Ga naar inhoud

[OPGELOST] blokkering computer


 Delen

Aanbevolen berichtenDan lijkt het me zinvol dat je met deze computer terug naar de PC-boer stapt ter controle. Want dan geldt normaal de garantie nog. En dan kan je het beter aan de verkoper overlaten, vóór je zelf aan de PC begint te sleutelen (hetzij op software- of hardwarematig vlak).

Link naar reactie
Delen op andere sites

het probleem is nu wel zo dat mijn pa zich er niet wil mee bemoeien en dan kan ik het ook niet terugbrengen. dus ik weet eigenlijk niet wat te doen nu met mijn computer
Niet echt slim van je pa ... maar dan gaan we jou toch proberen een handje toe te steken :-)

Download HiJackThis

Dubbelklik op HJTInstall.exe

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst. Klik op "Do a systemscan and save a logfile". en hang dit logje aan je volgende bericht.

NB. Ben je een gebruiker van Windows Vista dan moet je eerst rechtsklikken op HijackThis.exe en dan kiezen voor "Run as Administrator".

Download Combofix naar je Bureaublad.

Lees hier meer over correct gebruik van Combofix.

OPMERKING: indien je, tijdens of na het downloaden van Combofix of tijdens het gebruik van Combofix een melding krijgt van je Antivirus- of een andere realtime scanner, schakel dan deze scanner uit en download Combofix opnieuw.

Sommige scanners zien bepaalde componenten die Combofix gebruikt als verdacht en gaan deze blokkeren of verwijderen!

 • Dubbelklik op Combofix.exe om het te starten.
  Indien je Combofix al eerder hebt gebruikt, kan je een waarschuwing krijgen dat een update beschikbaar is. Sta toe dat ComboFix wordt geupdate.
  Volg de instructies, aanvaard de disclaimer door op Ja te klikken.
  Indien de Recovery Console niet geïnstalleerd is, wordt je gevraagd om dit alsnog te doen door op JA te klikken in het "Query - Recovery Console" venster (enkel voor XP, niet voor VISTA).
  Klik op OK en Ja om automatisch de Recovery Console te laten installeren.
  Klik na afloop terug op Ja om het scannen op malware te starten.
  Tijdens het runnen van de fix, NIET in het venster klikken, want dit zal je pc doen vasthangen.

Wanneer de fix voltooid is en na herstart, zal de log Combofix.txt openen.

Post dit logje in je volgende antwoord, samen met het log van HiJackThis.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier zitten geen merkbare problemen in de logjes. Wijst vermoedelijk toch naar een (mogelijk) hardwareprobleem. En dan blijft het natuurlijk de beste oplossing om terug naar de verkoper te stappen ... want dat krijg je (vermoedelijk) zelf toch niet opgelost :s

Het enige wat je softwarematig nog kan proberen is je computer via systeemherstel terug te zetten naar een herstelpunt vóór de problemen begonnen zijn. Hou er dan wel rekening mee dat alle nieuw gedownloade programma's, e.d. verwijderd worden. Documenten, e.d. blijven wel behouden na deze herstelbewerking.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...