Ga naar inhoud

telefoon + internet bekabeling


tazmanian
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik weet niet als het hier moet staan maar het heeft niet veel met software te maken dus.

Ik zit met enkele vragen over mijn binnenhuisbekabeling van internet. Ik heb nogal last van een zwakke internet verbinding, het is adsl go, tegenwoordig is het favorite geworden. Ik download maar tegen 2.5 -3.5mbps gemiddeld, en heb geregeld last van onderbrekeningen.

Nu ben ik al een paar dagen vanalles aant opzoeken erover maar vind nergens echt duidelijk antwoorden.

Ten eerste mijn router linksys WAG200G geeft slechte lijnwaarden aan volgens mij:

DSL Status:Connected

DSL Modulation Mode:G.dmt

DSL Path Mode:Fast

Downstream Rate:3008 kbps

Upstream Rate:512 kbps

Downstream Margin:7 db

Upstream Margin:13 db

Downstream Line Attenuation:52 db

Upstream Line Attenuation:13 db

Downstream Transmit Power:11 db

Upstream Transmit Power:3 db

De downstream margin en downstream line attenuation zouden geen gustige waarden zijn volgens mijn opzoekwerk, dit zou ook liggen aan de binnenhuisbekabeling.

De situatie hier is als volgt, waar de inkomende kabel binnenkomt staat zo een nieuwe aansluitdoos van belgacom (http://uploads.imagup.com/03/1208816089_ntp2007fr1.jpg)

Vanuit daar vertrekt een (denk ik) SVV kabel 4 draads blauw, wit, paars, groen zijn de kleuren. Die is gewoon aangesloten op de telefoonaansluiting van die aansluitdoos, zonder de full rate filter.

De SVV kabel gaat naar de zekeringkast en is een 3tal meter. Vanuit zekeringkast is een doorverbinding gemaakt, die is gewoon gesoldeerd ook weer een svv kabel 4 draads verder naar mijn pc. Daar staat een telefoondoosje, met daarop de adslfilter waar de router ophangt, achter de filter zit nog de fax en de telefoon.

Dus zou graag weten als dit de goede manier is of als dit anders moet, anders moet ik belgacom maar eens laten komen om alles te controleren.

alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Belangrijkste is dat de eerste telefoon stekker waar het binnen komt een van de versterker type is en rest maak niet uit hoe je doet.

Dat mag zelfs een telenet-kabel zijn als de draden minimaal 0.7 dik is. Dat is 8 x 0.7

Voordeel is dat je altijd reserve draden hebt.

Nu uw router.

Uw router is van de G type en dat is 54 Mbps therotische

In werkelijk is dat minder omdat muren enz ook een rol mee spelen.

Ik zou een router kopen van een bekende merk van de N type die therotische 300 Mbps haalt.

Uw huidige router zou ik dan als acces-point instellen mits de router dat aan kan en dan als extra antenne gebruiken elders in huis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heeft niks te maken met het draadloos internet, pc is bekabeld aangesloten.

Tussen de eerste aansluitdoos en de 2de ligt die svv kabel van ong 12 meter, en op het 2de punt is mijn router aangesloten.

En ik weet niet als die eerste aansluitdoos NT2007 een versterkerstype is, de SVV kabel is denk ik even dik als utp kabel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik ook raar vond gisteren ik was rond 2 uur begonnen met die nieuwe NT2007 te plaatsen, ik had voor te proberen rechtstreeks mijn router op die plaats ingestoken op de full rate filter, dus enkel de router stak rechtstreeks in op de binnenkomende lijn voor de rest niets. En met een utp kabel van 10 meter ging ik naar mijn pc.

Toen haalde ik op mijn router een downstream rate van rond de 4000.

Met speedtest haalde ik gemiddeld toen 3.5 mbps.

Toen heb ik nog enkele keren geprobeerd als ik de telefoontoestellen er bij hing enzo en de snelheid bleef toen hetzelfde.

Dus ik zet mijn router terug bij mijn pc, en ik sluit dus die SVV kabel rechtstreeks aan op de NT2007 en probeer nog eens de snelheid te meten. Toen haalde ik maar een downstream rate van 3008 en met speedtest 2.5mbps gemiddeld.

Omdat ik dit zeer gek vond heb ik terug men router aan de inkomende lijn gehangen zonder telefoontoestellen en toen haalde ik ook maar een max van 3008 downstream rate en 2.5mbps bij speedtest, hoe kan dit??

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.