Ga naar inhoud

Virus... of iets


Aanbevolen berichten

Ik zat 30 september 2012 te surfen op het net, vervolgens liep me computer vast. Naja goed dat gebeurde wel eens. Ineens beelf mijn scherm op wit beeld en gaf aan dat de internet site niet goed was, en dat ik een andere adres moest invoeren. Zo'n informatiescherm op je browser als je internet uitstaat.

Maar ik kon nergens op klikken, geen tap blad helemaal niets, en wanneer ik ctrl + alt + delete deed, en ik probeerde een taaklijst te openen verdween die direct weer automatisch uit beeld..

Ik weet niet wat ik moet doen? Et is alleen op mijn account het geval geweest, nu zit ik op et account van mijn broer maar wel op de zelfde computer?

Ik heb de computer ook laten scannen met AVG, en hij had 1 virus gevonden die ik verwijderd heb, alleen nog steeds kan ik niets met mijn account.. zoals je in de bijlage ziet.. dat is het enigste wat ik zie, meer kan ik ook niet doen?

Weet iemand hoe ik dit weg kan krijgen en verder aan me verslagen kan en hoe me internet weer aan de praat krijg?

Bedankt alvast!

post-38565-1417705119,7165_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dag gweetje,

welkom op PCH!

1. Download HijackThis. (klik er op)

Klik op HijackThis.msi en de download start automatisch na 5 seconden.

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere pc en het bestand met een usb stick overbrengen

Als je enkel nog in veilige modus kan werken, moet je de executable (HijackThis.exe) downloaden.

Sla deze op in een nieuwe map op de C schijf (bvb C:\hijackthis) en start hijackthis dan vanaf deze map.

De logjes kan je dan ook in die map terugvinden.


2. Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten. (lees eerst de rode tekst hieronder!)

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis. (Bekijk hier de afbeelding ---> Klik hier)


3. Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert (Kape of Kweezie Wabbit) nagekeken en begeleidt hij jou verder door het ganse proces.

Tip!

Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...