Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Er zijn verschillende verklaringen mogelijk.

Ofwel is de cmos-batterij op je moederbord kapot. Deze batterij is nodig om oa de tijdinstellingen te bewaren. Ofwel is je klok niet gesynchroniseerd.

Om je klok te synchroniseren kan je het volgende doen:

Dubbelklik op de windowsklok. In het scherm dat verschijnt klik je op het tabblad "tijd". Vink daar het vakje "klok synchroniseren met server" aan en klik daarna op "nu synchroniseren".

Als de pc bij de volgende opstart(liefst een paar uur later) nog steeds achterloopt, ligt het waarschijnlijk toch aan je batterij.

Ook dit kan je "testen".

Wanneer je je pc op het einde van de dag afsluit, start je hem nog een laatste keer op. Tijdens het opstarten ga je naar je bios. Druk hier voor op de gewenste knop. Dit wordt onderaan vermeld: f2, del, .....

Zit je in het bios, ga dan naar de klok instellingen. Stel daar de klok in aan de hand van je gewone klok of horloge thuis. Onthoud deze tijd of schrijf hem op. Sla alle wijzigingen op en verlaat het bios. Afhankelijk van je bios zal er iets staan van "quit and save changes". Zet daarna de computer uit en start hem pas de volgende dag of een aantal uren later op en ga opnieuw naar het bios en de klokinstellingen. Als de tijd die daar vermeld staat nog dezelfde is al de tijd die je de vorige dag hebt ingesteld, dan ligt het probleem bij de batterij en dient deze vervangen te worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.