Ga naar inhoud

Verkenner altijd laten opstarten in C:\ via snelkoppeling


Kurtt

Aanbevolen berichten

Als je een snelkoppeling maakt van de Verkenner op het bureaublad, en u klikt erop, dan wordt de map "Bibliotheken" geopend. Dat is standaard.

 

Je kan dit echter wijzigen. Wil je graag dat de Verkenner steeds de c:\ opent in plaats van de map "Bibliotheken" ga je als volgt te werk.

 

1. Maak een snelkoppeling van de verkenner op het bureaublad.

Hoe? Rechtsklik op het bureaublad. Kies Nieuw/Snelkoppeling. Tik daar explorer.exe in. Druk op Volgende. Geef de snelkoppeling een naam, bijvoorbeeld MijnVerkenner. Druk op Volgende.

 

2. Rechtsklik op MijnVerkenner en kies Eigenschappen. Zet bij "Doel" het volgende %SystemRoot%\explorer.exe C:\

 

Dit commando zorgt er voor dat de Verkenner niet opent in de map "Bibliotheken" maar direct in de c:\ klaarstaat!

 

post-484-1417704098,3766_thumb.jpg

 

Je kan eender welke directory opgeven. Op die manier kan je een snelkoppeling maken naar je externe harde schijf. Stel dat je een map Backups hebt gemaakt op je externe harde schijf waar al je backups in staan en je wil er vlug naartoe gaan. Maak dan gewoon een snelkoppeling (zie stap 1 en 2), maar verander wat je bij "Doel" zet in: %SystemRoot%\explorer.exe D:\Backups

---------------------

Andere methode

Je kan natuurlijk nog altijd de locatie zelf "slepen" naar het bureaublad. Heb je bijvoorbeeld een externe harde schijf met een map "Belangrijke Documenten", en je wil die altijd vlug bereikbaar hebben, kan je gewoon die map "slepen" naar het bureaublad met de rechtermuisknop en kiezen voor "Hier snelkoppeling maken"

 

post-484-1417704098,422_thumb.jpg

 

aangepast door kape
bijgewerkt op 11.05.2017
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • kape sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.