Ga naar inhoud

wormen en trojans


Aanbevolen berichten

  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik heb gedaan wat je mij had verteld en nu heeft combofix een scan uitgevoerd en ik moest wachten nadat de scan was afgelopen en zorgen dat ik dus geen andere verrichtingen uitvoerde.

Dat heb ik gedaan en nu ziez ik alleen een scherm met een afbeelding zonder de vertrouwelijke icoontjes zoals vuilnisbak .

Er is dus niets te zien en dat al gedurende een twintigtal minuten,ik durf niet te herstarten omdat ik misschien alles kwijt zou kunnen raken.

Volgens hetgeen ik heb gezien tijdens de scan heeft hij de externe HD niet meegescand , en het is juist die schijf waarin de wormen en trojans te vinden waren die waarschijnlijk ook opp de pc zijn terecht gekomen.

wat kan ik doen ? toch herstarten of wachten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb op goed geluk toch maar een herstart gedaan omdat ik niet heel de nacht kon wachten op antwoord en het heeft geen nadelige gevolgen gehad;

wel heb ik dus geen logje van combofix omdat die na de scan niets heeft laten zien , dus geen logje maar wel een bevroren scherrm zonder icoontjes.

Ik weet ook niet wat ik verder kan doen , ook al omdat de externe HD gewoonweg niet wordt gescand.Zo kan ik die wormen en trojans nooit niet kwijt geraken.

Bestaat er geen tooltje dat mijn externe harde schijf apart kan scannen en de trojans en wormen verwijderd ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het uitvoeren van de scan van Combofix is vermoedelijk een gevolg van het feit dat de opdracht niet helemaal correct was ingevoerd. Bij die ComboFix /Uninstall moet er een spatie gelaten worden vóór de slash. Dan start er geen scan op, maar wordt het bestaande programma verwijderd. Laat je die spatie er niet tussen, dan start er wél een scan. Het lijkt me dat dit de oorzaak is van het foutief werken van Combofix. Of heb je wel een scan uitgevoerd met de gewijzigde naam scan.exe, die ik je eerder had gemeld ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

neen, neen , sorry dat ik het zeg maar ik heb het wel goed gedaan.

Daarna opnieuw geinstalleerd en laten scannen.

Na enkele tellen kreeg ik weer een melding dat AVG virussan moest worden uitgeschakeld (ik heb die dus niet ).

Dus heb ik op OK geklikt en dan ging de scan op eigen verantwoordelijkheid verder , na een tijdje kreeg ik de melding van mijn eigen virussanner dat er een virus was gevonden en het was een nepvirus eicar of zoiets.

Na de volledige scan mocht ik de pc niet meer gebruiken en zou een logje in aantocht zijn.Het enige wat er daarna gebeurde is een herstart en een bevroren scherm met alleen een achtergrond en geen enkel icoontje op het bureaublad.

Na twintigtal minuten maakte ik via mijn andere pc een nieuw bericht aan op het forum , maar ik kreeg helaas geen enkele melding of hulp meer aangeboden zodat ik op goed geluk de pc herstarte , gelukkig zonder ernstige gevolgen.

Stel je voor dat de hele nacht de pc zou aanstaan met dat bevroren scherm en ik die geen enkele richting uitkon.

Mijn lot lag in jullie handen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, dan is duidelijk dat de scan - in principe - wel correct opgestart is, maar niet correct gewerkt heeft. Blijven we met het probleem zitten dat we Combofix - dat we goed zouden kunnen gebruiken in dit geval - niet normaal kunnen toepassen.

Wil je dan eens proberen of je - met aangehangen externe schijf - een aantal on-line virusscanners kan runnen (TrendMicro, Panda, Kaspersky, e.d.). Neem er toch enkele om te zien of ze identieke aanduidingen geven. De meeste van deze scans kunnen wel een tijdje duren (afhankelijk van de inhoud van de PC).

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK en hoe zit het dan met de logjes ??

Welke online scans verwijderen de infecties en welke niet ?

Sommigen doen dit pas nadat je het produkt hebt aangekocht maar ik weet niet meer dewelke dat waren en het zou zonde zijn van de tijd die ik daaraan kwijt ben .

Kape heeft er een paar voorgesteld neem die om mee te beginnen en als je op die site komt dan word je wel kenbaar gemaakt of ze een besmetting al dan niet kunnen verwijderen ,maar waar het nu in hoofdzaak om gaat is dat kape weet welke besmetting er op uw pc actief is.;-)

aangepast door Jean-Pierre
Link naar reactie
Delen op andere sites

de scan is uitgevoerd en er zijn drie onderwerpen gevonden waarvan de eerste twee zijn verwijderd en de derde dus niet.

Ik heb hierbij een printscreen meegeleverd om jullie te laten zien wat de laatste (niet verwijderde onderwerp)is.

oei het lukt niet een afbeelding aan toe te voegen.

Ik zal de naam van de trojan vermelden.

troj gen ox04125 meer stond er niet te lezen die andere twee waren rootkits en die zouden zijn verwijderd door trend micro

nu ga ik proberen van panda eens te laten scannen , benieuwd wat die nog vind

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.