Ga naar inhoud

Intel(R) PRO/1000 PL-netwerkverbinding laat geen 1000 mbit verbinding toe?


Macz

Aanbevolen berichten

Ik heb een Intel® PRO/1000 PL-netwerkverbinding met een Cisco Lynksys Dualband Wireless gigabit router.

In combinatie met een ziggo 120 mbit abbo moet ik dus makkelijk tussen de 100 en 110 mbit uit kunnen komen, maar niets is minder waar. Gemiddeld zo'n 70 mbit.

Nou blijkt dit te liggen omdat de netwerkkaart op 100 mbit staat ingesteld. Raar want als ik de duplex mode check staat hij echt op "automatisch". Verzet ik hem handmatig naar "1000 mbpz full duplex", dan doet hij helemaal niks meer, enkel een rood kruisje bij mij wereldbolletje zetten.

Weet iemand hoe ik hem toch naar die 1000mbps kan schakelen zodat ik wel de volle bak snelheid krijg?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, ik neem dus aan dat ik via mijn webbrowser moet inloggen op mijn router om de instelling te wijzigen?

Echter denk ik niet dat die instelling op dit moment verkeerd is. Mannetje van Ziggo prikte gisteren zijn labtop erin en die pakte wel gewoon de 1000mbit. (zie je aan de kleur van het lampje op de routet) ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet inderdaad via de browser inloggen op de router om deze instelling te bekijken en eventueel aan te passen.

Wel opletten dat je voor de 1000mbit cat 6 kabel gebruikt. Kabel van cat 5E kan ook werken maar daarmee ga je waarschijnlijk niet de volle snelheid halen en stel je best de snelheid in op "automatisch".

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.