Ga naar inhoud

Ukash virus (736)


Aanbevolen berichten

Heemstede 1 september 2012

Hallo allemaal...

Ik heb ook getroffen door Ukash en Safepaycash virus. Even schrikken hoor, want er een politie mededeling op mijn scherm, terwijl ik ben alleen aan het facebooken. Dan kan toch niet waar zijn? Ik heb op ander computer gegoogled en langzamerhand begrijpen dat dit gaat op een virus en niet van de politie. Er is ook malware beschikbaar maar moet heleboel geld moeten betalen. Op allerlei manieren geprobeerd zelf op te lossen en ja hoor het het gelukt! Wat heb ik gedaan?

1. ik heb Java geïnstalleerd en opnieuw opgestart.

2. ik heb de IP adres veranderd met lokale IP van mijn routers en opnieuw opgestart.

3. Ik heb de UTP kabel verplaats naar andere netwerk card met Zonder manuele IP adres.( er zijn 2 netwerkcard, één van de moderboard en één extra) Toen zie ik dan ik internet verbinding heb. Vandaar ik kan deze bericht schrijven.

Groetjes,

Edhy.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dan heb je vermoedelijk het probleem enkel verplaatst ... maar is de besmetting nog niet van je computer.

Download HijackThis

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere PC en het bestand met een USB-stick overbrengen.

Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis.

Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...