Ga naar inhoud

Disk boot failure insert system disk and press enter - Harde schijf connector ?


Muslim

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen, ik heb een probleem met mijn computer,

Gisteren wou de voeding niet aangaan, dus had ik eventjes met de draden wat gedaan (eerst bijna alle dragen uit & heb dan alles weer op zn plek gezet) en de voeding werkte weer, en ik kon de pc opstarten, maar toen ik het dan opstartte was er na de ESC, F1 & F10 & blauwe hp logo menu in totaal zwarte scherm met helemaal boven "DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" Ik denk dat ik één van de draden van mijn harde schijf ben overgeslagen, en dat daarom mijn schijf niet wordt herkend. Weten jullie welke draden in de harde schijf moeten? Heb op bios gezien bij 'boot' dat er alleen maar CD wordt herkend, en het probleem is dat ik de system cd niet meer heb, ik heb wel de 3 recovery cd's. Ik heb een Windows XP SP3 HP Pavilion Desktop. Ik zag dat de harde schijf als 'Floppy' wordt gezien want deze stond bij BIOS in de eerste boot priority.

Ik kan niet in de veilige modus opstarten. Ik kan wel in de boot (F10) geraken, maar dar zie ik alleen maar cd. En ook in BIOS, van System recovery weet ik niet, maar héél waarschijlijk wel.

Ik weet ook nog dat ik eens naar een pc specialist gegaan was voor een nieuwe ventilator, en toen hij de pc opstartte kwam die scherm ook, hij deed het pc weer uit en trok 2 draden uit, en het werkte weer.

Sorry als ik iets ben vergeten te melden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.