Ga naar inhoud

computer vraagt "insert system disk and press enter"


eduardo

Aanbevolen berichten

Nadat ik waarschijnlijk mijn bios verkeerd hab geflashed, kreeg ik na het opstarten de tekst: "BIOS ROM checksum error", gevolgd door "INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER."

Kan iemand aangeven wat er op de floppy moet worden gezet zodat de computer een doorstart (waarschijnlijk in DOS) maakt zodat ik de BIOS opnieuw van het juiste programma kan voorzien. Reeds een aantal boot-diskettes gemaakt maar op een of andere manier pakt de computer deze niet en blijft dan om de system diskette vragen.

Graag HELP!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER betekend dat er geen startbaar harddisk is gevonden.

Dus vind de bios geen Windows of Linux of zo.

Het kan ook zijn dat uw diskette geen startbaar (bootable) bestanden staan.

BIOS ROM checksum error kan te wijten zijn dat de batterij van de moederbord leeg is.

Vervangt het.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De batterij heb ik reeds vervangen en toch blijf ik dezelfde berichten ontvangen. Ik wil het toch proberen om het met de diskette op te lossen, temeer omdat de computer daar in zoekt "Detecting floppy drive A media..." Welke bestanden dienen er dan op de floppy komen te staan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de bestanden op de A-schijf gekopieerd, maar helaas zonder resultaat. In de bijlage heb ik weergegeven

welke er op de a-schijf zijn gezet. Misschien dat ik iets niet goed doe of dat er nog een handeling uitgevoerd moet worden?

Kunnen jullie er eens naar kijken wat er nog aan moet gebeuren om er weer leven in te krijgen. Ik hoor het graag.

post-30985-1417704747,1404_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm ik zal het zo proberen. Maar zie ineens jouw laatste zin. Die zet me wel aan het denken en misschien zit daar nu wel juist het probleem. Ik zal de situ nog een verduidelijken en misschien dat het je wat zegt. Als ik de computer aanzet, dan kan ik niet eens meer in de bios komen. Zonder ook maar een actie uit te voeren gaat de computer direct op zoek naar de A-schijf en vraagt om de system-disk. Daar zit dus het probleem. Als ik in de BIOS kan komen, ben ik al een heel stuk verder. Waarschijlijk moeten we het dus ergens anders zoeken en niet in de system-disk waar de computer om vraagt. Anyway, ga nu eerst de diskette er in voeren en nu maar hopen!!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas zoals ik aangaf, het ligt dus niet aan de opstart diskette (want die heb ik op een andere computer uitgeprbeerd en daar werkte het). De computer start dus niet op maar blijft wel om de system-disk vragen. We weten in ieder geval dat het met deze vorm van programma's op de diskette niet lukt. Ik wil ook nog niet opgeven want dat is het makeklijkst terwijl ik het gevoel heb dat we niet heel ver van de oplossing vandaan zijn. Welke stappen kunnen we nog meer nemen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee helaas,

al die pogingen heb ik reeds achter mij liggen. De oplossing dienen we in een andere hoek zien te vinden. Ik snap nl nog steeds niet waarom hij om de A-schijf vraagt. Vervolgens ook, na op enter te hebben gedrukt, dat de A-schijf wordt gevonden en de schijf wordt gelezen, de computer steeds weer terug komt in de eerste opdracht "insert system-disk and push enter". Kijk nog eens even naar mijn openingsvraag. Daarin heb ik aangegeven dat ik waarschijnlijk de BIOS verkeerd heb geflashed end eze nu dus niet meer werkt. Ik heb al wel het juiste programma voor nieuwe BIOS op schijf staan, maar dan dien ik wel eerst een DOS-prompt te zien en juist daar ben ik naar op zoek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.