Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Externe HDD gecrasht?


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
22 reacties op dit onderwerp

#1 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 11 november 2011 - 12:59


In februari een externe HDD gekocht van IOMEGA, 1TB, zonder externe stroomvoorziening.
In juli plots geen reactie meer.

Na in- en uitpluggen van de usb-connectie en op andere pc's proberen, heb ik toch all inhoud van de HDD kunnen redden. Bepaalde stukken heb ik via systools kunnen terughalen, die boden mij on line ondersteuning. Zo heb ik bestanden van op beschadigde sectoren kunnen recoveren.

Dat was voor mij de grootste bezorgdheid. De HDD was net een backup van mijn pc, waarna de pc crashte. Dus HDD was het enige wat ik nog had. Alle bestanden en items op een nieuwe laptop kunnen overzetten, zoal hierboven beschreven. Ongeveer 3 weken bezig geweest met de hele operatie.

Aangezien mijn grootste bezorgdheid opgelost was, is dit ff blijven liggen.
Maar nu zou ik hier toch even grondiger op in willen gaan.

De HDD is nog in garantie, dus misshcien kan die wel geruild worden. Weet ik nog niet, moet dat nog navragen in de winkel.
Maar ze bevat(te) wel wat gevoelige (lees: persoonlijke) info. Dus zou ik ze liefst van alles terug aan de praat krijgen, al was het maar om de inhoud te kunnen deleten en dan naar de winkel te stappen.

Ik geef nog wat extra info: wanneer ik de HDD met mijn laptop verbind, brandt het led-lichtje achteraan. Er komt een geluidssignaal in Wind7 dat er iets via de usb-poort aangesloten is, maar in Verkenner ontbreekt elk spoor. (Tot ik alle info overgezet had, zag ik na veel proberen de schijf af en toe in verkenner toch staan, nu lukt dit niet meer.)

Kan iemand mij helpen? Herstellen zou ok zijn, of wissen vooraleer te proberen ruilen is ook goed...

Alvast bedankt!
Grtz,
Emperor

#2 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 11 november 2011 - 14:24

Via http://www.pc-helpfo...rgegeven-37484/ heb ik ondertussen al in Verkenner opnieuw zicht gekregen op de schijf. Ik kreeg enkel de melding dat ik eerst moest formatteren...
Ik probeerde dat, maar er kwam een foutmelding dat er niet geformatteerd kon worden wegens een van de mogelijkheden: niet aangesloten, alleen-lezen, geen toegang tot schijf, enz.
Nog iemand bruikbare tips?

ps: schijf dan maar losgekoppeld en terug ingeplugd. ze draait, led-je brandt, maar geen geluidssignaal en ook geen schijf in verkenner te zien...

#3 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 11 november 2011 - 17:15

Deze overweging geld eigenlijk altijd als je een PC of disk binnenbrengt voor nazicht, reparatie of vervanging. Als de informatie echt zo gevoelig ligt dan heb je maar twee opties. Een leverancier zoeken die de disk wil vervangen zonder dat je de oude inlevert, bv door ter plaatste aan te tonen dat de disk niet meer werkt. Of als het echt zo een risico is en de gegevens absoluut niet door derden worden mogen worden gezien, dan moet de schijf echt fysiek vernietigd worden en zal de prijs van de schijf niet meer van belang zijn. In normale omstandigheden kan ik me echter niet indenken dat een bonafide bedrijf (en dus niet de "bevriende hobbyist") zich hiermee gaat bezig houden.

Er zijn trouwens veel grotere en meer voorkomen privacy risico's dan dit. Denk maar aan perfect werkende laptops van professionelen (accountants, advocaten etc) die worden gestolen of verloren.

Iemand die echt op zoek is naar "geheime" informatie zal daar altijd wel aan geraken, als er maar genoeg winst mee te maken valt.xD
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#4 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 08:46

heb ondertussen http://www.pc-helpfo...-naartoe-29345/ toegepast, en zo kon ik de externe HDD opnieuw zien (via schijfbeheer een letter toegekend).
Echter bij opstarten werd dit een groot probleem, denk dat MBR verplaatst was. Via tooltje kunnen herstellen en nu opnieuw in windows.
maar nu?
Heb de HDD opnieuw aangesloten. Hij staat in schijfbeheer er ook opnieuw tussen (en in verkenner ook). Enige probleem: hij wordt als een LOKALE schijf gezien, ipv een VERWISSELBARE.
Hoe kan ik dit aanpassen in schijfbeheer?

Dank voor de hulp!

#5 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:06

heb een en ander geprobeerd.
schijf is niet meer zichtbaar in Schijfbeheer en ook niet in Verkenner.
Maar bij 'opnieuw opstarten' ging het opnieuw fout...
via zelfde tool windows opnieuw moeten expliciet opstarten van op interne hdd

dus blijkbaar zit de link naar de schijf 'F' (letter die toegekend werd aan de externe hdd) nog in het systeem.
hoe kan ik dit verbreken? (zodat windows opnieuw normaal opstart?)

thx!

#6 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20983 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:08

Kan je van je schijfbeheer een screen via het knipprogramma ( schermafbeelding) maken en die in een volgend bericht plaatsen?


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#7 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:16

Hier heb je de printscreen
een kleine kanttekening: ze staat er nu niet meer tussen, he. Ze is losgekoppeld...
Project1.jpg

#8 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20983 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:22

Als ze losgekoppeld is hebben we er niet veel aan, mar je ziet wel dat je cd-rom station als stationletter F heeft, als ik het juist zie.

Als je de schijf volledig wil wissen zoals gevraagd in bericht 1 kan je Dban ( bootdisk) of killdisk of eraser gebruiken.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#9 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:23

cd-rom-drive heeft als letter E:

en lost dat het opstartprobleem dat ik heb bij aanzetten van laptop ook op?

(ik sluit ze ff opnieuw aan en maak nog een screenshot)

Bewerkt door Emperor, 12 november 2011 - 09:33.


#10 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20983 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:34

Alle bestanden en items op een nieuwe laptop kunnen overzetten, zoal hierboven beschreven. Ongeveer 3 weken bezig geweest met de hele operatie.

Aangezien mijn grootste bezorgdheid opgelost was, is dit ff blijven liggen.

Maar nu zou ik hier toch even grondiger op in willen gaan.

De HDD is nog in garantie, dus misshcien kan die wel geruild worden. Weet ik nog niet, moet dat nog navragen in de winkel.
Maar ze bevat(te) wel wat gevoelige (lees: persoonlijke) info. Dus zou ik ze liefst van alles terug aan de praat krijgen, al was het maar om de inhoud te kunnen deleten en dan naar de winkel te stappen.


Kan iemand mij helpen? Herstellen zou ok zijn, of wissen vooraleer te proberen ruilen is ook goed...


Je zal toch duidelijker moeten zijn, je vraag gaat over een externe harde schijf waarvan je de inhoud wil wissen om in garantie om te wisselen of indien mogelijk terug aan de praat te krijgen.

met de software die je in bericht 8 aangeboden werd kan je perfect een harde schijf wissen, als ze niet al volledig stuk is.

Je hebt het in huidige topic niet over een opstartprobleem van je laptop.
Wel zie ik dat je nog een topic open hebt staan, namelijk dit.
Dus toch graag meer duidelijkheid.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#11 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:39

Mijn initiële vraag hier in dit topic gaat idd over het wissen van een externe hdd
maar ik zag die niet meer in schijfbeheer noch in verkenner.
dus heb ik ze een volumenaam (letter) toegekend. Op die manier kon ik ze zien en daarna proberen te formatteren / wissen / ...
Maar bij het aanmaken van de volumenaam heeft schijfbeheer de externe HDD als blijkbaar een soort partitie van de interne gezien (er stond lokale schijf) en daardoor start windows niet meer op. Da's logisch, want er zijn problemen om die schijf te lezen (ook in windows). Dus bij opstarten vindt hij die schijf niet => gevolg: Windows7 start niet op, omdat de MBR zoek is.

Ik denk dat ik ondertussen een antwoord heb op mijn vraag hoe ik de schijf kan wissen (alhoewel ik die dan natuurlijk eerst ergens moet kunnen bekijken).

Maar nu is door dit topic te trachten oplossen een nieuw probleem naar voren gekomen.
Moet ik daarvoor een nieuw topic aanmaken?

#12 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:40

ondertussen een nieuw screenshot gemaakt, met de externe HDD ertussen (schijf 1 - standaard - on line - niet toegewezen)
Project2.jpg

Bewerkt door Emperor, 12 november 2011 - 09:50.


#13 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20983 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:45

Je hebt ondertussen al twee topics open staan, die nog niet opgelost zijn.
En het ene heeft blijkbaar wel iets met het andere te maken.

Als die externe schijf losgekoppeld is heb je dan opstartproblemen?
Heb je dan geen opstartproblemen los dan eerst eens je probleem omtrent het verwijderen van Adobe CS3 op.
Want het wordt anders wel heel onoverzichtelijk.
Dus ga terug naar dit topic en los dat op.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#14 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:49

als de schijf losgekoppeld is, dan heb ik dezelfde opstartproblemen. Waarschijnlijk omdat hij ze zoekt tijdens het opstarten en ze niet vindt.
Sorry, ik wil maar al te graag eerst dat andere topic over CS3 oplossen, maar dat gaat niet momenteel omdat na de opdracht in KillBox de pc moet heropstarten. En dat lukt niet.
DUs eerst moet dit externe hdd-verhaal van de baan (het opstartprobleem) en dan pas kan ik aan dat ander beginnen.

#15 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20983 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 09:51

Welk tooltje heb je gebruikt om die pc opgestart te krijgen?


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#16 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 10:01

Welk tooltje heb je gebruikt om die pc opgestart te krijgen?



Met hiren 14.0
een van de eerste opties is: pc starten van op local hard drive
en dat lukte zonder problemen (al verschillende keren)

#17 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20983 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 20:19

Het beste is om je PC terug naar fabrieksinstellingen te zetten, zodat je weer een goed functionerend toestel hebt.
Je dient wel eerst al je persoonlijke bestanden veilig te stellen op een ander medium.
Dan als je PC weer goed loopt, kunnen we kijken naar je harde schijf.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#18 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 12 november 2011 - 21:28

ik blijf dan liever eerst nog even thuis naar de installatiedisk zoeken.
die moet er ergens liggen.
Fabrieksinstellingen lijkt me een beetje een te ingrijpende oplossing als ik nog niet alle andere mogelijkheden bekeken heb...

Maar toch bedankt voor de tip. Als ik de disk niet zou terugvinden, dan kan ik dat nog altijd doen.

#19 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 13 november 2011 - 16:54

Blijkbaar werd er geen installatiedisk meegeleverd, en om die reden een D-partitie Recovery op de pc geplaatst.
Heb recovery-disks gemaakt en ben bezig windows 7 opnieuw te installeren.
Vooraf op een andere (geleende) externe HDD een backup van alle bestanden gemaakt.
Hopen dat het opstartprobleem opgelost wordt met deze methode...

#20 Emperor

Emperor

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 69 berichten

Geplaatst 13 november 2011 - 23:06

Herinstallatie van Win7 is gelukt.
Fabrieksinstellingen teruggezet.

Laptop start weer naar behoren op.

Morgen ga ik naar de winkel terug met de HDD, ook al is ze niet gewist. Heeft me al genoeg tijdverlies opgeleverd.
Ik hou jullie op de hoogte.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!