Ga naar inhoud

Onderdelen workstation PC


Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

Ik ben op zoek naar enkele onderdelen voor de PC die ik aan het bouwen ben. In een eerdere post heb ik al beslist welke processor ik ga gebruiken: Een Intel Haswell-E i7-5930K http://www.pc-helpforum.be/f57/advies-over-processor-73652/

Voor het moederbord zou ik graag volgende specificaties hebben:

Socket: 2011;

Vorm: ATX (eventueel E-ATX);

Minstens 4 memory slots MET ondersteuning voor DDR4;

Onboard Wifi en Bluetooth connectivity zou leuk zijn;

Een aantal standaard aansluitingen zoals SATA, USB 2.0, USB 3.0, audio ports etc.

Ik zou liefst een model van het merk ASUS of Gigabyte willen aangezien deze toch de meest veilige keuze zijn (bekende merken).

De ASUS X99 series lijkt echter met enkele problemen te zitten (CPU’s die worden ‘geroosterd’, allerlei problemen met de BIOS…). Blijkbaar kan je ook de garantie van Intel verliezen als je een ASUS X99 moederbord gebruikt met je CPU: Asus LGA2011-v3 mit mehr Pins ohne Intels Segen (Update) - ComputerBase Of hoef ik daar niet zo veel van wakker te liggen?

Daarom neig ik meer in de richting van Gigabyte te gaan. Heeft iemand een voorstel voor een geschikt model voor mijn PC? Of zou ik misschien toch eens naar andere betrouwbare merken kijken: MSI?

Voor de grafische kaart zou ik opnieuw willen kiezen voor de bekendere merken ASUS, Gigabyte, MSI met volgende specificaties:

NVIDIA;

GDDR5 geheugen;

Standaardaansluitingen zoals VGA, DVI;

Doordat het geen gaming PC is hoef ik niet het grootste aantal FPS;

Low profile zou altijd handig zijn maar is zeker geen must.

Voor workstations lijkt met me dat ik voornamelijk de keuze heb tussen AMD FirePro of NVIDIA Quadro. Of zijn er wat meer betaalbare alternatieven?

Als processorkoeling heb je uiteraard enerzijds luchtkoeling en anderzijds waterkoeling. Zoals ik al eerder zei is het geen gaming PC die ik aan het bouwen ben, maar een workstation. Kan je dan nog altijd zeggen dat water een STILLERE en meer efficiënte koeling is dan lucht? (Ik ben trouwens niet van plan om te gaan overklokken, althans toch niet in het begin…).

Alle advies is welkom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de GPU: misschien een niet zo'n onbelangrijk detail: ik zou graag na een tijdje een tweede (of eventueel indien de grafische kaart dat toelaat een derde) monitor willen aansluiten.

Mijn voorkeur zou dan toch eerder uitgaan naar een NVIDIA Quadro. Of is dat in mijn geval http://www.pc-helpforum.be/f57/advies-over-processor-73652/ overkill?

- - - Updated - - -

Voor de GPU: misschien een niet zo'n onbelangrijk detail: ik zou graag na een tijdje een tweede (of eventueel indien de grafische kaart dat toelaat een derde) monitor willen aansluiten.

Mijn voorkeur zou dan toch eerder uitgaan naar een NVIDIA Quadro. Of is dat in mijn geval overkill? Zie: http://www.pc-helpforum.be/f57/advie...ocessor-73652/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.