Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


- - - - -

[OPGELOST] Moeilijkeheden bij streamen


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
31 reacties op dit onderwerp

#1 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 15 september 2008 - 09:50


Hallo

Ik heb sinds kort problemen met streamen. Ik heb een keer "opgeruimd" en volgens mij moet ik iets belangrijks weg gedaan hebben.

Youtube werkt perfect, maar bijv op de site van rtl.nl werk het dan weer niet. Daar staat online een mediaplayer. Ik hoor alles, maar het beeld zijn precies een reeks stilstaande beelden. Ik zie stukken van het hele filmpje...niet zo tof dus :)

Enig idee wat ik zou moeten bij-installeren ofzo?
Voor zover ik weet ben ik in bezit van Windows Media Player, VLC Media Player en DivX Player (al weet ik niet hoe volledig die nog is).

Tips?


xx

#2 Yannick

Yannick

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 7281 berichten

Geplaatst 15 september 2008 - 16:19

met welke browser werkt u momenteel?
kan zijn dat u enkel iets opnieuw moet instellen natuurlijk :)

#3 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 17 september 2008 - 10:41

ik gebruik Mozilla Firefox

mss komt het doordat ik bij mijn "opruim" alles van Internet Explorer d'r af had gegooid?

#4 Yannick

Yannick

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 7281 berichten

Geplaatst 17 september 2008 - 14:00

normaal gezien zou dat niet het geval moeten zijn.

controlleert u eens of u wel alle juist installatie's heeft van bijvoorbeeld flash player.
verwijdert u firefox anders een en installeer dit opnieuw. (vergeet ook niet alle overgebleven mappen te verwijderen.. en van te voren natuurlijk eerst alle bladwijzers exporteren)

#5 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 17 september 2008 - 17:37

Wel, ik heb tussen mijn programma's staan: Adobe Flash Player AciveX, Adobe Flash Player Lugin, Adobe Shockwave Player, DivX Player, DivX Web Player, Ninjavideo Helper, QuickTime, VeohTV BETA, VideoLAN VLC media player 0.8.6i, Windows Media Format 11 runtime, Windows Media Player 11. Wat betreft programma's ivm media.
En mijn Mozilla is 3.0.1

Ik heb dan toch maar weer (wss nodeloos) Internet erop gezet (de 8 Beta 2).

Ik zal nu mijn Firefox eraf gooien en opnieuw erop zetten...

#6 dj_ke

dj_ke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 1005 berichten

Geplaatst 17 september 2008 - 19:59

ik heb met mijn firefox eens gekenen op die site, en dit zijn filmpjes in Windows media player. Komt de bediening er bij u ook op of niet?? Ik weet niet welk filmpje je wilde spelen, maar hetgeen dat ik had moet je betalen. Als dus het filmpje opent blijft het beeld zwart en komt er iets later een pop-up open waar je dus moet betalen.
Sam
Heb ik u goed geholpen?? Vergeet dan de bedank-knop niet!!

#7 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 17 september 2008 - 20:30

Neenee, niet de betalende dingen. Bijv Expeditie Robinson (n_n)
Ik zie de Player en al, ik hoor het geluid perfect, ik zie beeld...alleen staat het stil en springt het na 2-3 sec naar een volgend (stilstaand) beeld van het programma... Nooit voor gehad, dat werkte altijd perfect. Op n andere pc werkt het ook perfect...
Ik ga m'n Firefox dus eens eraf en er weer op zetten, zien of dat verschil maakt.

#8 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 17 september 2008 - 20:41

Firefox opnieuw erop zetten heeft geen verschil gemaakt....

Man man man, wat heb ik toch uitgestoken?!! Ik heb nu ook gemerkt dat ik onderdelen van Windows XP zélf moet hebben gewist, want er zijn geen 'Ontspanning'sspelletjes meer en geen 'Rekenmachine'. Toevallig geen weet van een oplossing voor dat detail? (^^,)

Misschien moet ik de Flash dinges eraf halen en eens opnieuw installeren?

#9 Yannick

Yannick

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 7281 berichten

Geplaatst 17 september 2008 - 21:32

ik denk dat je wel meer dan 1 belangerijk iets hebt opgeruimd als ik dat zo eens zie.

hoe heb je opgeruimd als ik vragen mag?

#10 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 18 september 2008 - 09:52

Wel, euhm. Ik heb onlangs heel veel films op m'n pc gezet (overgedragen van een andere pc), waardoor mijn schijf vol zat. Ik heb ze dan allemaal op discs gezet. Toen vond ik dat mijn schijf toch nog vol zat (er is nog maar een kwart vrij) en dus kwam ik op het "ingenieuze" idee grote kuis te houden en te defragmenteren en al.

Eerst ben ik naar Programma toegang en instellingen gegaan om te zien welke programma's ik allemaal had. Daarna heb ik de -zogezegde- nutteloze eraf gegooid. Ik weet nog dat ik Internet er volledig heb afgegooid. Ik denk dat ik ook enkele afzonderlijk genoteerde aanhangsels eraf heb gegooid. Alles met de naam van Internet Explorer erin. (wauw was dat even slim...). Ik heb ook DivX eraf gegooid, om dan enkele ogenblikken later weer op te zetten.

Ik had ook een aantal mappen in Mijn Documenten staan, waarvan ik dacht: laat ik die maar samen zetten in 1 map: Zever. Great, van zichzelf hebben een aantal van die mappen zichzelf er weer buiten gecreëerd. Dus blijkbaar mocht ik die beter niet verplaatsen.

Dus ik heb het meeste opgeruimd vanuit Software - Programma's wijzigen, verwijderen

#11 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 18 september 2008 - 13:22

trouwens, mijn Windows Media Player werkt wel als ik mijn muziek (die gewoon op mijn laptop staat) afspeel en ook als ik een kort filmpje laat afspelen. Dus ik veronderstel dat het vooral met de webplayer of met internet iets te maken moet hebben... Het is maar een gedachte...

#12 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 18 september 2008 - 13:34

en nog iets (ja sorry hoor ^^,)
Ik heb op een andere site een kleinere Media Player wél perfect kunnen afspelen (op de site van JIM). De ene keer ging het perfect en een andere keer ging het goed, zolang ik niet naar beneden scrollde (om dus het hele beeld te kunnen zien, want dat staat mooi in het midden van de pagina). Dan werd het beeld zwart, maar bleef het geluid gewoon gaan. Als ik op de pagina kom en niet scroll, gaat alles zoals het hoort.

Maar bij de grotere media player gaat het dus niet. Mss ligt het aan mijn beeld-iets? Dat grotere players te zwaar zijn? Maa-aar, dat ging altijd goed, tot dat ik besloot op te ruimen... En op andere pc's spelen die ook af (dus het ligt niet aan hun site).
Youtube gaat ook perfect btw, en ninjavideo en youku en al die dingen ook (ook als ik ze op groot scherm zet).

#13 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25743 berichten

Geplaatst 18 september 2008 - 14:03

Als je zo drastisch je software opkuist, doe je best ook grote schoonmaak in het register. Bij verwijderen van software blijft er altijd wel iets achter in het register dat later voor onaangename verassingen kan zorgen.
Je zoekt hier tussen de downloads maar naar een programma voor registeropkuis (CCleaner bvb) als je er zelf nog geen hebt.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#14 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 18 september 2008 - 15:13

Ik gebruik CCleaner al...

#15 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 18 september 2008 - 15:58

ik heb CCleaner nog eens laten gaan. En bij de 'Register' afdeling komt maar 1 fout die ik zelf moet oplossen


Probleem
ActiveX/COM Fout

Data
InProcServer32\c:\windows\system32\macromed\flash\flash9b.ocx

Register sleutel
HKCR\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A}


Als ik deze wil herstellen, volgt de volgende boodschap:


"Het COM component CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A} refereert een foutief CLSID. Deze worden vaak achter gelaten nah et verwijderen van software van uw system

Oplossing: Verwijder de registerwaarde"

Dan herstel ik de fout, maar toch blijft deze altijd staan. Ik kan niet naar de desbetreffende map, want die is beveiligd door Windows zelf (met de melding dat ik in die map niet moet komen, want dat gaat over het goed verloop van programma's van Windows zelf)

#16 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25743 berichten

Geplaatst 19 september 2008 - 11:58

Die fout gaat over de flash-player. Probeer eens om flash-player opnieuw te installeren.
De kans is groot dat nadien alles wel werkt.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#17 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 20 september 2008 - 10:17

Maar allé... ik krijg het maar niet in orde.
Ik heb m'n Adobe Flash Player eraf gehaald en opnieuw geïnstalleerd. Helaas zonder succes. Alles is exact hetzelfde gebleven...

#18 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25743 berichten

Geplaatst 20 september 2008 - 15:13

Om zeker te zijn dat bij het verwijderen van een programma alles weg is, doe best dit best in 3 stappen.
1. programma verwijderen.
2. register opkuisen (met CCleaner bvb)
3. pc herstarten.
4. eventueel het programma opnieuw installeren.

Als je het register niet opkuist, blijven er meestal enkel sleutels staan met oude (foute) waarden die bij een nieuwe installatie niet overschreven worden en waardoor je dus dezelfde fouten blijft houden.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#19 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 20 september 2008 - 19:27

Ik heb het programma verwijderd, CCleaner laten lopen, pc herstart en op nieuw geïnstalleerd. Weer geen verschil.
Kan het zijn dat ik echt iets van Windows zelf heb weg gedaan. Een flash-aspect van Windows zelf...al zou dat niet voor Youtube en dergelijke gelden. Eerder voor de Windows-achtige Media Players online...?

Toen ik CCleaner heb laten scannen en zo, was er weer een fout die hij niet zelf kon oplossen... Altijd ActiveX blablabla.
Active X/COM Fout
InProcServer32\c:\windows\system32\macromedia\flash\flash9b.ocx
HKCR\CLSID\{1171A62F-05D2-11D1-83FC-00A0C9089C5A}

Maar ik kan die niet zélf verwijderen, mits het in map system 32 zit, een map van Windows die vergrendeld zit, voor eigen bestwil. Daarin zitten de dingen die voor goed verloop zorgen. Maar op een of andere manier moet ik daar toch een deel van hebben geschrapt, denk ik... Of is dat echt onmogelijk?

#20 Guest_Yunzhu_*

Guest_Yunzhu_*
  • Gasten

Geplaatst 20 september 2008 - 22:06

Mijn computerproblemen lijken zich uit te breiden. 100% zeker dat ik veeeel te veeeel het opgeruimd. Volgens mij heb ik echt wel belangrijke Windows/Microsoft-aspecten verwijderd.
Ik heb geen ontspanningsspelletjes meer (zoals patience, mijnenveger), maar nu is ook mijn programma (van Windows zelf) om iets te bewerken verdwenen! Ik bedoel het programma: als je in de map Afbeeldingen met de rechtermuisknop op een afbeelding klinkt, kun je "bewerken" kiezen...bij mij komt nu de melding:

"Er is voor deze bewerking geen programma aan het opgegeven bestand gekoppeld. Maak een koppeling via het onderdeel Mapoties van het Configuratiescherm"

Ik vervloek de gedachte van computerkuis, nooit zal ik nog zoiets doms doen!

Is er een mogelijkheid om dingen zoals 'Ontspanning' terug te installeren. Nu staat er een lege map. Ook Rekenmachine is verdwenen, gezien ik die nogal vaak gebruikte, ben ik op zoek naar een oplossing...als die er is?



Het wordt steeds erger. Straks komt het nog zover dat ik een nieuwe laptop moet kopen!
Bestaat er niet een soort scan, waardoor ik kan zien wat ik nu precies nog heb staan, en daaruit misschien kan afleiden wat er ontbreekt?


En nog een klein vraagje: naast de startknop op het scherm kun je icoontjes plaatsen in de balk. Ook dat heb ik laten verdwijnen, ik wil graag weer een snelkoppeling van Firefox, Media Player en msn daar staan hebben. Hoe doe ik dat precies, want 'een snelkoppeling maken' komt terecht op mijn bureaublad en niet op de balk...

Trouwens al erg bedankt om mee te denken met deze problemen. Ik hoop dat er een oplossing zal zijn en ik hoop dat die niet te radicaal gaat zijn ...




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!