Ga naar inhoud

Dasle

Lid
  • Items

    9.691
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dasle

  1. Hoi Big_Apple, Ten eerste als ik bovenstaande zo doorlees is het vreemd dat het beschermkapje van de cpu socket los in de verpakking zit, dit beschermkapje zit normaal redelijk goed vast en valt er niet zomaar uit. Dit kapje komt er normaal van alleen uit als je na het plaatsen van de CPU de socket sluit. Dan krijg ik zo het idee dat je alvast niet de eerste eigenaar van dit moederbord bent. Die pinnetjes in een CPU-socket zijn vrij kwetsbaar en zijn makkelijk te beschadigen en daarom is er beschermkapje voorzien om beschadiging te voorkomen. Die pinnetjes kunnen al beschadigd raken als je de CPU scheef of met een punt in de socket laat vallen van een centimeter afstand. Heb het al gezien als iemand gemorste koelpasta langs een socket wou verwijderen en met een papieren doekje de pinnetjes raakte deze al verbogen waren. Vermoedelijk zijn er pinnetjes bij jou moederbord geraakt die instaan voor de communicatie tussen je defecte RAM slot en de interne geheugencontroller. Als ik het goed heb zijn er tevens nog pinnetjes beschadigd die voor andere functie instaan maar de foto's zijn wat onduidelijk om ver genoeg te kunnen inzoomen. Of deze schade te herstellen valt hangt of van de ernst van de beschadiging, zijn ze enkel wat opzij verbogen of zijn ze helemaal achterovergebogen, als je ze te ver moet terugbuigen bestaat er kans dat ze kunnen breken en dan is het game over. Zou reparatie mogelijk zijn is een digitale microscoop aan te raden, wat klein gereedschap, een vaste hand en een portie geluk. Heb je dit moederbord momenteel terug in je bezit?
  2. Hoi Mathias. Als ik je laatste foto uit vergroot lijken de soldeer punten niet van de fabrikant te zijn. Ik heb zo een vermoeden dat iemand ooit de knop heeft los gesoldeerd en verwijderd, waarschijnlijk hadden ze ook problemen met het moederbord en dachten ze dat het aan die knop zou kunnen liggen.
  3. Al naargelang de instellingen in het BIOS zou het mobo dit zelf kunnen dedecteren. Mocht dat niet het geval zijn kan men dit zelf instellen in het BIOS.
  4. Sorry voor men late reactie, maar helaas kon ik door tijds gebrek niet eerder reageren. Heb even zitten denken i.v.m die dure grafische kaarten momenteel, in de volgende samenstelling heb ik gekozen voor een 5600G processor en deze heeft een iGPU. Deze processor beschikt over een grafische chip in de processor en is één van de krachtigste die je momenteel kan kopen. Zo heb je niet direct een grafische kaart nodig want een grafische kaart en dan nog maar een simpele kost toch al snel 350€ tot 400€. Mocht je in de nabije toekomst gaan upgraden mochten de kaarten goedkoper worden dan lijkt me dit weggegooid geld dat je nooit meer kan recupereren en dat geld kan je dan spenderen of extra uitgeven aan een fatsoenlijke grafische kaart. Nieuwe samenstelling -> https://azerty.nl/basket/?code=YTo2OntpOjI5MjU0MjA7aToxO2k6MzI0OTE1NTtpOjE7aToyNzY1MTg1O2k6MTtpOjM1MTU2MTA7aToxO2k6MzU3Mzg0MztpOjE7aTozMTI5NzA1O2k6MTt9
  5. Met inbegrip van een grafische kaart? Een goedkopere kaart zodat je later kan upgraden naar een betere als de prijzen normaler zijn.
  6. Als je een gaming pc wil met bovenstaande vereisten dat ga je momenteel niet halen met jou budget. Tevens is de hardware markt een markt die heel snel kan wijzigen en voor 1000€ kan je geen pc samenstellen die aan je vereisten voldoet op het moment.
  7. Als je goedkoper componenten wil kiezen zullen deze prestaties minder zijn. Het probleem momenteel is dat de grafische kaarten abnormaal duur zijn, vele kaarten kosten bijna het dubbele van normaal. Dus om met een bescheiden budget een game pc te bouwen is het nu niet het moment eigenlijk. Maar mocht je dat willen kan ik best eens kijken om een goedkopere samenstelling te maken maar waarom nu veel geld uitgeven aan een grafische kaart die dat in principe niet waard is? Zelf zou ik wachten tot 2022 en kijken als de grafische kaarten goedkoper worden.
  8. Dat ga je niet redden met 1000€ je samenstelling zou er dan als volgt uitzien. https://azerty.nl/basket/?code=YTo3OntpOjI5MjU0MjA7aToxO2k6MzI0OTE1NTtpOjE7aTozMzY4MDE5O2k6MTtpOjE1NjAxOTk7aToxO2k6Mjc2NTE4NTtpOjE7aTozNTE1NjEwO2k6MTtpOjI5NTYwODc7aToxO30=
  9. De H510 van NZXT is idd een erg mooie behuizing en qua koeling scoort deze niet zo slecht, in een test van behuizingen zit die ergens midden in het testveld. ->https://tweakers.net/reviews/8678/19-midrange-atx-kasten-de-beste-behuizingen-van-60-tot-120-euro.html Momenteel is er zelfs een verbeterde versie namelijk de H510 Flow -> https://tweakers.net/pricewatch/1743594/nzxt-h510-flow-zwart-wit.html Maar hier kan ik helaas geen testen van vinden maar je zou toch mogen aannemen dat door de geperforeerde voorkant de koeling beter zou zijn dan van de gewone H510.
  10. Heb jou pc ongeveer samengesteld op AZERTY en het winkelmandje vind je hier -> https://azerty.nl/basket/?code=YToxMzp7aTozMzQxODQ0O2k6MTtpOjM0NzQ2NDc7aToxO2k6MzE4OTAzNTtpOjE7aTozNTY1NDg5O2k6MTtpOjIzMTk4NzU7aToxO2k6MzM0MjIyOTtpOjE7aToxNDQ2MjU5O2k6MTtpOjE2MzUwMzg7aToxO2k6MTM3NjUxO2k6MjtpOjE3OTQ5O2k6MTtpOjcyODEwMztpOjE7aToxOTU4MTc7aToxO2k6NDU0MjgwO2k6MTt9 De prijs is duurder dan wat jij zou betalen
  11. Oke dan zal de PCS SSD en PCS FrostFlow CPU koeler één of ander huismerk zijn van PC Specialist. In de prijs zal het samen bouwen inbegrepen zijn alhoewel dit niet vermeld word in je overzicht. Zal vanavond deze pc eens samenstellen op andere websites en zien welke prijs daar uitrolt.
  12. Hoi cedricje, welkom op PCH. Ik vermoed dat je deze pc ergens heb kunnen samenstellen, is het mogelijk om wat meer info over de onderdelen te geven. Zoals b.v 1 TB PCS 2,5" SSD, SATA 6 hier kan ik online erg weinig van vinden en het zelfde geld voor de CPU koeler. Ook de grafische kaart weet je van welk merk en type ze is.
  13. Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Vink bij de installatie alle aangeboden extra's uit. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is, selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
  14. Het lijkt te mooi om waar te zijn voor die prijs Zo een systeem voor 392€ kan ik me moeilijk voorstellen met de huidige hardware prijzen.
  15. Vroeger had je Internet Explorer en Windows Explorer en dat werd wel vaker door elkaar gehaald. Maar Windows verkenner en een browser zijn 2 heel verschillende dingen ook hier in Belgie
  16. Mooi te horen dat je problemen van de baan zijn, AI suite zorgt vaker voor crashes die moeilijk thuis te brengen zijn. En in jou geval Armoury Crate dus ook. Wacht het maar enkel weken af of de crashes weg blijven, ik zal het topic zo lang open laten. Mocht je probleem daadwerkelijk verdwenen zijn geef je maar een seintje dan sluit ik het topic af. En veel plezier met je computer
  17. Heb je de mogelijkheid om een extern beeldscherm te gebruiken. Veel kans dat het aan je beeldscherm van de laptop ligt, heb ooit hetzelfde probleem gehad.
  18. Welk model en type is je Samsung scherm?
  19. Heb een Dazzle Digital Video Creator 80 en die doet het helaas ook niet meer op Windows 10. Denk dat er niets anders op zit dan een rond te kijken voor een nieuwe die het wel met Windows 10 doet.
  20. In de bijlage kan ik niets vinden, wat kreeg je precies te zien? Kijk eens of je er de volgende keer een foto van kan maken?
  21. Ook voor mij onbekend en ik denk trouwens voor vele anderen maar ben even gaan zoeken. Op reddit vond ik een post over TronScript en lees dat maar eens op het gemak door voor de geïnteresseerde. Dit lijkt me het laatste wat je wil gebruiken op je pc.
  22. Om te beginnen zou je eerst AI Suite kunnen verwijderen en afwachten of het iets oplost. Mocht dat niet zo zijn verwijder dan Armoury Crate maar hier heeft Asus een uninstall tool voor die je na het kiezen van OS kan downloaden. https://www.asus.com/be-nl/Motherboards-Components/Motherboards/TUF-Gaming/TUF-GAMING-X570-PLUS/HelpDesk_Download/
  23. AI Suite zorg wel eens vaker voor BSOD en crashes, Armoury Create zal ik proberen uit te zoeken. Hier kom ik morgen zeker op terug. Wat betreft de aansluitingen word aanbevolen om boven de 220 Watt sowieso minimaal twee kabels te gebruiken om je kaart van stroom te voorzien. Een RTX 3080 pakt ongeveer een 320 Watt, mocht je de mogelijkheid hebben om 3 kabels te gebruiken zo ik dat zeker eens proberen.
  24. Welke software van Asus heb je allemaal geïnstalleerd staan op je pc? Je grafische kaart hoeveel 8 pins aansluitingen heeft ze, is het een Gaming X trio of een Ventus uitvoering?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.