Ga naar inhoud

opstart probleem (graische kaart en moederbord)


martijn99
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

ik ben een soort van het ene probleem in het andere probleem gerolt.

Ik wou na lange tijd weer gaan gamen. maar op een een of andere manier zag hij me video kaart niet. dus ik drivers opnieuw installeren etc. geen resultaat. Ik was er achter gekomen dat de spellen gebruik maakten van de intel graphics family videokaart. vreemd genoeg stond mijn gtx 580 wel in het lijstje bij system information. een standaard videookaart die erop zit.

Dus ik zonder erbij na te denken die videokaart disabled. waarna natuurlijk het beeld uitviel, toen dacht ik shit... vervolgens had ik de computer opnieuw opgestart. geen beeld, ook geen bios. Toen wou ik mijn bios resetten. Ik heb zag zo'n cmos clear knop en houdt die een tijdje ingedrukt. toen ik mijn computer weer aandeed gaf mijn moederbord een error op de led lampjes. de error was A3 dat betekent IDE Enable. ff gegoogled en drukte op f12. toen kwam er Ab in de LED lampjes. hier kan ik eigenlijk niks voor vinden. in de manual staat Ab=setup input wait. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.

Alvast bedankt, Martijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haal de stekker uit het stopcontact en druk meermaals op de starknop van je pc om je hardware volledig te ontladen.

Haal eens het BIOS batterijtje uit zijn houder en wacht enkele minuten, plaats het terug op zijn plaats en steek nadien de stekker terug in het stopcontact.

Start je pc en heb je nu wel beeld? Mocht je beeld krijgen ga dan in je BIOS zet de tijd en datum goed en waarschijnlijk zul je nog je boot instellingen moeten herstellen

Link naar reactie
Delen op andere sites

raad is... ik startte vanmorgen mijn computer op. gewoon om te proberen, en ik liep eigenlijk al de kamer uit hoor ik ineens biep! van het moederbord, dit was eerst niet zo. ik kreeg geen beeld helaas. toen ik de sterkkertje uit mijn videokaart trok en mijn computer toen opstartte kreeg ik wel beeld. Dit vindt ik heel vreemd want je zou toch zeggen dat je in ieder geval beeld van de bios zou moeten krijgen ook als je videokaart het om een of andere reden niet doet. Het is niet te hopen dat mijn videokaart kapot is, want het was nogal een dure. Weet een van jullie misschien wat het probleem kan zijn? of moet ik ff een nieuw topic aanmaken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een nieuw topic aanmaken is niet nodig, kunnen best hier verder gaan ;-)

Als je pc werkt mag je het volgende even uitvoeren,

Download en installeer Speccy.

Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.

speccy.png

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.

Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware ;-).

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.