Ga naar inhoud

Recoveren data na formateren


DelaS
 Delen

Aanbevolen berichten

hallo, vraagje ... staat al paar keer in dit forum maar ik vond nergens een voldoende duidend antwoord:

Wat is er gebeurt: Ik heb oude laptop die vaak uitvalt, waarschijnlijk door de warmte (iemand andere ideeen?). Vorige week heb ik hem eens mooi opgeschoond. Verwijderd wat ik niet meer nodig heb. (Ik heb een tweede laptop waarop alles stond, dus back up genoeg, dacht ik). Ik heb een Windows 7 installatie CD en steek hem er in. Wat nieuwe programma's installeren (chrome, VLC). Geen probleem, behalve dat hij nog altijd soms uitvalt als ik hem te zwaar laat werken. Nadien vertrek ik op Festival (Dranouter), ik kom terug thuis: " mijn nieuwere laptop gaat niet meer".

Harde schijf kapot!? Naar winkel geweest "om die info terug te krijgen gaat da heel veel kosten".

Ik heb bepaalde info dat ik toevallig niet op internet had gezet: 2 excel filetjes echt zeer hard nodig, maar niet om er heel veel geld aan te hangen. De winkel sprak over gespecialiseerde bedrijven en duizend euro ofzo.

Dus hoopte ik nu om de belangrijkste data nog terug te kunnen vinden op mijn oude laptop, dus mijn data recoveren van voor de herinstallatie van windows 7.

1. Kan dit? ik heb al veel filmpjes gevonden op youtube waar ze dit voortonen. Is het ook nodig dat ik alles dak terugvind opsla op een andere partitie? wat is dat juist een andere partitie? is dit bv een usb stick of externe harde schijf?

2. mijn probleem is echter da mijn laptop uitvalt al hij mijn pc moet scannen, dus zou ik dan eerder mijn harde schijf moeten uithalen en dan met een of ander toestelletje kunnen verbinden met mijn zus haar desktop ofzo? Hoe noemt zo'n ding? en kan dat wel om vanaf een andere pc gewoon die oude harde schijf te scannen en dan hopelijk ook mijn 2 excel filetjes terug te vinden.

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Win 7 installatie CD is e legale CD gekregen van school ... van de laptop die kapot is aan zijn harde schijf ben ik het echt wel zeker ja, ben naar een PC winkel geweest en deze konden hem ook niet meer aan de praat krijgen... Nu hoopte ik gewoon of het echt zo mogelijk is dat ik nog die bestanden kan terugvinden

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.