Ga naar inhoud

Zou ik last kunnen hebben van een hacker?


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik denk dat ik last heb van een hacker en heb al een paar keer mijn webcam uitgeschakeld (hij is afgeplakt dus ze kunen niks zien) maar elke keer gaat mijn webcam weer aan. Soms naar een paar minuuten al maar ook wel es na een half uurtje ofzo.

Ik had nog niet zo lang geleden (ergens in April) een nieuwe laptop van de fabriek gekregen omdat mijn hardeschijf gechrast was en niet meer viel te maken. (Heb een Asus) en hij had alle updates geinstalleerd en werkte tot dusver goed, alleen een paar dagen later was mijn laptop helemaal in de war en moest ik handmatig 50!! updates installeeren.

Dat ik last heb van een hacker vermoed ik al langer omdat ik ook soms bizarre MSN gesprekken heb gehad met mensen die ik ken die ineens seksueel getint of geweldadig praat hadden.

Ook heb ik last gehad van spam op mijn MSN account maar ik log nooit meer in op MSN.

Ook heb ik COMODO firewall er op staan en die geeft soms wel es aan dat er een andere computer verbinding met mij probeert te maken en dan heb ik er zelf geen kabeltje ofzo in.

Een keer is het zelf gebeurd, had ik een programmaatje geinstalleerd waarmee je kunt zien wie op je computer/laptop inlogd en die gaf aan dat er ene beertje nogwat op mijn laptop zat.

Laatst was eerst mijn MSN gehackt en ze hadden mijn alternatieve e-mail adres veranderd in een @dom.nl e-mail adres en een paar dagen later was mijn hyves ook gehackt. (Die ik gelukkig og wel kon verwijderen omdat ze mijn e-mail adres niet hadden veranderd, alleen mijn wachtwoord.

Ook heb ik al vaker last van virussen zoals het haijeck virus enz.

Hoe kan ik mijn computer optimaal beveiligen tegen hackers en hoe kan ik ze het beste bestrijden, beter nog: hoe kan ik er achter komen wie mijn steeds hackt???

Heel fijn weekend toegewenst en de groetjes.

aangepast door NOMNOMNOM
Link naar reactie
Delen op andere sites


Dag NOMNOM....,

Welkom op PCH!

Voer alvast het volgende uit:

1. Download HijackThis. (klik er op)

Klik op HijackThis.msi en de download start automatisch na 5 seconden.

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere pc en het bestand met een usb stick overbrengen

Als je enkel nog in veilige modus kan werken, moet je de executable (HijackThis.exe) downloaden.

Sla deze op in een nieuwe map op de C schijf (bvb C:\hijackthis) en start hijackthis dan vanaf deze map.

De logjes kan je dan ook in die map terugvinden.


2. Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten. (lees eerst de rode tekst hieronder!)

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis. (Bekijk hier de afbeelding ---> Klik hier)


3. Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert (Kape of Kweezie Wabbit) nagekeken en begeleidt hij jou verder door het ganse proces.

Tip!

Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...