Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Sitecom wireless 300N network range extender


  • Log in om te reageren
9 reacties op dit onderwerp

#1 jimmy0001

jimmy0001

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 12 december 2011 - 20:02


Hallo heb deze extender gekocht

omdat ik mijn bbox niet kan ontvangen met
mijn xbox.

Ik heb deze nu met de handleiding geinstaleerd,
maar er zou bij status moeten staan connected maar
er staat scanning.

Hij staat zogezegd te ver maar hij staat er pal naast :S

hoe komt dit?

Grtz

#2 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 08:07

Je moet de Sitecom instellen als "repeater" dus niet als AP.

Om dat te doen moet je het SSID en de beveiliging van de BBOX opgeven.

Je vindt dit in de handleiding vanaf blz 16.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#3 jimmy0001

jimmy0001

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 09:36

Hij is ingesteld als universal repeater.

#4 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27444 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 10:49

Hij is ingesteld als universal repeater.


Dat is prima.

Misschien moet je in Bbox de mac adres van de sitecom nog toe voegen als je dat ook deed met de andere pc.
De mac adres van Sitecom vindt je aan de onderkant.

Als dat gebeurd is dan kan je waarschijnlijk deze handleiding gebruiken want ik weet niet welke type range extender je hebt.

#5 jimmy0001

jimmy0001

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 12:08

heb de mac adress toegevoegd en handleiding gevolgd.

Dus als het 192.168.1.1 is dan wordt het 192.168.1.234

als ik dit doe staat er dat ik moet herverbinden met het nieuwe
ip adress maar dit lukt niet.

er komt connection timed out.

#6 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 12:19

Welk toestel heb je welk adres gegeven ?

Het default adres van de Sitecom is 192.168.0.234 dus niet 1. Het probleem nu is waarschijnlijk dat je PC in een ander subnet zit en je de Sitecom dus niet kan bereiken.

Kan je het volgende eens doen ?

Ga naar start - alle programma's - bureauaccesoires.
Zoek het icoon van het opdrachtprompt en klik er op met de rechter muisknop en kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen.
In het opdrachtprompt typ je ipconfig /all > c:\ipconfig.txt en druk enter.
Let op de spatie voor de / en voor en na de >.
C is de schijfletter van de systeemschijf; deze kan je aanpasssen indien de systeemschijf niet de letter C heeft.
Open de verkenner en klik op de C schijf.
Open het bestand ipconfig.txt en plak de inhoud in je volgend bericht of voeg het bestand ipconfig.txt toe aan je volgend bericht.
Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#7 jimmy0001

jimmy0001

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 12:38

Het is gelukt maar wel niet draadloos.

heb hem met kabel verbonden met de bbox2

en heb goede signaalsterkte met de xbox :)

Bewerkt door jimmy0001, 13 december 2011 - 13:49.
opgelost


#8 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 13:49

Je hebt twee actieve netwerkverbindingen, een PPP rechtstreeks op een internetverbinding (de BBOX ?) en één bekabelde op de sitecom vermoed ik ?

Wel vreemd, want die PPP verbinding gaat niet over een router ?

Als je de Sitecom wil gebruiken heb je een internet koppeling nodig die via hetzelfde subnet loopt.

Dus bijvoorbeeld

Modem -> Router -> Sitecom -> PC's

De router en de Sitecom moeten in hetzelfde subnet zitten, dus bijvoorbeeld Router = 192.168.0.1, Sitecom = 192.168.0.2

De router moet DHCP hebben aanstaan, en verbonden zijn via de WAN poort met het modem.

Maar ik zie hier nergens een router ?
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#9 jimmy0001

jimmy0001

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 14:41

Denk dat bbox ook een router heeft want kon de bbox ontvangen met de xbox maar
had geen signaalsterkte.

ja ik heb nu twee actieve netwerkverbindingen.

heb gewoon de sitecom met kabel aangesloten op de bbox.

#10 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 13 december 2011 - 22:50

Is je PC ook met een kabel aangesloten op de bbox ? Nog andere toestellen bekabeld of bedraad ?

Uiteindelijk is het de bedoeling om alle toestellen in één netwerk te krijgen niet ?
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!