Ga naar inhoud

cpu warmte ? probleem


Nioneel
 Delen

Aanbevolen berichten

Goedenavond.

eerst het verhaal maar, de links zoals foutmeldingen staan onderaan

Ik heb een probleem met mijn pc en vooral als ik aan het "gamen" ben.

Sinds een paar maand ( 2 a 3 maand ) heb ik een nieuwe pc dat ik zelf in elkaar heb gezet.

Het was mijn eerste pc dat ik zelf had in elkaar gezet en momenteel doet alles eigenlijk wel zoals het hoort... op één klein ding na.

Ik ben een fanatieke World of Warcraft speler ( nou ja tegenwoordig niet zo fanatiek meer... maar toch ) maar iedere keer als ik world of warcraft speel heb ik een probleempje.

Ik kan alleen World of Warcraft spelen op "low / fair graphics"

Zodra ik iets hoger ga, flipt mijn pc.

Mijn kast maakt gigantisch veel lawaai ( de fans draaien dan echt veel te hard ) en na 10 seconden gaat mijn beeldscherm zwart.

Dan ik ongeveer 20 seconden lang iedere 2 seconden een of een analog of digital melding te zien en daarna gaat mijn beeldscherm gewoon uit.

Als mijn beeldscherm "uit" is hoor ik ondertussen wel geluid( zoals muziek, youtube etc etc ) ,blijft mijn computer zo hard draaien en ben ik verplicht om mijn pc opnieuw op te starten.

sinds vandaag heb ik ook een LiveKernelEvent probleem rapport gekregen en toen was ik het zat.

Ik heb op meerdere forums/topics gekeken en kon niks vinden met dezelfde problemen.

wel zag ik hier in een topic iets over "Speccy" en toen heb ik dat maar gedownload.

toen ik dat had geïnstalleerd bleek dat mijn cpu en moederbord 98 graden warm te zijn volgens speccy ( terwijl ik geen game aan heb, alleen google chrome met youtube, hotmail en zulk soort dingen )

Dus nu begin ik te twijfelen of ik iets verkeerd heb gedaan met me cpu..

ik heb geen warmtegeleidings pasta erop gedaan omdat volgens de cpu verpakking dat al op de fan zat ( en zo zag het er ook uit.. )

Nu even de links :

speccy rapport :

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Probleem rapport :

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Dus nu mijn vraag : kan iemand mij alstublieft even helpen dit op te lossen.

ps : mijn vista is net opnieuw geïnstalleerd want ik wou zien of het daardoor kwam..

alle nieuwe drivers etc zijn geïnstalleerd dus denk niet dat het daardoor komt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk eens of je cpu koeler wel goed op de cpu zit.

Kijk dan ineens of er mischien niet genoeg of net teveel koelpasta tussen het koelblok en de cpu zit.

Te weinig is niet goed maar teveel ook niet dus vandaar dat ik dat even voorstel.

Daar de pc slechts 3 maanden oud is denk ik niet dat het met stof te maken heeft maar het kan altijd natuurlijk dus kijk ook dat even na.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen koelpasta op mijn cpu gedaan omdat volgens de verpakking dat er al op zat..

Alleen zonet deed ik mijn pc weer aan.. en toen bleek mijn cpu direct al oververhit te zijn..

Ik zou hem vandaag even opnieuw schoonmaken want hij staat wel in een omgeving met veel stof dus misschien kan het daardoor wel komen...

wat me trouwens wel opvalt : dat ijzeren gevallen op de cpu ( onder de fan ) zit een hele zwarte spoor... ik dacht eerst altijd dat het gewoon de "fan" zelf was ( ik kijk er eigenlijk alleen in als ie aan staat... ) maar zonet stond ie uit en zag ik gewoon een zwart spoor.. enig idee wat dat is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het spoor heb ik helaas al schoongemaakt.. het leek op verbrande stof om eerlijk te zijn maar was zeer gemakkelijk te verwijderen..

Ook heb ik de fan van de cpu afgehaald en zowel de fan als de cpu was gedeeltelijk zwart..

ik heb de pasta van de cpu/fan afgehaald en nieuwe erop gedaan ( ondertussen ook het zwarte roet of wat het ook was van de cpu/fan eraf gehaald en opnieuw erop gedaan.

Volgens speccy is mijn cpu nu 41 graden en mijn moederbord 43 graden

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

is dat acceptabel ?

ik heb nog niet getest of mijn beeldscherm nog zo vaag deed maar daar kom ik vandaag nog wel achter..

Wat me overigens wel was opgevallen dat de pasta van de cpu nogal vaag was... ik dacht namelijk altijd dat dat ging smelten..

alleen de helft zat nog op me fan ( waar het ook eerst zat .. ) en de helft zat op me cpu en het zag er totaal niet gesmolten uit?

Kan dit 1 van de oorzaken zijn geweest ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst zijn de temperaturen die je nu opgeeft vrij acceptabel tot zelfs normaal voor een standaard cooler.

Nu hoe het komt dat er zwart uitziend stof in en rond de cpu te vinden was is toch niet echt normaal daar de temperaturen nu ook niet ZO hoog waren.(ze waren wel te hoog hoor maar heb al erger meegemaakt)

Dat coolpasta niet smelt is ook de bedoeling,die dient enkel om een betere gelijding tussen cooler en cpu te creeren zodanig dat de temperatuur beter kan afgevoerd worden.

De coolpasta om een stock cpu cooler is niet van de beste kwaliteit en zorgt wel meer voor problemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem met me cpu is opgelost... het word niet warmer dan 45 graden.. en mijn pc is wel een stuk rustiger geworden

het probleem met me beeldscherm is alleen niet opgelost.. het blijft uitvallen als ik een spel opstart.

Mijn grafische kaart maakt dan gigantisch veel lawaai en... tjah.. dezelfde klachten als in mijn eerste post.

Heeft iemand een idee hoe dat kan? oftewel, help xD

edit : Ik heb misschien wel een theorie voor dat zwarte stof ( het is een gok maar toch )

Ik heb mijn pc ongeveer een maand lang in een kast neergezet met erg weinig ruimte..

ik merkte toen al dat mijn pc best vaak oververhit raakte en heb hem verplaatst bovenop mijn computerkast.

het merkwaardige is... mijn pc heeft ook van onder een paar ventilatiegaten en al het verf etc om de ventilatiegaten zijn gewoon zwart geworden.. alsof het is gesmolten.

zou het daar niet vandaan kunnen wezen?

edit : ik heb misschien een oorzaak gevonden waarom me beeldscherm zo doet.

Ik heb namelijk een foutmelding gekregen over mijn grafische kaart

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

het vreemde is... ik heb net flink wat updates gedaan voor me Windows... service pack 2 staat er nu op en heb eergisteren net de nieuwste driver geïnstalleerd.. dus iemand enig idee wat ik nu moet doen?:dong:

aangepast door Nioneel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Download hier de nieuwste driver voor je systeem.

Verwijder nu de oude driver van je gafische kaart in Apparaatbeheer(rechtsklik op de grafische adapter en kiezen voor "Installatie ongedaan maken"),laat daarna ccleaner even het register opruimen om zeker te zijn dat alles verdwenen is.

Installeer nu de zo juist gedownloade driver en herstart vervolgens de pc.

Lost dit je probleem op?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.