Ga naar inhoud

Wie kan mij helpen of informeren over alternatief voor 'favorieten'??


Rekeneke
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik ben een webshop (in ShopFactory) aan het bouwen en ben op zoek naar een alternatief voor 'toevoegen aan favorieten'.

Ik heb het volgende alternatief in gedachten:

Als een bezoeker op de website terecht komt wil ik in de ‘header’ standaard een 5-tal fotootjes tonen (met door mijzelf geselecteerde artikelen, in principe de populairste). Welke fotootjes dat worden wil ik in principe dus zelf bepalen.

Op het moment dat de bezoeker door de webwinkel navigeert wil ik dat bij aanklikken van een foto/product (detailweergave) de betreffende foto rechts naast de 5 fotootjes aansluit, en bij het aanklikken van de volgende (detail)foto/product daar weer naast aansluit, enz.

Zo ontstaat dus een alternatief voor 'favorieten' doordat alle in detail bezochte afbeeldingen bovenaan de pagina's na te zien zijn / zichtbaar blijven.

Met een button geheel links naast de 1e afbeelding (<<) en rechts naast de laatste afbeelding [>>] wil ik de bezoeker door de fotootjes kunnen laten navigeren.

De foto's moeten vanaf de rechterkant in de 'header' worden getoond, dus rechts uitgelijnd met geheel rechts de button [>>].

Er zullen dus per bezoeker andere fotootjes naast de 5 standaardfotootjes komen te staan. Ofwel, als een bezoeker een product interessant vind (en er dus voor kiest de foto / het product in detail te bekijken) dan zie ik dat als een soort 'favoriet'. Vervolgens is het mijn bedoeling dat de klant via het aanklikken van de fotootjes vanuit de ‘header’ makkelijk weer op de detailpagina terecht komt, waarna het product evt. in het winkelwagentje geplaatst kan worden.

Is dit mogelijk in JS o.i.d. en kan iemand me meer informatie verstrekken en missch zelfs op weg helpen? Een heel verhaal toch … in ieder geval dank voor de aandacht …

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet mogelijk om in Javascript te doen. Eigenlijk wil je dus een aantal laatst bezochte producten lijst opstellen? Deze zit normaal gezien al standaard in elke webshops. Wat je dus eigenlijk moet doen is een interpretatie maken waarmee je deze lijst van laatst bezochte producten kunt combineren met je eigen scriptje.

Het nadeel hiervan is, dat je HEEEL veel moet gaan uitzoeken hoe de webshop zijn PHP code gebruikt. En wat je er voor moet configureren.

Want stel dat een gebruiker per dag 50 producten bekijkt. Krijg je dus een lijst met 50 producten bovenin (als je het zelf programmeert). Als je de standaard aantal laatst bekeken producten aanhoud heb je altijd een vast aantal producten in je bovenlijstje staan. Dan is het niet nodig om die knopjes [<<] en [>>] te maken.

Maar ik moet wel zeggen, het is echt super veel werk. Misschien is er al een soort module voor gemaakt door iemand die dat al kan, dan hoef je alleen nog maar de module te importeren in de webshop en klaar ben je. Even configureren en draaien maar.

Maar is er niet zo'n module gemaakt, ben je nog echt lang bezig om zoiets te maken.

Groeten,

Leroy

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.