Ga naar inhoud

EnkoY

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

EnkoY's prestaties

  1. In je bios kan er een optie staan om de klokfrequentie van jouw geheugen te wijzigen. Tijdens opstarten duw je op DEL om in je bios te geraken. Vervolgens selecteer je "M.I.T." en kies je voor het submenu "Advanced Memory Settings". Is er daar toevallig geen optie om de klokfrequentie aan te passen van jouw geheugen? Hier kan je de handleiding van je moederbord raadplegen.
  2. Gebruik "Wubi". Deze installeert Ubuntu vanuit windows. Tijdens het opstarten van jouw computer kan je kiezen voor Ubuntu of Windows. Tevens kan je daar de orde van de opstartsystemen aanpassen naar jouw wens. Vervolgens OS updaten naar 13.10
  3. Je kan met een bootable cd met live besturingssysteem proberen om je HDD te benaderen. Ultimate boot cd kan je gebruiken om Parted Magic op te starten en vervolgens na te gaan of je vanaf daar wel je HDD kan benaderen. Zoja, kan je van daaruit al jouw bestanden recupereren.
  4. Welke processor heb je? Het is zeer goed mogelijk dat jouw processor slechts 1333 Mhz ondersteunt. Dit kan je nagaan op de website van de fabrikant (AMD, Intel, ...)
  5. Sluit jouw systeem af als je het commando "shutdown -f" gebruikt? Je kan dit doen door tegelijkertijd op de windowsknop en de "R" toets te drukken. Vervolgens intikken: "shutdown -f" zonder aanhalingstekens en op enter duwen. Zorg wel dat enige geopende bestanden zijn opgeslagen en/afgesloten, dit commando sluit je systeem namelijk meteen af. (als het werkt)
  6. Op een computer waar de harde schijf wel werkt even de eigenschappen van de mappen oproepen en in het tabblad beveiliging "Iedereen" of "Everyone" toevoegen en vervolgens deze gebruiker "Full control" geven.
  7. Is die computer waar het wel op werkt ook eentje van het merk Medion? Medion durft namelijk nogal eens beperkingen opleggen aan de gebruiker wat betreft opstarten vanaf externe media. Wat gebeurt er als je effectief in de bios het opstartapparaat primair op jouw CD/DVD drive zet en de overige uitschakelt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.