spike666

Lid
 • Aantal items

  64
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over spike666

 • Titel
  Geregeld Bezoeker
 • Verjaardag

Recente bezoekers van dit profiel

163 profielweergaven
 1. Beste Hensyr, Nog niet aan verder kunnen doen. Maar ik vroeg me af, aangezien de pc momenteel nog zo slecht niet werkt, of als ik de pc terugbreng naar fabrieksinstellingen ik de windows die erop staat dan ook kwijt ben. Indien niet dan doe ik dat.
 2. O ja, Ik heb hetzelfde gedaan met zorin os 12 voor op mijn pc. Dat was direct feest. En het ziet er inderdaad heel fraai uit.
 3. Zo, stand van zaken: net voor de meet in de soep. Alles gaat perfect, iso op dvd gebrand, gecheckt, dvd in pentium (by the way: pentium M, Ram: 512MB (mijn fout), processor 1.7GHz) Pentium opstarten en F12, boot vanaf optical drive en gaan! scherm met mannetje en toetsenbord, Nederlands,F3, Belgian en eerst eens proberen zonder installatie en gaan! En in de soep: "ERROR: pae is dissabled on this Pentium (Pae can potentially be enabled with kernel parameter "forcepae" - this is unsupported, may cause unknown problems, and will taint the kernel) this kernel requires the following features present on the CPU pae unable to boot-please use a kernel appropriate for your CPU" Opgezocht en oplossing gevonden: https://help.ubuntu.com/community/PAE Alles gedaan en laten draaien, op 't eerste zicht ok maar dan gaat de pc in slaapstand (kan ik zien omdat er een half maantje gaat branden). Terug op de aan-toets gedrukt en hij vertrekt waar hij gebleven was en gaat gelijk weer in slaapstand. Nu heb ik nog het onderste gedeelte van bovenstaande link niet gedaan (ABCDE-opties). Ik wou eerst je mening eens horen.
 4. Beste Hensyr, Ik ga dus proberen om een andere os te installeren, maar dan de Lite versie. Ram bijsteken zou ik liever niet doen. Eerst eens kijken wat het geeft met het huidige. PC moet toch geen zware programma's draaien. Enkel eenvoudige educatieve spelletjes en zo voor de kleine (6jaar). Ik zal dan mijn intelligente bril opzetten, want lijkt niet zo heel simpel. Maar 't zal wel los lopen. Ik hou je op de hoogte van de vorderingen.
 5. Hensyr, dat is een optie waar ik ook al aan gedacht had (ubuntu of zo), maar hoe ga ik dan te werk om alles wat er nu opstaat eraf te krijgen. Als ik windows eraf smijt, hoe start hij dan op? Naar MSDos prompt? En hoe krijg je de nieuwe os er dan op? PC is een pentium van 't jaar 2002, HD 80GB, geheugen 2GB: zal nieuw os niet te zwaar zijn?
 6. Dat heb ik al gedaan. Er staat echter wel nog een hele lijst waarvan ik niet weet of ik ze nodig heb of niet. Ik had eigenlijk alles willen formateren, een blanke pc maken en dan helemaal opnieuw beginnen. Maar dan ben ik waarschijnlijk ook windows en office kwijt. Ik heb geen cd's of zo. Als je terugzet naar fabrieksinstellingen ben je ook alles kwijt zeker. Of moet ik met een recoverycd werken.
 7. Ok, alles gedaan wat je zei. Bij nieuwe java kreeg ik wel melding dat de browser een te oude versie was om java te ondersteunen of zo. Dus vanop die pc kan ik nog niet reageren in forum. logje in bijlage zoek-results.txt
 8. Ziehier het log-bestand. Dit bericht stuur ik niet vanop bovenstaande pc. De website wordt op die pc niet correct weergegeven waardoor ik geen reactie kan toevoegen. (Ligt dit aan de 'verouderde' browser?) Dus is het steeds overzetten van bestanden via usb vanop die pc naar een recentere pc en omgekeerd. log.txt
 9. Hallo, Ik heb een oude pc die ik zou willen gebruiken voor mijn dochtertje. Deze pc heeft windows xp en IE8. Alles wat erop staat mag weg. Het enige wat ik op die pc zou willen is windows, een browser en eventueel office (die er nu al op staat), maar misschien recentere versies. De pc werkt anders behoorlijk. Hoe pak ik dit aan het best aan?
 10. Da's te zien langs welke kant van de vraag je staat In ieder geval, ik snap het nu helemaal. Bedankt voor de hulp.
 11. Nog een laatste , misschien dom, vraagje: in de formule staan die dollartekens: waarvoor dienen die eigenlijk?
 12. Is idd wat raar, maar het is het volgende. die waarden in v3 zijn alle mogelijkheden waaruit te kiezen valt: 1,2,3,4,5,6,7 en 8. 1,2,3,4,5 hebben alle hetzelfde resultaat, dan 6, dan 7 , dan 8 zie het als stoffen in een winkel: v1= zijde of katoen, v2= breedte 10cm,20cm of 30cm en v3= lengte 0.25m,0.5m,0.75m,1m,1.5m,2m,2.5m,3m we kunnen dus enkel die breedtes en die lengtes kopen: 0.70m is niet mogelijk het resultaat in de matrix is de prijs/m die tot en met 1.5m dezelfde is en vanaf dan veranderd.
 13. Ok, heb sompoduct geprobeerd en dat lukt. Vergeet die draaitabel maar, daar snap ik nog minder van. Ik heb nu de lijst v3 iets uitgebreid. Kopie van probeersel.xlsx Hoe kan je nu alle v3 waarden kleiner of gelijk aan 5, hetzelfde resultaat geven als v3=5 Of moet je die waarden dan ook opnemen in de matrix?
 14. Super, iets nieuws dat ik nog niet kende. Heb ergens iets gelezen over draaitabellen, is dat ook een mogelijkheid?
 15. Ik bedoel dat ik zou willen dat bij het beantwoorden van een mail, onderaan mijn antwoord telkens mijn bedrijfsgegevens (naam, logo, adres, tel, fax,...) komen te staan. Dat briefpapier waar ik het over heb is eigenlijk een wit blad met die bedrijfsgegevens op. Het is geen papier met vogeltjes op de achtergrond en een krulkadertje rond. Het ziet er vrij eenvoudig uit. Het moet mogelijk zijn want mijn mails worden ook zo beantwoord. Ik ben eens gaan kijken op die pagina en las het deel ivm handtekening. Eens geprobeerd en 't werkt. De handtekening kan dus vanalles zijn zoals bedrijfsgegevens , foto,... Je kan instellen wanneer de handtekening gebruikt wordt: bij nieuwe mail of antwoorden en doorgestuurde berichten of beide. Dat briefpapier heb ik dan niet meer nodig en mag afgevinkt worden. Bedankt voor de hulp en tot een volgende.