Ga naar inhoud

bartjeee17

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

bartjeee17's prestaties

  1. Ik ben op zoek naar drivers voor een packard bell easynote MV51-013 laptop. Ik heb de driver van VGA en chipset al kunnen dowloaden maar op de site van packard bell vind ik geen drivers voor deze laptop. Kan iemand hiermee helpen? ---------- Post toegevoegd om 12:26 ---------- Vorige post was om 12:17 ---------- heb ze al gevonden dus mag dicht
  2. Dan is inderdaad de connector vanbinnen in de laptop kapot. Ik denk zelf dat ze bij packard bell er geen nieuwe connector op solderen maar ineens een nieuw moederbord steken en dit is nogal duur.
  3. Als je grafische kaart defect is kan je meenstal met je laptop niet veel meer tenzij je grafische kaart niet vast op het moederbord zit en je deze kan vervangen. En als je hem weg zou smijten, verkoop hem dan op 2dehands ofzo dan heb je er nog wat geld van. Ik denk dat er daarvoor wel een programma is maar ik weet niet welk.
  4. Zou het eventueel lukken om bij iemand anders de laptop op een extern scherm uit te testen? Waarschijnlijk is de grafische kaart op je moederbord defect, als op een extern scherm de vierkantjes ook komen is het de grafische kaart, anders kan het het scherm van je laptop zelf zijn dat defect is.
  5. Als die rode lijntjes blijven is je grafische kaart inderdaad kapot. Je kan deze nog proberen te herstellen door de koeling van de GPU te halen en met een hittepistool eerst de onderkant en dan de bovenkant van de grafische kaart te verwarmen, als je hierin geïnteresseerd bent kan je hier bij hardware mijn tip lezen om moederborden (tijdelijk) te herstellen, dit werkt ook voor grafische kaarten. Als je geen hittepistool hebt kan je altijd proberen met een klein gasbrandertje in cirkelvormige bewegingen over de chip te gaan, dit wil soms ook nog wel eens helpen. Voor meer info: youtube -> GPU reflow. Je doet dit dan wel op eigen risico want ik weet zelf ook niet of dit werkt, maar je grafische kaart is toch al defect dus veel kan je er al niet meer aan misdoen.
  6. Wat doet de laptop op een extern scherm? Heb je nog garantie op de laptop?
  7. @ NewHaunter je moet een adapter niet per sé open zagen, gewoon met een fijn schroevendraaiertje ertussen en dan verder open breken, zo krijg je hem achteraf nog mooi terug dicht. @ steven heb je misschien in je huis nog een oud stopcontact zonder aardpin? Ik heb zelf met mijn laptop al eens meegemaakt dat ik op alle metalen delen van de laptop elektriciteit voelde doordat het oud stopcontact geen aardingspin had, op een ander nieuwer stopcontact met aardingspin voelde ik niets van elektriciteit.
  8. En als dat niet lukt toch maar proberen terug binnen te brengen voor garantie want dan is waarschijnlijk het moederbord defect.
  9. Met dat laatste bedoel ik ofdat de laptop nog op de adapter kan werken als de batterij volledig leeg is, of dat de laptop aanzetten enkel lukt als je de fiche in de stand houd dat het lampje van opladen van de batterij begint te branden. Kan je misschien ook eventjes de batterij uit de laptop halen en kijken of hij zo aan gaat met de adapter ingestoken?
  10. je kan normaal die mugen fan gewoon aansluiten op je fancontroller, dat 4e draadje word dan gewoon niet aangesloten. voorbeeld: op deze site How to Create a Three-Speed Fan Control Without Spending a Dime | Hardware Secrets zie je dus het verschil tussen figuur 1 en 2 en de connector van figuur 2 kan je gewoon aansluiten op je fancontroller en dan laat je pin 4 gewoon open.
  11. Misschien een stomme vraag maar heb je dat vierkant connectortje van je voeding met gele en zwarte kabels terug op het moederbord geplugd? Dit zorgt nl. voor de voeding van de processor. Als het dit niet is denk ik dat ofwel je processor defect is (maar dit gebeurt maar zelden bij intel processors) ofwel het moederbord defect.
  12. Wat was er met je vorige laders mis? Was daar ooit de fiche die je in de laptop steekt gesmolten of heb je ooit iets verbrand geroken aan de laptop? Als de batterij niet oplaad, werkt de laptop dan nog op de adapter of is dat ook enkel als je de fiche in die bepaalde stand houd?
  13. Als je laptop of pc geen beeld meer geeft is meestal het moederbord kapot. In dat geval zou je normaal niets meer met die pc kunnen maar je kan dan nog het volgende proberen: - verwarm eerst 1 minuut met een heteluchtpistool de onderkant van het moederbord, doe dit in cirkelvormige bewegingen. - verwarm dan 2 minuten de bovenkant van het moederbord in cirkelvormige bewegingen - verwarm nu vooral de grafische chip en eventueel de northbridge in cirkelvormige bewegingen max. 3 minuten. - laat het moederbord afkoelen en beweeg het niet! - haal al het stof uit de koeling en probeer iets te vinden waardoor de chip beter gekoeld kan worden, je kan bijvoorbeeld een dun koperplaatje tussen de chip en de koeling steken zodat het contact beter word. even een korte uitleg: Doordat laptops en computers soms te slechte koeling op de grafische chip en northbridge hebben zitten komen de verbindingen waarmee deze op het moederbord zitten soms los door de hitte of ontstaan er scheurtjes in. Als de chip dan terug verwarmd word met een hittepistool gaat het soldeersel (de balletjes) tussen de chip en het moederbord terug contact maken. Helaas werkt dit niet altijd en is dit meestal maar tijdelijk. Om dit definitief weg te krijgen zou eigenlijk de chip volledig gereballed moeten worden en daarna terug op het moederbord geplaatst worden. Als de koeling aangepast word kan dit soms blijven werken. Ik heb dit oorspronkelijk op youtube gevonden en heb nog niet getest of het werkt, dit proberen is op eigen risico!
  14. Ik heb hetzelfde probleem maar ik denk dat dit komt door hun nieuwe beta versie van messenger. Helaas kan je in die betaversie ook geen webcam opzetten zonder geluid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.