Ga naar inhoud

Geen verbinding via Intel WIFI 5100 AGN


Gabber1
 Delen

Aanbevolen berichten

Geen verbinding via Intel WIFI 5100 AGN

Laptop werkt prima met kabel en WPN111 USB stick, echter ik wil de ingebouwde kaart gebruiken en dat wil maar niet lukken. Via Dell Control Point ziet hij het netwerk wel maar het blijft bij ‘proberen te verbinden’.

Labtop Dell Inspr M4400 / Vista 32 bits

Router Netgear + WPN111 USB stick

Beveiliging WEP

In het netwerk hangen nog 3 bekabelde PC’s

Al gedaan:

Laatste drivers Intel. Geen foutmeldingen te vinden bij apparaatbeheer

Laatste Firmware router geïnstalleerd

Wat werkt wel op de laptop

-Gewoon met een kabel

-Via WPN111 USB stick (dus draadloos)

Wat kan het zijn?

Mac adress toevoegen op de Router wellicht?? Andere tips??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukt:

Mac adres ingevoerd op de router (Netgear) bij Advanced Wireless instellingen. (Mac adress filtering toegepast)

TIP: (wellicht)

Ik heb afgelopen dagen veel op internet gezocht naar vergelijkbare problemen met WIFI kaart / Vista en het niet op internet kunnen komen. Daar kom ik veel meldingen en andersoortige problemen tegen die ik ook in de praktijk ben tegengekomen. Ik kom echter zelden tegen dat het toepassen van Mac adress filtering (op de router) je (volgens mij) al eerste zou moeten proberen. Dit voorkomt veel geknutsel aan de laptop of PC die niet het draadloze netwerk in wil.

Ik gaf zelf al de suggestie aan, invoeren mac adres. Ik kwam er achter door de gebruiksaanwijzing van Netgear nog eens goed te bestuderen, echter heel specifiek staat het er niet vermeld, kennelijk gaan ze er vanuit dat je een adapter gebruikt van het zelfde merk als de router. Verder stond het mac adres van de WPN111 (USB stick) wel in de lijst en werkte dat wel goed. Ik kan me alleen niet heugen dat ik dat daar zelf heb ingegeven. (?)

Router: ( Mac adress filtering) mac adressen van je draadloze netwerkkaarten in de router staan , let op, dat kunnen er dus meer dan één zijn. De router geeft alleen toegang aan mac adressen die in de lijst staan. Bij een Netgear Router vind je die onder Advanced > Wireless settings > ‘setup access list’, > Wireless Card Access Setup. Bij dat laatste kun je de divice naam en mac adres invoeren. Druk op Ad en als het goed is zal hij de card herkennen. Ik neem aan dat dit bij aan routers ongeveer ook zo werkt.

Mac adres opvragen kaart: Via ‘uitvoeren’ cmd, Dos scherm, daar invoeren IPCONFIG ?ALL, dan krijg je een overzicht: bij ‘fysiek adres’ staat het mac adres bijvoorbeeld 45-df -54-4r-ra -5d. (Heb je meerdere kaarten, dan ook meerdere adressen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.