Ga naar inhoud

Laptop Match Maker : welke laptop past bij mij ?...


Asus

Aanbevolen berichten

Voor wie op zoek is naar een nieuwe laptop heeft Microsoft de Laptop Match Maker (klik er op) ontwikkeld...het aanbod aan nieuwe laptops is nu eenmaal gigantisch ruim (gelukkig maar…) en met deze toepassing kom je al een stapje korter bij je nieuwe aankoop.

post-20447-1417704560,6628_thumb.jpg

De Match Maker stelt je een aantal vragen, die je op eigen tempo mag invullen…afhankelijk van jouw antwoorden krijg je als resultaat een aantal laptops die perfect voldoen aan jouw behoeften en verwachtingen…uiteraard op voorwaarde dat je een correct antwoord gaf op de vragen… ;-)

Bij het werken met de Match Maker is het belangrijk dat je geluid aan staat omdat je door een stem begeleid wordt…je kan het volume rechts bovenaan in het scherm bijstellen.

Aan de linker bovenzijde van het scherm kan je de ondertiteling inschakelen en eventueel ook één of meerdere stappen terug gaan.

Je mag je aan volgende vragen verwachten :

Waarvoor ga je de laptop het meest gebruiken ?...(studie, thuis, werk)

Heb je genoeg aan een ‘Allrounder’ of verwacht je meer ?...

Na het beantwoorden van deze twee basisvragen worden er meer specifieke vragen gesteld, met als doel naar jouw behoeften te peilen.

Je surfgedrag

Het belang van entertainment

Gebruik van specifieke programma’s

Gamen

Mobiliteit

Uiteindelijk krijg je dus in zo’n 6 stappen een aantal laptops voorgeschoteld die voldoen aan jouw eisen…er zijn dus altijd meerdere laptops die ‘matchen’.

post-20447-1417704560,6987_thumb.jpg

Wanneer je een bepaald merk in je achterhoofd had en dit niet in de aangeboden selectie is opgenomen kan je uiteraard zelf gaan kijken naar andere merken, mits vergelijking en handhaving van de specs…tijdelijke supermarktaanbiedingen zijn niet in de selectie opgenomen.

De aangeboden laptops krijgen een NPI (Notebook Performance Index) in vier verschillende categorieën : internet, entertainment, werk en studie, gaming.

Wat betreft schermgrootte en mobiliteit worden er 4 categorieën gebruikt : Let’s Surf (laptop altijd bij de hand), Let’s Go (laptop gaat regelmatig mee), Let’s Use (laptop gaat niet regelmatig mee), Let’s Show (kwaliteit en schermgrootte belangrijker dan mobiliteit).

Als je op het tabblad ‘Alle matches’ klikt krijg je een ruimere selectie te zien.

post-20447-1417704560,7363_thumb.jpg

Leuk om eens te doorlopen en mee te experimenteren…neem af en toe ook eens een pauze, de begeleidende stem komt dan soms best grappig uit de hoek… ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.