Ga naar inhoud

Jion

Lid
  • Items

    4.549
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jion

  1. Ik heb het even aangekeken en de pop-ups blijven weg. In het logje werd die "stormhammer" malware duidelijk ook meegenomen. Bedankt voor het nazicht. Nu Zoek niet meer gebruikt wordt, heb ik geen echt alternatief meer voor malware waar de klassieke scanners geen oplossing zijn. Ik moet me dringend eens inlezen in de FRST handleiding. Thx en groetjes aan het hele team!
  2. Hey Abbs, Bedankt voor de snelle reactie. In bijlage het logje. Fixlog.txt
  3. Hey helpers, Kan iemand me helpen met een kleine infectie aub? In Firefox krijg ik een ongewenste pop-up (zie afbeelding in bijlage). Ik heb reeds scans uitgevoerd met AdwCleaner en Mbam, maar zonder resultaat. In bijlage vinden jullie alvast ook het FRST log. Alvast bedankt FRST.txt Addition.txt
  4. Dat haalt dus niet veel uit, integendeel. Verwijder die oude Skype dan maar en zet er de nieuwe terug op. Voer ook onderstaande eens uit om een overzicht te krijgen van jouw systeem: Download en installeer Speccy. Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren. Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is. Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware. Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met "Ja". In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware. Meer info over deze procedure lees je HIER.
  5. Hmmm inderdaad. Het lijkt erop dat de oudere versies daar offline gehaald zijn. Hier heb je de download voor Skype 6.3. Probeer deze eens.
  6. Skype staat ervoor bekent om soms problemen te geven in combinatie met Windows 7. Wat vaak als oplossing kan dienen, is (tijdelijk) een oudere versie van Skype gebruiken. Verwijder hiervoor Skype terug van je computer. Kuis hierna je computer eens op met Ccleaner: Ga nu naar DEZE site. Download en installeer een oudere versie van toen je nog geen problemen met je geluid ondervond.
  7. Dag Tonnn, Er zijn geen onregelmatigheden (malware) te bekennen in het RSIT logje. Wat ik wel zie, is dat er op 17 April een installatie van Skype is gebeurt. Zijn je problemen toevallig sindsdien begonnen?
  8. In principe heb je voldoende aan een goede virusscanner. De realtime bescherming biedt je natuurlijk een extra laag bescherming. Bij de gratis versie dien je manueel te updaten en een scan te starten. Maar nuttig is die tool dan ook nog zeker en vast. Dit is natuurlijk een keuze die jij alleen kan maken. Wat vind jij belangrijk? Als je er het geld voor over hebt (€25,95 per jaar), kan ik je zeker de betalende versie aanraden.
  9. Inderdaad. Je hebt jouw proefversie van 14 dagen reeds opgebruikt. Nu dien je dus te kiezen tussen de gegeven opties - Beëindig proefversie en gebruik de tool gratis verder. - Nu kopen om de tool tegen betaling volwaardig te behouden. Houdt er wel rekening mee dat de aankoop voor Mbam wel slechts voor 1 jaar geldig is.
  10. ok, we zullen het enkele dagen aankijken dan. Als het probleem toch nog terugkomt, dan reageer je hier maar.
  11. AVG mysearch bevindt zich op een specifieke pc. Via een ander toestel zal je dit niet kunnen verwijderen. Probeer nogmaals via de pc waar je het probleem had. Indien het nog steeds niet lukt, mag je RSIT uitvoeren.
  12. Dag Zubrrr, Het klopt dat Malwarebytes (Mbam) een gratis proefversie heeft van 14 dagen. Daarna schakel je automatisch over naar de gratis versie. Deze laatste heeft geen realtime bescherming, maar je kan hem wel nog steeds gratis "manueel" gebruiken. Indien je verkiest om de volledige, betalende versie van Mbam te blijven gebruiken, dien je deze aan te kopen. Mbam kan je het best steeds op de officiële site downloaden: https://nl.malwarebytes.org/
  13. ok, we zullen eens kijken of er wat meer aan de hand is. Download RSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureablad op. Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft. RSIT 32 bit (RSIT.exe) RSIT 64 bit (RSITx64.exe) Dubbelklik op RSIT.exe om de tool te starten. Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Vervolgens wordt de "Disclaimer of warranty" getoond, klik vervolgens op "Continue" Wanneer de tool gereed is wordt er een kladblok bestand genaamd "Log" geopend. Plaats de inhoud hiervan in het volgende bericht.
  14. Dag Ronald2016, welkom op PCH! Hoe je mysearch van AVG kan verwijderen, lees je HIER. Laat maar weten of het gelukt is met die tips.
  15. Malware is helaas niet zo snel te verwijderen. Er zijn verschillende stappen nodig om dit degelijk tot een goed einde te brengen. Kan je alvast het log van AdwCleaner eens plaatsen?
  16. Wat je malwareprobleem betreft, ga ik je enkele tools laten toepassen. Lees de instructies aandachtig en plaats telkens het gevraagde log in je volgend bericht. Download AdwCleaner by Xplode naar het bureaublad (verwijder eerst eventuele aanwezige oudere versies van deze tool op je PC, zodat je nu de meest recente database van AdwCleaner kan gebruiken). Als de link naar AdwCleaner niet werkt, probeer dan deze link. De download start automatisch na enkele seconden. Sluit alle openstaande vensters. Dubbelklik op AdwCleaner om hem te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Klik op Scan (Engelse versie) of Scannen (Nederlandstalige versie) Mocht u gevonden items willen behouden, verwijder deze dan nu uit het lijstje. Klik vervolgens op Clean (Engelse versie) of Verwijderen (Nederlandstalige versie) Klik bij popup-scherm "AdwCleaner Herstart" op OK Nadat de PC opnieuw is opgestart, opent meestal onmiddellijk een logfile van AdwCleaner. Anders is het logfile hier terug te vinden C:\AdwCleaner\AdwCleaner[C0].txt. Logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam C:\AdwCleaner\AdwCleaner[C0].txt als bijlage toe aan het volgende bericht. Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier. Meer informatie vind je in de handleiding.
  17. Dag Patje1, welkom op PCH! Ik heb je een eigen topic aangemaakt. Dat houdt het voor iedereen een pak overzichtelijker. Wat de warmte van je laptop betreft: Te hoge temperaturen van een PC / laptop worden meestal veroorzaakt door een te hoog stofgehalte. Om dit op een veilige manier te verwijderen verwijzen we graag naar deze zeer duidelijke uitleg. Neem de tips grondig door en doe het nodige om je systeem stofvrij te (laten) maken…
  18. Wegens uitblijven van reactie, wordt deze topic gesloten...
  19. Mooi zo! Om de gebruikte tools en de besmette herstelpunten te verwijderen mag je het volgende nog uitvoeren: Download Delfix by Xplode naar het bureaublad. Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten. Zet nu vinkjes voor de volgende items: Remove disinfection tools Purge System Restore Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is. Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt. Dit hoef je echter niet te plaatsen. Tips om dit niet meer te hebben in de toekomst: Dergelijke ongewenste adware komt meestal mee tijdens de installatie van een (meestal gratis) programma. Vaak staan daar extra's bij die standaard aangevinkt staan. Ook tijdens het surfen dien je op te letten om niet zomaar overal op te klikken. Die pop-ups en banners beloven meestal niet veel goeds. Let er dus zeker op waar je op klikt, zowel tijdens installaties als tijdens je surfgedrag en het komt wel goed. Tot ziens!
  20. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Download Zoek.exe naar het bureaublad (niet de .zip- of .rar-versie). Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. autoclean; emptyfolderscheck;delete emptyclsid; startupall; filesrcm; De optie "Scan All Users" staat standaard aangevinkt. Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
  21. Download MalwareBytes Anti-Malware bij voorkeur naar het bureaublad. Dubbelklik op mbam-setup-2.0.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Malware te starten. Volg de verdere aanwijzingen, de volledige installatieprocedure kunt u nalezen op de volgende link - Malwarebytes Anti-Malware installeren. Klik vervolgens op de knop Scan nu om een bedreigingsscan uit te voeren. Er zal nu gecontroleerd worden op beschikbare updates, klik hier op "Nu bijwerken als er beschikbare updates zijn. De scan wordt nu automatisch gestart,wanneer de scan gereed is en er bedreigingen zijn gedetecteerd krijgt u hier een overzicht van. Wanneer er geen bedreigingen zijn gedetecteerd klikt u na de scan op Bekijk gedetailleerd logboek. Klik vervolgens op de knop Acties toepassen, bij de melding dat uw computer opnieuw opgestart moet worden klikt u op Nee. Klik vervolgens op de knop Bekijk gedetailleerd logboek en klik op de knop exporteer en kies de optie tekstbestand (*.txt). Geef vervolgens een bestandsnaam op voor het opslaan van het logbestand, bijvoorbeeld MBAM Scanlog en klik vervolgens op de knop Opslaan. Dit bestand zal standaard op uw bureaublad worden opgeslagen. MalwareBytes' Anti-Malware logbestand plaatsen Voeg het logbestand wat u zojuist heeft opgeslagen als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden in Malwarebytes Anti-Malware bij Historie > Programmalogboeken) Plaats de inhoud van dit logbestand in het volgende bericht. Wil je meer uitleg - in beeld en geluid - over de werking van Malwarebytes, bekijk dan onze eigen PCH-video hier.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.