Ga naar inhoud

accesspoint en draadloze router


dikken

Aanbevolen berichten

hallo,

enkele vraagjes voor de netwerkspecialisten:

Mijn netwerkconfiguratie ziet er als volgt uit:

- fibernet 60

- telenet draadloze router met wpa2 encryptie "code 1"en SSID "router 1" (dit om het simpel te houden, is niet zo in werkelijkeheid)

- sitecom draadloos accesspoint, ingesteld als universele repeater, met wpa2 encryptie "code 2"en SSID "router 2" (dit om het simpel te houden, is niet zo in werkelijkeheid)

- 5- tal laptop's, smartphone, ....

mijn vraag:

1. mag ik op de sitecom ook wpa2 "code 1" en SSID "router 1" instellen en zoja schakelt de laptop dan automatische over naar het sterkste signaal?

2. moeten/mogen de transmissie kanaal dezelfde zijn?

alvast met dank!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je automatische "roaming" wil doen dan moeten de instellingen inderdaad hetzelfde zijn op de router en het AP.

In theorie werkt dit ook, maar het hangt van vele omgevings factoren af. Eén van de meest voorkomende problemen is het "overlappend" gebied tussen twee radiozones. Dit kan tot gevolg hebben dat de PC voortdurend overschakelt tussen de twee devices, wat dan weer onderbrekingen in de verbinding kan veroorzaken. Dit komt trouwens niet alleen voor bij Wifi, GSM's hebben er ook dikwijls last van.

Is het AP met een kabel verbonden met de router of gebruikt hij WDS (dus wireless zowel naar de router als naar de clients). Dat laatste is nog storings gevoeliger en geeft ook veel meer vertraging op de verbinding. Met een Telenet modem/router werkt dit zowiezo niet want deze ondersteunen geen WDS. (Niet verwarren met WPS, wat een beveligingsoptie is).

Dus met een bekabeld AP zou het moeten lukken, maar als je er extra hardware voor moet kopen zou ik proberen een leverancier te vinden die je een AP op "test" wil geven. Ik kan niet garanderen dat het "behoorlijk" zal werken, je kan het alleen te weten komen door te testen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.