranderen of hersteld worden waar we niets aan kunnen doen. Lees ook de gegeven instructies goed door. Maak ook tijdig back-ups van al uw belangrijke bestanden: Alle documenten, Favorieten (Bladwijzers), E-Mails, Contactpersonen enz. (het is aangeraden om altijd te doen, ook al mankeert er niets aan uw pc) Schakel de actieve anti-virus software tijdelijk uit. Deze kunnen conflicteren met de gebruikte tools en de werking nadelig beïnvloeden, Na het uitvoeren van de tools kunt u uw anti-virus software weer inschakelen tot het moment dat u opnieuw het advies krijgt om deze uit te schakelen. Voeg alle logbestanden als bijlage toe aan uw bericht, lees hier hoe u de logbestanden als bijlage kunt toevoegen. Indien er een handleiding bij een tool staat lees die dan eerst door, ziet u dat we programma's laten verwijderen die u liever wilt behouden, vraag dan waarom we dit laten doen (de meeste zijn malware/adware programma's) Mocht iets niet geheel duidelijk zijn of niet lukken, geef dit dan even aan voordat u verder gaat met de gegeven instructies. Download de Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link en plaats het bestand op je bureaublad. Farbar Recovery Scan Tool Link Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren Klik met de rechtermuisknop op FRST64.exe (of FRST.exe) en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren". Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer. Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt. Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt en Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart. Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht. Een handleiding via een filmpje van PC Helpforum kan je HIER vinden.
 24. Dat bedoelde ik inderdaad maar als de data op een aparte schijf staat, is er geen probleem. Dat zou mijn volgende tip geweest zijn Na het verwijderen van de account, best een registeropruiming doen met CCleaner. Nog even de gebruikte tools opruimen en dan zijn we klaar. Download Delfix by Xplode naar het bureaublad. Indien de link naar Delfix niet werkt, probeer het dan met deze link. De download start automatisch na enkele seconden. Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten. Zet nu een vinkje bij Remove disinfection tools Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is. Met Delfix worden alle gebruikte tools verwijderd van de PC. Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt. Dit hoef je echter niet te plaatsen. Als je klaar bent, geef dan een seintje zodat we het probleem kunnen afsluiten.
 25. Ga naar Start - Alle programma's - Bureauaccessoires. Klik met rechts op het icoon van de opdrachtprompt en kies voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen. Typ sfc /scannow en druk enter (let op de spatie voor de / ) Alle Windows systeembestanden worden nu gecontroleerd op fouten en indien nodig vervangen door een correcte versie. Hou de Windows installatie cd/dvd bij de hand (als je er een hebt) want er kan om gevraagd worden. Na de scan krijg je een overzicht van de resultaten en een verwijzing naar een CBS logbestand. Wanneer je de melding krijgt: "Er zijn geen schendingen van de integriteit gevonden", moet je onderstaande niet uit.voeren. Krijg je wel foutmeldingen, dan kan je onderstaande uitvoeren zodat we in een logje naar je problemen kunnen zien. Typ nu findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log > "%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt" en druk enter. Let op de spatie voor de / en %windir% en voor en na de >. Nu zou je op je bureaublad het bestandje sfcdetails.txt moeten zien. Voeg dit bestandje als bijlage toe aan een volgend bericht.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.