Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

clarkie

Lid
 • Aantal items

  26.000
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door clarkie

 1. Bureaublad achtergrond

  Persoonlijk bij mij..... zijn foto's die ik belangrijk vindt en wil behouden niet aanwezig in "afbeeldingen". Het is niet verboden om foto's op een geheel andere locatie op te slaan op je computer. Zo komen de belangrijke downloads bij mij niet terecht in "downloadmap" maar op een andere gekozen locatie. En ja, er wordt ook nog eens een back- up van gemaakt en dit op verschillende dragers. Nu wat het probleem betreft. Plaats eens enkele afbeeldingen als test in een zelf aangemaakte map ( via je eigen account) en ga dan naar instellingen-> persoonlijke instellingen. Klik bij achtergrond op bladeren en selecteer de afbeeldingen in de map die je zojuist aangemaakt hebt. Wat levert dat op?
 2. Format C....

  Als je bovenstaande wil uitvoeren moet je eerst de laatste versie van Windows 10 downloaden, je kan die dan op een DVD of USB stick plaatsen. Handleiding hier: Het installeren van Windows 10 en bij de installatie formatteren kan je ook. je dient de aangepaste installatie te volgen waar je de mogelijkheid geboden wordt om te formatteren. zie volgende handleiding: De afbeeldingen in de handleiding en volgorde tijdens installatie zal nu tijdens deze installatie wel anders zijn dan toen de handleiding aangemaakt is omdat Microsoft vaak aanpassingen doet in de installatieprocedure.
 3. Kijk eerst nog even naar vorig bericht. Zorg ook dat de aansluiting op je smartphone waar je de USB kabel in moet pluggen proper is, dus geen stof e.a. aanwezig. Heb een site gevonden waar in beeld wordt uitgelegd hoe je de USB opties kan aanpassen, bij jouw zou dat dus niet meer lukken: https://support.bell.ca/Mobility/Smartphones_and_mobile_internet/Samsung-Galaxy-S6.how_to_change_the_usb_connection_options_on_my Indien bovenstaande niet lukt zou je in je smartphone naar Developers options moeten gaan maar die moet je eerst nog activeren. Ga naar instellingen-> telefooninfo. Klik 7 keer op Build-nummer. Nu zou je in het instellingen menu de optie developers options moeten terug vinden. Activeer die optie. Volledige uitleg vindt je terug in de links hieronder. https://android.stackexchange.com/questions/124917/where-is-the-developer-options-in-the-settings-on-the-s6 Dan moet je de USB configuratie aanpassen, bijvoorbeeld ook een vinkje zetten bij PTP. Alle uitleg en afbeeldingen in punt 15 bij volgende link: https://android.gadgethacks.com/how-to/15-reasons-unlock-developer-options-your-android-0164319/
 4. Op mijn smartphone staat er "dit apparaat wordt opgeladen via USB" en "tik voor meer opties". Op die van jouw staat dat er inderdaad niet maar er staat wel "opladen via kabel"...... dat is via USB. Kan je in dat vak klikken en krijg je dan nog opties? hoogstwaarschijnlijk niet maar niet geschoten is altijd mis .
 5. ter aanvulling van mijn vorig bericht vond ik ook onderstaande vreemde oplossing, je moet wel even door scrollen om tot bij de oplossing te komen: https://community.t-mobile.nl/samsung-362/samsung-s6-koppelen-met-pc-lukt-niet-276570
 6. Sluit je smartphone aan op je computer. Veeg Van boven aan je scherm iets naar beneden. Ik krijg onderstaande te zien. Tik op de zin: Tik voor meer opties. Dan krijg ik onderstaande mogelijkheden.
 7. Nog een tip: Klik op het zoeken icoon dat je naast de startknop ziet. Typ in het zoekenvenster energiebeheerschema , selecteer in het resultatenvenster energiebeheerschema bewerken. In het scherm dat je dan krijgt klik je op Geavanceerde energie- instellingen wijzigen. In het volgend scherm ga je naar USB- instellingen -> instelling voor selectieve USB-onderbreking. Verander de instelling naar uitgeschakeld. Klik op Toepassen en Ok. Lost dat het probleem niet op zet de instelling dan terug naar ingeschakeld.
 8. Traag opladen batterij smartphone

  Een smartphone die 3 tot 4 jaar oud is die is.........vaak helaas aan vervanging toe. Wat je nog kan doen: calibratie van de batterij en het volledig resetten van je smartphone, dus terug naar fabrieksinstellingen. https://www.android1pro.com/nl/how-to-calibrate-the-battery-of-an-android-device/
 9. Logisch dat het niet werkt. Zoals eerder aangegeven..... je hebt 2 mogelijkheden om je e-mails van Gmail te lezen. (Jij hebt in een eerder bericht vermeld dat je via Google Chrome e-mails leest.) De eerste: Via webmail, je opent een browser ( bijvoorbeeld Google Chrome) en surft naar de webmail van Gmail via https://www.google.com/gmail/ , om dan meldingen van een nieuwe e-mail te ontvangen moest je uitvoeren wat in mijn vorige berichten gevraagd werd. De tweede methode: via een e-mailprogramma op je computer zoals Outlook, Thunderbird of de App Mail. In een later bericht is op een afbeelding van jouw duidelijk te zien op de taakbalk dat de App Mail geopend staat. Dan dien je natuurlijk een andere oplossing te volgen om meldingen op je bureaublad te zien. Dus nu weer de vraag gebruik je de App Mail of de webmail via je browser????
 10. Naast bovenstaande tip was ik nog volgende vergeten..... namelijk je haalt een aantal dingen door elkaar. In een vorig bericht vroeg ik op welke wijze je e-mails van Gmail opent en leest daar gaf jij aan via Google Chrome en Edge. maar volgens een andere afbeelding van jouw blijkt dat niet zo te zijn. Je verwijst daar naar een enveloppe en dan gaat het om een e-mailprogramma en niet je browser google chrome. En ik neem aan dat het hier gaat om het programma Mail. Graag de juiste info.
 11. Je bent vergeten om op het volgende blauwe zinnetje te klikken in het instellingen venster van Gmail: klik hier om bureaubladmeldingen in te schakelen voor Gmail. Dan krijg je links boven in de hoek een vraag namelijk: mail.google.com wil het volgende....... meldingen weergeven, je dient dan op Toestaan te klikken. Ik heb de test uitgevoerd en krijg dan beneden bij een nieuwe mail de door jouw gewenste melding. Gmail moet dan wel geopend zijn in jouw browser. Bij Google chrome werkt het en zou ook moeten werken bij Firefox en safari.
 12. Office 2016 pro gekocht - error

  Stond er voor de huidige versie reeds een andere versie van office op je computer? Indien ja, verwijder er alles van.
 13. Je dient de instelling in Gmail eens te controleren. Bron: https://support.google.com/mail/answer/1075549?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DDesktop Staan die correct? Ga dan eens in Google Chrome het onderstaande controleren. Bron: https://support.google.com/chrome/answer/3220216?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DDesktop
 14. Best handig als je ook zou vermelden met welke software je die e-mails van Gmail normaal opent en dus leest. Je kan e-mails lezen via de browser ( IE, Google Chrome, Firefox,.....) of via software op je computer en de naam van die software hadden we dan graag geweten.
 15. inloggen Thunderbird

  Fijn te lezen dat het probleem opgelost is. Het topic afsluiten is enkel mogelijk door moderators of hoger.
 16. inloggen Thunderbird

  Ik kwam hier even voorbij fietsen om te kijken of je probleem opgelost is.....maar geen reactie tot nu toe?????
 17. Je kan perfect zonder extra extensie of wat dan ook je geschiedenis wissen. Je dient dus wel vanop het apparaat dat je wil gebruiken Google Chrome te openen samen met je google account. Zeer vreemd dat het jouw niet lukt om vanaf je smartphone de geschiedenis te verwijderen, bij mij lukt dat dus probleemloos. Ik open Google Chrome op mijn smartphone en natuurlijk met account actief. Klik in Google Chrome op instellingen-> Geschiedenis. Ik heb in mijn voorbeeld er voor gekozen om de geschiedenis van de afgelopen 7 dagen te verwijderen op mijn smartphone. Nadien open ik Google Chrome op desktop..... de geschiedenis van die 7 dagen is ook daar niet meer aanwezig. Zie foto's in bijlage.
 18. inloggen Thunderbird

  Beantwoord ook de vraag van Stegisoft hierboven. Verder nog enkele vraagjes. Er werd een nieuwe harde schijf geplaatst.......werd er een nieuwe installatie van Windows uitgevoerd of werd Windows samen met alle programma's en bestanden van de oude schijf naar de nieuwe schijf verplaatst? Gebruik je meerdere accounts in Thunderbird? Dat hoofdwachtwoord heb je dat enkel ingevuld omdat je die vraag kreeg of heb je daar altijd al gebruik van gemaakt? Zie volgende link: https://support.mozilla.org/nl/kb/thunderbird-wachtwoorden-beschermen-hoofdwachtwoord Een tip: In een vorig bericht heb je vermeld dat je Thunderbird opnieuw wou installeren en of het account opnieuw invoeren maar dat je de melding kreeg dat het account reeds bestond. Het aangemaakte profiel wordt op meerdere locaties opgeslagen en dit apart van je programmabestanden, bij het verwijderen van Thunderbird blijft je profiel bewaart op de harde schijf. Om een herinstallatie van Thunderbird uit te voeren en je account opnieuw aan te maken dien je eerst via Programma's en Onderdelen alles van Thunderbird te verwijderen. Dan open je de verkenner en controleer je of verborgen mappen,bestanden of stations weergeven actief is. Ga hiervoor in de verkenner naar beeld dan naar Opties. In het volgend scherm (mapopties) ga je naar het tabblad weergave, daar scrol je naar Verborgen bestanden en mappen. selecteer Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven. Klik dan op Toepassen en OK. Ga nu in de verkenner naar volgende locaties en verwijder er telkens de map Thunderbird. Achter Gebruikers zie je in onderstaande afbeelding een rode rechthoek, daar staat jouw gebruikersnaam. Doe het zelfde voor onderstaande locatie. Dan download je de recentste versie van Thunderbird via deze link en installeer: https://www.thunderbird.net/nl/ Na de installatie ga je onderstaand scherm krijgen: Geef in het eerste vak jouw naam in. In het tweede vak je e-mailadres van Telenet. In het derde vak het wachtwoord dat behoort bij dat e-mailadres. Klik dan op Doorgaan. Dan krijg je onderstaand scherm, controleer en klik op gereed.
 19. Outlook 2016

  Download volgend registerbestand en plaats het op je bureaublad, het komt van mijn computer en is veilig. https://drive.google.com/file/d/1CT94pA-71HoYXAGmtkNePytG3EwOLeZ_/view?usp=sharing Maak nu een back-up van het register zoals beschreven in volgende handleiding: Dubbelklik nu op het gedownload registerbestand dat op je bureaublad staat. Je gaat een beveiligingswaarschuwing krijgen zoals onderstaande, klik op Uitvoeren. Open dan weer het register en ga naar Computer\HKEY_CLASSES_ROOT\.html Als je in het linker deelvenster op .html klikt zie je in het rechter deelvenster normaal bij Standaard htmlfile staan. Indien niet correct.... klik met de rechtermuisknop op (standaard) en in het menu dat je dan krijgt op Aanpassen... Geef dan htmlfile in en klik op Ok. Sluit het register.
 20. msg bestand openen

  Daar is dan ook geen printer voor nodig, je gaat niks uitprinten. Je gaat enkel het e-mailbericht opslaan als PDF via een virtuele printer. http://www.computeridee.nl/workshop/maak-zelf-pdf-documenten/ http://nl.ccm.net/faq/1934-documenten-opslaan-als-pdf-in-windows-10 Andere virtuele printers: https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/taxonomy/term/123 https://www.gratissoftware.nu/downloaden/bullzip-pdf-printer.php https://nl.pdf24.org/virtual-pdf-printer.jsp
 21. msg bestand openen

  Een e-mail kan eenvoudig in Outlook opgeslagen worden als PDF. Mevrouw dient de e-mail te openen, dan bij bestand klikken op afdrukken. Dan dient een pdf printer geselecteerd, standaard is Microsoft Print to PDF aanwezig, selecteer die. Dan krijg je een afdrukvoorbeeld, indien alles naar wens klik je op Afdrukken. In het volgende venster kies je de map waarin al die e-mails die je als pdf wil opslaan wil plaatsen. Kies een bestandsnaam en klik op opslaan. Zo kan je alle e-mails als PDF opslaan en zijn door iedereen gemakkelijk te openen. Voordeel is ook dat je e-mails niet moet uploaden......uploaden betekent ook dat je eventuele gevoelige info uit e-mails en e-mailadressen te grabbel gooit.
 22. msg bestand openen

  Kan de verzender zulke bijlage niet direct in een ander formaat aanmaken/ opslaan dat jij wel direct kan openen? Bespaart iedereen toch werk. Vanuit welke software versie wordt dat msg bestand aangemaakt?
 23. Schijf C bijna vol

  Ik heb Windows 10 Pro op 2 systemen staan en toch wel behoorlijk wat software....op mijn desktop als voorbeeld een 80GB SSD schijf waar nog altijd 31 GB vrije ruimte over is. Heb niet het hele topic door gelezen maar als je onderstaande afbeelding bekijkt..... de map freddy 44.7 Gb wat steekt daar in? Indien persoonlijke bestanden die kan je toch op de andere partitie zetten. Windows en programma's op je C installeren.... de mappen afbeeldingen, Downloads, documenten, muziek, .... op een correcte manier naar de D verplaatsen. Er voor zorgen dat al je andere zelf aangemaakte mappen en bestanden telkens op de D komen. Back-ups niet op de C maar D enz.....o ja herstelpunten staat bij mij uit want ik gebruik back-ups.... overbodige programma's verwijderen (liefst zelfs niet installeren)....Windows old verwijderen...... dat gehele plaatje zorgt er voor dat je met een 80GB toch gemakkelijk toe komt.
 24. bootmgr

  Je wil Windows 7 installeren...op welke manier? welk is de reden van de nieuwe installatie? Staat er op het moment nog een Windows versie op die computer? Als je Windows wil installeren vanaf je CD moet je de cd plaatsen en herstarten op een gegeven moment verschijnt de tekst "druk op een toets als u de computer wil opstarten vanaf een cd of dvd wil starten". druk dan op een toets zoals spatiebalk. Hoe je de installatie volledig moet uitvoeren lees je hier (klik erop). loopt het ergens fout vermeld dan in je volgend bericht waar.
 25. bootmgr

  Start op vanaf de Windows 7 schijf. Je dient dan de taalinstelling, tijd en toetsenbord in te stellen. Klik dan op opstartherstel . Ook kan je via de functie opdrachtprompt het volgende ingegeven (let op de spatie na bootrec) en dan op Enter drukken: bootrec /fixboot
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×