Ga naar inhoud

[OPGELOST] PC start niet op, power-led knippert


Tomahawk
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik zal jullie proberen uit te leggen wat het probleem is, het gaat om de pc van mijn vader. Deze gaat geloof ik al zo'n 3 of 4 jaar mee, weet ik niet zeker, nooit echte problemen mee gehad.. maar nu dus wel ;)

hier is het probleem:

Een tijdje gelede zette we m aan, en na paar minuten viel die uit, en wilde die opnieuw opstarten. hij startte echter niet door..

een tijdje later werd het erger.. als ik hem aanzet gaat de pc na een paar sec. alweer opnieuw opstarten.. en vervolgens blijft deze opnieuw opstarten lijkt het, de power-led en 'denk'-led (weet niet hoe dat heet) knipperen. En ik had er eerst een Force-Feedback stuur op aangesloten, deze trilden tegelijk mee..

nu start ie al helemaal niet meer op, valt na een halve sec. gewoon uit. als ik dan de voeding uitzet, doet de pc dit weer, dus dat hij aangaat en gelijk weer uitvalt

Nu hebben we hem al een keer weggebracht naar mijn vaders school, waar ze ICT opleidingen etc. doen, maar daar konden ze de oorzaak niet vinden..

dit is wat ik tot nu toe heb gezien:

- Als ik de voeding aanzet, gaat op het mobo wel het STBY ledje branden..

- als ik hem aanzet, zie ik ook een ander ledje, de Boot-Led.. deze knippert.

- als de pc dan weer uitvalt, valt ook het boot-led lampje uit, maar niet het STBY lampje

- als ik de voeding uitzet, knippert het Boot-lampje 1 X, en valt daarna weer uit

- De led van de 2e CD-brander knippert ook

- alle fans en de harde schijf beginnen gewoon te draaien, dus doen het vlgs mij wel goed

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, na deze lange uitleg.. sorry hiervoor, maar wist niet of ik het korter duidelijk kon maken :)

Iemand tips?vragen?advies?oplossingen?

Ik dacht zelf wellicht aan een Voeding probleem.. Is dit mogelijk? of, omdat al die leds etc. het doen, zou de voeding gewoon goed werken?

Alvast Bedankt!

owja, de Setup weet ik niet precies, en kan ik zo ook niet zien omdat ik hem niet kan opstarten..

volgens mij is het zoiets:

MOBO weet ik niet precies, 2.4 Ghz, 512 DDR geheugen

Pentium 4

Nvidia GeForce 4 grafische kaart 2

Creative Audigy 2 geluidskaart

60 GB harde schijf van Seagate

voeding zou ik niet weten

Link naar reactie
Delen op andere sites


zo oud is je config nu ook weer niet, heb je al geprobeerd om een andere hd in te steken, en dan windows (of linux) te installeren?

Nee nog niet geprobeerd.. ik wou de harde schijf ff omzetten, maar omdat mijn vader hem weg wou brengen moest deze blijven zitten.. als ik 1 deze dagen tijd heb kan ik dat wel eens proberen...

Link naar reactie
Delen op andere sites


en als je in je bios cd-rom als eerste boot device zet, dan je windows cd er in steekt...

doet hij dan iets?

btw. leg eens je boxjes aan bij opstarten, mss heb je zo'n mobo dat z'n errors laat weten door je boxjes...

en staat er niet ergens iets fout in bios? kun je die terug naar factory settings zetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op dit moment doet hij niks.. kom niet bij de bios, na halve sec. 'hoor' je hem uitvallen en beginnen de ledjes te knipperen en doet ie niks meer..

ik heb het net even snel zonder HD geprobeerd, dan zou die toch naar de bios moeten starten? doet ook niks.. dus in dat geval zou het de HD toch niet kunnen zijn?

boot-cd's ed zijn dus geen optie, want kom nergens, hij start niet...

zal hem straks eens even aan de boxjes leggen..

p.s. ik ben geen leek in sleutelen aan pc's in de zin van dingen vervangen/plaatsen ed, maar wel met reparatie en troubleshooting:P.. dus weet niet precies waar ik het moet zoeken.. maar ik dacht dat ik al wel een aardig eindje op weg was..

Link naar reactie
Delen op andere sites

even bios reset proberen (batterijtje op het moederboard verwijderen, 2 minuutjes eruit laten en er weer terug in steken). pc opstarten en op delete drukken, alle instellingen goed instellen, en de boot secuence op deze volgorde:

1. cd-rom

2. hdd

3. (hdd2)

4. (floppy)

de pc proberen op te starten en kijken of het nu wel lukt

lukt het niet dan even de xp cd erin doen, de pc opnieuw opstarten(opstarten met cd) en xp OVER de huidige installatie installeren. dan zou het ook weer mogelijk zijn om de pc op te starten

Link naar reactie
Delen op andere sites


toen we hem weg hebben gebracht naar mn vaders school, hebben ze daar de bios-batterij vervangen, dus dan zou toch de bios ge reset moeten zijn? dit heeft dus ook niet geholpen.. (sorry, beetje slordig, had wel in mn beginpost mogen staan..)

ik heb ook al verschillende power-cables en stopcontacten geprobeerd, en dit maakt ook geen verschil.. het probleem zit dus echt in de computer zelf.. maarja, wel onderdeel is het

:P

Link naar reactie
Delen op andere sites

inderdaad wel een vervelend probleem, bedankt alvast voor de duidelijke uitleg,

zoals eerder gezegd zijn opties zoals bios, bootcd uitgesloten aangzien deze uitvalt.

dit likt me inderdaad ook een hardwarematig probleem.

Wat je kan proberen om de mogelijke oorzaak te achterhalen:

- probeer een andere harde schijf

- start enkel op met harde schijf intern aangesloten (geen cd-rom ed)

- start zonder harde schijf

- start zonder ram (ram eruit halen)

- probeer een andere voeding

- probeer een andere grafische kaart.

Dit zijn de mogelijkheden waar ik op het eerste ogenblik aan denk en die ik zou proberen. Kijk ook even na wanneer je pc start:

- de harde schijf opstart (hoor je normaal)

- koeling processor draait

- alle fans draaien

Heel wat werk om te controleren dus. Wanneer je dit niet ziet zitten om dit zelf te doen, kan je iemand vragen die je kent of vraag je iemand van hier die in de buurt woont.

op het eerste idee lijkt me dit een defect van voeding ofwel een kortsluiting tussen moederbord en kast, maar het kan evengoed een ander onderdeel zijn, daarom belangrijk om alles appart te kunnen testen

contacteer me gerust als je nog vragen hebt.

karel

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor de reacties alvast!

@karel,

ik zal deze dagen eens een aantal dingen gaan proberen.. de harde schijf lijkt me iig al wel uitgesloten, want deze heb ik vanmiddag in mijn (deze) pc gehangen, en doet het gwn prima.. gelijk alles even gebackupt.. dus kan nou wat andere dingen gaan proberen zonder bang te zijn data te verliezen..

maargoed, zometeen eens de harde schijf formatteren en dan een aantal dingen die jij voorstelde maar eens problemen. ik dacht zelf ook voeding of kortsluiting.

p.s. alle fans, harde schijf, en de koeling draaien/starten op

Link naar reactie
Delen op andere sites

je had beter je harde schijf niet in een andere computer gedaan want waarschijnlijk werkt deze nu helemaal niet meer. dit had ik ook met een harde schijf bij mij.

ik wilde een harde schijf uittesten met een OS erop in een andere pc. deze werkte gewoon naar behoren en ik steek hem terug in die andere pc en mijn C:\Windows map was helemaal LEEG. :o

dus ik denk dat je nu alle bestanden die wilt bewaren even op een pc zet die helemaal werkt en je hdd in die pc stopt die niet goed werkt (steeds uitvalt). en je harde schijf gewoon helemaal formatteren (dit gebeurd tijdens de installatie van je nieuwe OS). valt hij nadat je heb geformatteerd heb weer uit weet je zeker dat het iets anders is dan je harde schijf. dus misschien je voedingskabels of gewoon je moederboard. :S

ik ken ook iemand met dit zelfde probleem en die is er achter gekomen dat het een paar onderdeeltjes van het moederboard waren, deze waren doorgebrand. deze onderdeeltjes zijn vervangen maar de pc had nog steeds last van het niet opstarten van de pc. hij heeft er een nieuw moederboard opgezet en het werkt weer helemaal perfect.

dus ik denk dat het OF aan je voeding ligt

OF aan je moederboard.

probeer eerst een andere voeding (zit er een 330 WATT voeding op probeer dan een 400 of 400 watt voeding (zoals deze:http://www.alternate.nl/html/product/details.html?articleId=-1057719&showTechData=true (bron:http://www.alternate.nl))

blijft het nog steeds hetzelfde dan ligt het waarschijnlijk aan je moederboard.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...