Ga naar inhoud

Verschillende (music)tracks op 1 pc


Mako

Aanbevolen berichten

Hoi,

Ik speel met enkele vrienden in een amateuristisch bandje. Zo nu en dan nemen we een nummer op om dat zo aan de buitenwereld beschikbaar te stellen. Vroeger gebeurde alles met de videocamera wat op zich niet zo slechts was: beeld en geluid op hetzelfde moment. Maar alles gaat met zijn tijd mee en nu willen we het geluid direct op de computer. Zo kan daar eventueel nog wat standaardruis verwijderd worden of instrument x luider worden gezet dan instrument y.

We hebben wel een heel klein mengpaneel maar dat wijzigt nog niks aan het feit dat alles wat de computer binnenkomt op 1 track binnenkomt.

In een programma als CoolEditPro kan je verschillende tracks opnemen en combineren. Ideaal zou dus zijn om een track gitaar, een track keyboard, een track bass,... te hebben.

Iemand enig idee welk stuk hardware we daarvoor moeten aankopen? En verder: is een mengpaneel dan nog nodig?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Steves1990,

Bedankt voor je reactie!

Op dit moment gaat elk instrument (met uitzondering van de drum) naar een mengpaneeltje. Van daaruit vertrekt dan een output kabel naar de computer welke in de microfoon 3.5mm jack gaat. Alles komt dus logischerwijs binnen op 1 track in CoolEditPro maar de volumes onderling zijn wel al min of meer regelbaar via het mengpaneel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.