Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

kweezie wabbit

Supervisor
 • Aantal items

  35.594
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kweezie wabbit

 1. kweezie wabbit

  Fullscreen minimaliseert.

  Bedankt voor de feedback. Dan kunnen we dit topic afsluiten. Succes nog met je game.
 2. kweezie wabbit

  Tracking virus?

  OK. De foutmeldingen in het bestand hebben betrekking op Wordpad, de ingebouwde tekstverwerker van windows. Aangezien die zo als nooit gebruikt wordt, moeten we ons daarover geen zorgen maken. Hoe is de situatie verder? Nog problemen met een of ander?
 3. kweezie wabbit

  Continue BSOD bij starten

  Dan wachten we daar op. Hopelijk zien we dan meer.
 4. kweezie wabbit

  Continue BSOD bij starten

  Om welke windows versie gaat het? Hoe oud is de pc of laptop? Als er nog garantie op is, ga je best naar de winkel terug om het te laten oplossen. Kan je een afbeelding of foto maken van het bsod en deze als bijlage toevoegen aan een volgend bericht.
 5. kweezie wabbit

  Schaduwvegen op beeldscherm

  Hallo Jan. Bedankt voor je bijdrage. Ik denk dat er heel wat gebruikers mee geholpen zijn. Daarom zullen we het afsluiten en vastpinnen zodat het zichtbaar blijft en niet "verdwijnt" in de archieven.
 6. kweezie wabbit

  Tracking virus?

  Het bestandje is leeg. Kan je de volledige procedure nog eens uitvoeren? Ga naar Start - Alle programma's - Bureauaccessoires. Klik met rechts op het icoon van de opdrachtprompt en kies voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen. Typ sfc /scannow en druk enter (let op de spatie voor de / ) Alle Windows systeembestanden worden nu gecontroleerd op fouten en indien nodig vervangen door een correcte versie. Hou de Windows installatie cd/dvd bij de hand (als je er een hebt) want er kan om gevraagd worden. Na de scan krijg je een overzicht van de resultaten en een verwijzing naar een CBS logbestand. Verwijder de bestanden cbs.log en sfcdetails.txt van je bureaublad. Kopieer het bestand cbs.log van de map C:\Windows\Logs\CBS naar het bureaublad. Download dan de bijlage een plaats ze ook op het bureaublad. Als je dit bestand nog op je bureaublad hebt, kan je dat gebruiken en hoef je geen nieuwe download te doen. sfcfilter.bat Als de beide bestanden op het bureaublad staan, kan je dubbelklikken op het bestand sfcfilter.bat. Dan ga je even een flits zien van het opdrachtprompt en daarna zou je het bestandje sfcdetails.txt ook op je bureaublad moeten hebben. Voeg dan het bestand sfcdetails.txt toe aan een volgend bericht. Je kan dat instellen in de opties maar klikken met rechts op de link en dan kiezen voor koppeling opslaan als ... geeft je altijd de mogelijkheid op zelf de opslaglokatie te bepalen.
 7. kweezie wabbit

  Trage opstart PC.

  Aangezien het probleem zich inderdaad op hardware niveau blijkt te situeren, heb ik het topic verplaatst naar de sectie hardware. Ik zou wel wachten met nieuwe tips tot Rolle heeft gereageerd met de resultaten van zijn BIOS.
 8. kweezie wabbit

  Samsung tablet

  OK.
 9. kweezie wabbit

  Samsung tablet

  Als je verder geen vragen of problemen meer hebt, geef dan een seintje zodat we dit onderwerp kunnen afsluiten.
 10. kweezie wabbit

  Trage opstart PC.

  Hoe is het met de opstartsnelheid? Is dat naar behoren? Anders kan je nog 2 services uitschakelen die je toch niet nodig hebt op een desktop. Hoe minder services mee opstarten, hoe sneller het opstarten verloopt. Ga naar start - uitvoeren, typ services.msc en klik op OK. Zoek in de lijst naar Geolocation Service. Dubbelklik er op en zet het opstarttype op handmatig e, klik op OK. Zoek dan naar Sensor Service en doe hetzelfde. Sluit het venster met de services. Bij de volgende start van windows, zullen deze services niet meer mee opstarten.
 11. kweezie wabbit

  Trage opstart PC.

  Dan ben je er nu uit. De gegevesn die ik wou zien stonden in de .evtx bestanden. Met de schijf en het bestandssysteem is alles OK volgens windows. Hebben deze schijfcontroles een effect (gehad) op de snelheid van opstarten of werken van de pc?
 12. kweezie wabbit

  Fullscreen minimaliseert.

  Zou je de oplossing met ons willen delen? Misschien hebben anderen er ook nog iets aan.
 13. kweezie wabbit

  juiste formule?

  Als je verder geen vragen of problemen meer hebt, geef dan een seintje zodat we dit onderwerp kunnen afsluiten.
 14. kweezie wabbit

  Gmail account in Outlook 365

  Als het probleem is opgelost, kunnen we het topic afsluiten. Succes nog.
 15. kweezie wabbit

  Trage opstart PC.

  Dit is niet de informatie die ik hoopte te krijgen. Er is geen lijn waar wininit in de kolom Bron staat. Waarschijnlijk omdat je de pc niet hebt moeten herstarten. Kan je de procedure nog eens uitvoeren maar dan met een kleine aanpassing. Dan krijg je weer het kader met de melding het station is gecontroleerd. Klik daar op details weergeven. Probeer die details te kopieren en op te slaan of hier te plaatsen.
 16. kweezie wabbit

  Tracking virus?

  Dat is het logje van de vorige keer. Verwijder de bestanden cbs.log en sfcdetails.txt van je bureaublad. Kopieer het bestand cbs.log van de map C:\Windows\Logs\CBS naar het bureaublad. Download dan de bijlage een plaats ze ook op het bureaublad. Als je dit bestand nog op je bureaublad hebt, kan je dat gebruiken en hoef je geen nieuwe download te doen. sfcfilter.bat Als de beide bestanden op het bureaublad staan, kan je dubbelklikken op het bestand sfcfilter.bat. Dan ga je even een flits zien van het opdrachtprompt en daarna zou je het bestandje sfcdetails.txt ook op je bureaublad moeten hebben. Voeg dan het bestand sfcdetails.txt toe aan een volgend bericht.
 17. kweezie wabbit

  Google account.

  Bedankt voor het delen van de oplossing. Dan kunnen we het topic afsluiten.
 18. kweezie wabbit

  Google account.

  Zou je de oplossing met ons willen delen? Misschien heeft iemand anders er ook nog iets aan.
 19. kweezie wabbit

  titel en naam artiest op scherm auto radio

  Is er nog nieuws over dit probleem of kan het afgesloten worden?
 20. kweezie wabbit

  Tracking virus?

  Foutje van mij. De optie /restorehealth werkt niet in Windows 7 en daarom kreeg je die foutmelding. Herstart de pc en voer dan de systeemcontrole nogmaals uit. Ga naar Start - Alle programma's - Bureauaccessoires. Klik met rechts op het icoon van de opdrachtprompt en kies voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen. Typ sfc /scannow en druk enter (let op de spatie voor de / ) Alle Windows systeembestanden worden nu gecontroleerd op fouten en indien nodig vervangen door een correcte versie. Hou de Windows installatie cd/dvd bij de hand (als je er een hebt) want er kan om gevraagd worden. Na de scan krijg je een overzicht van de resultaten en een verwijzing naar een CBS logbestand. Wanneer je de melding krijgt: "Er zijn geen schendingen van de integriteit gevonden", moet je onderstaande niet uit.voeren. Krijg je wel foutmeldingen, dan kan je onderstaande uitvoeren zodat we in een logje naar je problemen kunnen zien. Typ nu findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log > "%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt" en druk enter. Let op de spatie voor de / en %windir% en voor en na de >. Nu zou je op je bureaublad het bestandje sfcdetails.txt moeten zien. Voeg dit bestandje als bijlage toe aan een volgend bericht. Als het 2de gedeelte niet lukt of als het bestand sfcdetails.txt leeg is, ga dan met de verkenner naar de map C:\Windows\Logs\CBS en voeg het bestand CBS.log als bijlage toe aan een volgend bericht.
 21. kweezie wabbit

  Trage opstart PC.

  Volgens het logje is er mogelijk een defectje op de harde schijf. Daarom gaan we die eens nakijken. Open de verkenner en klik met rechts op de C schijf. Kies in het menu onderaan voor eigenschappen en open dan de tab extra. Bovenaan bij foutcontrole klik je op nu controleren. Vink beide vakjes aan en klik op start. Dan krijg je de melding dat de schijf in gebruik is en ook de vraag om de controle uit te voeren bij de volgende opstart. Klik hier op ja, sluit alle openstaande programma's en herstart de pc. De schijfcontrole zal nu worden uitgevoerd alvorens Windows op te starten. Na afloop krijg je een overzicht van de toestand van de schijf. Je kan dit overzicht ook terugvinden in de logboeken. Ga naar start - uitvoeren, typ eventvwr.msc en klik op OK. Dubbelklik op windows logboeken. Dubbelklik op het logboek toepassingen. In de rechterkolom bij acties klik je op huidig logboek filteren. Bij geregistreerd selecteer je de afgelopen 12 uur. In het vakje waar staat <alle gebeurtenis id> typ je 1001 en klik op OK. Bij de resultaten dubbelklik op de lijn waar wininit in de kolom Bron staat. Je krijgt nu de details te zien. Klik op de knop kopieren en plak dan het resultaat in een kladblok bestand. Voeg dit bestand als bijlage toe aan een volgend bericht.
 22. kweezie wabbit

  Tracking virus?

  Ga naar start - alle programma's - bureauaccesoires. Zoek het icoon van het opdrachtprompt en klik er op met de rechter muisknop en kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen. Tik in: DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth en druk enter (let op de spatie voor elke /). Wacht tot de instructie is uitgevoerd ; dit kan 15 tot 20 minuten duren. Als je foutmeldingen krijgt, probeer en dan een afbeelding van te maken en voeg deze toe als bijlage aan een volgend bericht. Een afbeelding kan je maken met het knipprogramma. Als je geen foutmeldingen krijgt, voer dan nadien opnieuw de sfc /scannow uit en maak een nieuw bestandje sfcdetails.txt
 23. kweezie wabbit

  Trage opstart PC.

  Hier kunnen we niets meer uitschakelen. Ik zou zelfs de SunJavaUpdateSched weer inschakelen. Die zorgt er namelijk voor dat je java de nodige updates krijgt. Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... Als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
 24. kweezie wabbit

  Trage opstart PC.

  Wekelijks een scan met cleaner is normaal voldoende. De registerscan is eigenlijk enkel nodig na het installeren of verwijderen van programma's of updates. Dagelijks is dus niet nodig maar als jij je er beter bij voelt, kan het zonder problemen. Je processor dateert van de 2de helft van 2013. In termen van IT is 5 jaar al middelbare leeftijd maar dat wil niet zeggen dat je systeem niet goed meer is. We gaan eerst eens kijken of we misschien het opstarten kunnen versnellen door overbodige zaken uit te schakelen. Start CCleaner op. Klik in de linkse kolom op "Gereedschap". Klik vervolgens op "Opstarten". Selecteer het tabblad Windows. Klik vervolgens rechtsonder in het programmavenster op "Opslaan als tekstdocument..." Browse naar de door jou gewenste locatie en klik op "Opslaan" Voeg dit tekstbestand als bijlage toe in je volgende bericht.
 25. kweezie wabbit

  Tracking virus?

  Het bestand is inderdaad te groot. Kopieer het bestand cbs.log van de map C:\Windows\Logs\CBS naar het bureaublad. Download dan de bijlage een plaats ze ook op het bureaublad. sfcfilter.bat Als de beide bestanden op het bureaublad staan, kan je dubbelklikken op het bestand sfcfilter.bat. Dan ga je even een flits zien van het opdrachtprompt en daarna zou je het bestandje sfcdetails.txt ook op je bureaublad moeten hebben. Voeg dan het bestandje sfcdetails.txt toe aan een volgend bericht. Dat is iets wat ik nog moet uitzoeken maar het kan even duren. Morgen kan ik niet online omdat ik de ganse dag weg ben en zondag zal er ook niet veel tijd overschieten voor het forum.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.