Ga naar inhoud

Google gaat steeds over op sites zoals groupen ed


Mar39

Aanbevolen berichten

Bij het intikken van iets in google en het aanklikken van de site die ik wil gaat de zoeksite steeds naar sites zoals groupon en zo terwijl ik dat niet vraag? Iemand een oplossing om die spam of hoe je het ook mag noemen eraf te krijgen?

Om te verduidelijken, ik typ in google vb vrt , klik op de site van vrt en ipv die site komt de site van groupon. Na een aantal keer proberen komt hij dan wel terecht op de juiste site dus het is mogelijk maar heel vervelend!

Help...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is overduidelijk een teken van malware (virussen) op je pc. Volg onderstaande procedure.

1. Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere pc en het bestand met een usb stick overbrengen

Als je enkel nog in veilige modus kan werken, moet je de executable downloaden.

Sla deze op in een nieuwe map op de C schijf (bvb C:\hijackthis) en start hijackthis dan vanaf deze map.

De logjes kan je dan ook in die map terugvinden.


2. Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten. (lees eerst de rode tekst hieronder!)

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis. (Bekijk hier de afbeelding ---> Klik hier)

Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.


3. Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert (Kape of Kweezie Wabbit) nagekeken en begeleidt hij jou verder door het ganse proces.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zit nochthans avast op deze computer? is dat niet voldoende?

Volgens mij hebt u het "redirect virus". Of is de homepage gekaapt door Groupon. Het beste is dat u inderdaad de procedure uit bericht 2 uitvoert.

Op zich is Avast een goede antivirus, maar er zijn altijd nog virussen die door de mazen van het net glippen. Ikzelf gebruik ook Avast en vind het een goede antivirus. Als u op voorand weet dat u "gevaarlijke" sites gaat bezoeken, kunt u Sandboxie installeren. Daarmee kan je websites bezoeken die in een "zandbox" bewaard worden, zodat er niets op de harde schijf terecht komt, en er dus ook nooit virussen op je pc kunnen. Tenzij de sandbox zelf gekraakt wordt natuurlijk...

Ik raad je aan om een hijackthis logje te posten! Als je hiermee moeilijkheden ondervind, mag je altijd vragen stellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.