Ga naar inhoud

Review: SteelSeries 5Hv2 (Medal of Honor Edition)


superjona

Aanbevolen berichten

Log in of registreer om deze review optimaal en correct te kunnen bekijken. Afbeeldingen zijn klikbaar voor high-res.

We nemen een kijkje naar de 5Hv2 hoofdtelefoon, een opmerkelijk product van SteelSeries dat zowel functionaliteit, design en stevigheid combineert. Kan de 5Hv2 de verwachtingen waarmaken? Je leest het hier.

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Inleiding

post-7905-1417704877,6734_thumb.jpg

Allereerst hartelijk dank aan Andrea van SteelSeries om deze review mogelijk te maken. De 5Hv2 is een hoofdtelefoon gericht op gamers en heeft een opvallend design, maar wel met degelijke specificaties. Het bedrijf heeft ook een speciale editie uitgebracht van de 5Hv2, namelijk de Medal of Honor edition. Deze variant op de hoofdtelefoon biedt wat artwork uit het Medal of Honor universum.

What’s in the box?

post-7905-1417704877,7602_thumb.jpg

SteelSeries verpakt de doos met voldoende bescherming voor de hoofdtelefoon. In de doos vinden we uiteraard de 5Hv2 zelf terug, een SteelSeries-catalogus, de befaamde SteelSeries-sticker en een handleiding.

Specificaties

Hoofdtelefoon:

· Frequency response: 16 – 28.000 Hz

· Impedance: 40 Ohm

· SPL@ 1kHz, 1 Vrms: 110 dB

· Lengte van kabels: 1 + 2 = 3 m (9,8 ft.)

· Jacks: 3,5 mm

Microfoon:

· Frequency response: 75 – 16.000 Hz

· Pick up pattern: Uni-directional

· Gevoeligheid: -38 dB

· Impedance: 2K Ohm

Kenmerken

post-7905-1417704877,806_thumb.jpg

Het is duidelijk dat de hoofdtelefoon gemaakt is voor gamers, want dankzij een ingebouwde techniek worden bepaalde details in games beter benadrukt. Of je dit merkt in de praktijk, kan je lezen in het test-gedeelte.

De microfoon zit opgeborgen in de hoofdtelefoon, wanneer je de microfoon wilt gebruiken kan je deze eenvoudig uit de 5Hv2 schuiven. Erg handig!

post-7905-1417704877,8586_thumb.jpg

De binnenkanten van beide oorschelpen voorzien van een EA-logo, de uitgever van de Medal of Honor-reeks. Verder zijn de oorschelpen wat groter voor verbeterd comfort. Het gebruikte ‘foam’ materiaal voelt goed aan. De drivers zijn ietwat roteerbaar.

post-7905-1417704877,9041_thumb.jpg

Het bovenste gedeelte van de koptelefoon is voorzien van een prettig zacht laagje wat alweer zorgt voor een goed comfort-gehalte.

post-7905-1417704877,948_thumb.jpg

Eén van de opmerkelijkste features van de SteelSeries 5Hv2 is ongetwijfeld het opbergsysteem. Je kan namelijk heel wat plaats besparen door de hoofdtelefoon tijdelijk uit elkaar te halen. Dit kan gemakkelijk door de knopjes in te drukken, waardoor 1/3 los komt. Daarna kan je uiteraard het product weer assembleren. Wat ons betreft een zeer leuke functie.

post-7905-1417704877,9921_thumb.jpg

Uiteraard ontbreekt een regelaar voor het geluid en de microfoon niet. Achterop de regelaar is een clip te vinden, zodat je het kan bevestigen aan een kledingstuk of iets dergelijks. Verder kan je het volume van de hoofdtelefoon bepalen en de microfoon aan/uit zetten. De kabel is trouwens gevlochten, goed voor de duurzaamheid van het toestel.

Tests

Uiteraard hebben we 5Hv2 ook stevig getest. We beginnen met onze ervaringen op het gebied van bouwkwaliteit. Ondanks de mogelijkheid om het product helemaal uit elkaar te halen, voelt de hoofdtelefoon erg stevig aan; zeker voor een product dat bijna volledig gemaakt is uit plastic. Het plastic voelt niet goedkoop aan en is vrij hard. Het gevlochten kabeltje is natuurlijk ook een welkome aanvulling.

Op het gebied van gaming waren we aangenaam verrast. De geluidskwaliteit is best goed voor een hoofdtelefoon in deze prijscategorie. We hebben de 5Hv2 getest in een heleboel verschillende games, waaronder Battlefield 3, Fifa 11 en Motorstorm: Apocalypse. Het valt op dat schoten, explosies en vooral voetstappen nét wat meer benadrukt worden, maar het verschil is miniem. Audiokwaliteit bij gaming is dus dik in orde.

Uiteraard hebben we ook even onze muziekbibliotheek beluisterd met deze SteelSeries hoofdtelefoon, en wij zijn over het algemeen vrij tevreden. Wel ontbreekt de bas soms, dat is wel wat jammer als je daarvan houdt.

Via verschillende media hebben we ook de ingebouwde microfoon uitgebreid getest. Het geluid is vrij helder. We praatten even met onze contactpersoon via Skype die gewapend was met de SteelSeries 5Hv2. Het geluid is vrij helder, één van de beste (ingebouwde) microfoons die we getest hebben.

Eindwoord

post-7905-1417704878,5027_thumb.jpg

De SteelSeries 5Hv2 is niet alleen een mooie verschijning, maar ook nog eens een indrukwekkende koptelefoon. Ben je opzoek naar een hoofdtelefoon voor gaming en af en toe wat muziek beluisteren? Dan is dit een ideaal product voor jou. Jammer van de ietwat afwezige bas, maar daar kunnen velen vast mee leven. Een aanrader wat ons betreft!

© Jonathan Maes

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.