Ga naar inhoud

Wel verbinding geen internet


Ronco23
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo Lezers, Ik heb een Dell M4500 laptop met windows 7 prof 32bits en heb thuis een Huawei HG655D modem/router, waarmee ik via LAN1 met een 10 meter lange CAT5 kabel naar een gevoede 5 poortige KVM switch ga. Vanuit deze switch heb ik 3 CAT5 kabels naar 2 Desktop PC's lopen (Windows XP) en naar één NETGEAR modem/N-router die ik alleen als switch gebruik. Van uit deze Netgear gaan er 2 CAT5 kabels naar een SAT-receiver en een multimedia player die beide aan de TV hangen.

Op de KVM switch heb ik nog een 4de CAT5 kabel die ik inprik op deze Dell M4500 laptop. De huawei is qua WIFI ingesteld op een b/g verbinding en niet op de mogelijke b/g/n verbinding. WIFI draait onder WAP2-personal met een sleutel onder AES.

Kanaalkeuze is automatisch (ook al verschillende kanalen geprobeerd).

Probleem: als ik een van de vaste CAT5 verbindingen uit de KVM switch insteek op de Dell M4500 krijg ik wel verbinding via de netwerkkaart met de Huawei HG655D maar geen internet access. De twee Windows XP desktops hebben wel gewoon connectie en internet access en de laptop niet. Ook niet als ik de kabels omsteek.

Als ik de netwerkkabel eruittrek en op WIFI overschakel heb ik onder een b/g ingestelde router wel conectie maar geen internet en onder een b/g/n ingestelde router helemaal geen connectie.

Ik kan gewoon naar de router pingen en bij alle PC's en router staat de DHCP op automatisch. Ik zie ook duidelijk op de Huawei dat er een IP-adres voor alle PC's is uitgetrokken bij connectie.

Alleen op de laptop onder Windows 7 krijg ik met geen mogelijkheid internetaccess. Zowel bij netwerk aansluiting als bij WIFI. Bij deze laatste heb ik al manueel alles ingesteld wat maar in te stellen is maar ook zonder resultaat.

Er worden geen WIFI filteringen uitgevoerd of iets. Uitschakelen van firewall (Windows essentials) heeft ook geen effect.

Het vreemde is dat dezelfde laptop op het werk in een ander domein gewoon netwerkverbinding heeft met internetacces als ook onder een WIFI, met als verschil dat deze met WEP is beveiligd en daar heb ik ook gewoon toegang toe.

Weet iemand wat er in de laptop anders ingesteld dient te worden om via de huawei internet access te krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet bekennen dat ik geen specialist ben, en al zeker niet van windows 7, maar ik vermoed dat het om een laptop van je werk gaat. Kan het niet zijn dat er bij de internet-instellingen (bij LAN-instellingen) niet staat dat de verbinding automatisch mag worden gedetecteerd (want dan zou internet in principe moeten werken), maar wel dat er via een configuratiescript of via een proxy-server (ingesteld door de EDP van je werk) moet gewerkt worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Kristof, Ik begrijp je niet helemaal. Ik heb van de situatie een afbeelding bijgevoegd. Mogelijk dat dit duidelijkheid schepty over de situatie. Als ik de Windows 7 laptop (die op het werk alles gewoon doet zowel Lan als WIFI) ipconfig /all aanroep hangt de Huawei HG655D zich op en moet ik deze opnieuw starten. Het lijkt wel een IP conflict maar ik kan niet achterhalen waar de fout zit daar ander Windows Vista laptops wel gewoon internet hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens de opstelling van de afbeelding zou alles moeten werken.

Hebt je in Huawei HG655D mac adressen toegevoegd van andere PC dan moet je ook doen voor de lan van Laptop.

KVM switch is toch waar PC1 en PC2 aangesloten is?

Vandaar uit de vrije poort hebt je een netwerkkabel naar laptop en dan hebt je geen internet?

Klopt dat?

KVM switch welke type is het?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Stegisoft,

Ja dat klopt. Ook via een netwerkkabel op zowel een vrije poort van Switch 1 of 2 of de tweede lan poort op het modem/router zelf levert geen internet op, maar wel connectie.

De KVM 5 port Gigabit switch is al iets gedateerd, in een metalen behuizing. Ik kan het type niet meer aflezen maar hij lijkt op die in de bijlage.

Dit zou toch geen verschil mogen uitmaken. Ook rechtstreeks op de LAN2 krijg ik dezelfde situatie. Dat met de MAC adressen heb ik niet ingesteld. Hij staat gewoo op fabrieksinstellingen. Ik zou me moeten gaan verdiepen in de router als ik dit zou moeten, willen wijzigen.

Nog andere suggesties? post-32347-1417704845,7104_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.