Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Fredman

Lid
 • Aantal items

  219
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Fredman

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Fredman

  Van Windows 7 naar Windows 10

  Als je vaak genoeg volledig formatteerd, gaat dat verrassend vlot. Ik had er geen idee van dat dit allemaal op ene gemakkelijkere en snellere manier kon, omdat ik mijn manier eigenlijk niet zo moeilijk of tijdrovend vond
 2. Fredman

  Deze pc opnieuw instellen

  Als ik deze optie kies in systeemherstel, wat voor invloed heeft dat op de drivers? Worden die mee gewist? Want in dat geval moet ik ze vooraf mss al downloaden.
 3. Fredman

  Van Windows 7 naar Windows 10

  Ja, dank je wel! Elk half jaar formatteer ik de C:-schijf en zet ik windows er terug op. Zo gaat er regelmatig alle rotzooi af. Ik gebruikte daarvoor altijd de Windows-cd, maar van Windows 10 heb ik geen cd. Daarmee de vraag.
 4. Fredman

  Van Windows 7 naar Windows 10

  En wat als ik de pc achteraf zou willen formatteren. Kan ik dat dan best doen met mijn Windows 7-cd en dan terug dat upgrade-bestand?
 5. Fredman

  Van Windows 7 naar Windows 10

  Bedankt!
 6. Fredman

  Van Windows 7 naar Windows 10

  http://speccy.piriform.com/results/NNzuWhzInuFhEuw5EjYmynR
 7. Fredman

  Van Windows 7 naar Windows 10

  Omdat de updates voor Windows 7 gaan stoppen, wil ik graag overgaan op Windows 10. Hoe kan ik dat het beste doen? En als ik Windows 10 heb, hoe kan ik dan het beste mijn pc formatteren en Windows er terug opzetten (nu doe ik dat met behulp van mijn Windows 7 cd). Ik heb al verschillende mogelijkheden hier gelezen, maar wat is het beste?
 8. Fredman

  Virus??? alles kwijt?

  Uiteindelijk viel de schade goed mee, wellicht omdat ik op tijd mijn pc afgeschakeld heb. Van één externe harde schijf was ik op het moment van onheil een backup aan't maken op een andere schijf. Dit was bijna voltooid en het lijkt erop dat de malware vooral is gegaan voor unieke bestanden. Wat op de ene schijf versleuteld was, was dat op de andere niet (en omgekeerd). Uiteindelijk ben ik ongeveer 25% aan bestanden kwijt en hier laat ik het dan ook bij. Spijtig maar helaas, een programma voor deze versie van GandCrab is er nog niet. Bedankt voor de bijstand, hier kan een slotje op.
 9. Fredman

  Virus??? alles kwijt?

  Ok, dan doe ik dat. Kan ik ook eens zien, wat ik nu allemaal precies kwijt ben.
 10. Fredman

  Virus??? alles kwijt?

  De Recovery Scan werkt enkel voor de partitie waar windows op staat en niet voor de andere (dus wellicht ook niet voor de externe harde schijven) Ik kan gerust even een schone installatie doen, de (versleutelde) bestanden die ik daarbij verlies staan ook op de externe harde schijven (al dan niet versleuteld). Ik vraag me wel af of ik die externe harde schijven kan aansluiten op een andere pc zonder dat ik die eventueel ook besmet (het onheil leek vooral plaats te vinden op de windowspartitie van mijn pc, op de schijven leek in eerste instantie geen vreemde software te lopen). Alvast bedankt aan de beide heren die me tot dusver geholpen hebben.
 11. Fredman

  Virus??? alles kwijt?

  De eerste link herkent de ransomware, maar de tool geeft bij het scannen "initializiation FAILED" De tweede site kan ik de brief en bestanden uploaden, maar die brengt me daarna gewoon terug naar de homepage? De Farbar Recovery Scan Tool is wel gelukt. Ik weet zelf niet meer welk programma dat precies was, toen ik zag dat er iets misging heb ik ook zo veel mogelijk verwijderd en systeemherstel gedaan. Het programma was gedownload van The Pirate Bay dus dat was niet slim van me. Op dat vlak mijn les wel geleerd... Addition.txt FRST.txt
 12. Fredman

  Virus??? alles kwijt?

  Update: na wat te googlen en te bellen met iemand van een computerwinkel, erachter gekomen dat de bestanden versleuteld zijn (in de hoop dat ik zal betalen voor de bestanden terug te krijgen, maar heb nog geen bericht gehad). Ik heb ook gezien dat op 1 van de externe harde schijven bestanden staan die nog niet versleuteld zijn. Ik heb hierop de harde schijf uitgetrokken, want hoewel ik systeemherstel heb gedaan ben ik niet zeker of het versleutelen dan nog bezig is. Ik heb op dit moment 3 vragen: Kan ik de versleutelde bestanden nog herstellen? Wanneer is het veilig mijn harde schijf aan te sluiten zodat ik zeker weet dat het versleutelen niet verder gaat? Als ik 1 of beide externe harde schijven op een andere pc aansluit, is er kans dat die pc ook geïnfecteerd raakt?
 13. Hallo iedereen, Ik heb op mijn vaste pc grote problemen. Tijdens het maken van een backup tussen twee externe harde schijven, heb ik geprobeerd software te installeren. Dit bleek een grote vergissing omdat onmiddellijk al mijn bestanden op de vaste pc en de twee externe harde schijven onbruikbaar werden. In alle mappen zit een tekstbestand dat heet GXtltjie (niet zeker van spelling) en al mijn bestanden hadden nu ook die extensie. Een foto heet nu dus foto1.jpg.gxtltjie, haal ik de rare extensie weg, werkt het bestand nog niet. Ontzettend veel data ben ik nu dus kwijt, is dit nog te herstellen??? Ongelooflijk dom van me dat zowel mijn harde schijf als backup aanhingen!! Ik heb windows 7, een Lacie harde schijf en een seagate harde schijf
 14. Hallo, Ik heb een laptop waar Windows 10 voorgeprogrammeerd op staat. Nu wil ik die formatteren o.a. omdat die heel traag loopt. Hier heb ik enkele vraagjes over: - In het verleden heb ik andere computers steeds geformatteerd met een windows cd, maar die zit er niet bij. Hoe kan ik dat nu doen? - Ik heb ook geen productcode voor windows, blijkbaar werkt de windows op die laptop met een licentie, is dat een probleem of moet ik toch zo een productcode hebben? - Is het mogelijk een andere windows-versie (7 bv.) op die laptop te zetten? En zo ja, heb ik dan toch niet opnieuw een code nodig? Bij voorbaat dank.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.