Ga naar inhoud

Gigabit netwerk maar geen gigabit verbinding met PC


SPiET
 Delen

Aanbevolen berichten

Iets heel raar

Een gigabit switch gestoken en daarop alles opnieuw aangesloten. vroeger een 10/100 switch van telenet (dlink) maar wou naar gigabit.

alle kabels zijn 5e , kabeltje dat uit de muur komt op zolder naar pc is cat6.

nu geeft de switch aan wat binnenkomt kabel 1 (van telenet modem naar switch) -> gigabit

switch -> ps3 -> gigabit

switch -> x360 -> 100

switch -> pc -> ook 100!!

terwijl het moederbord een Asus P5Q met gigabit lan is

controller is Atheros AR8121/AR8113/AR81114 PCI-E Ethernet controller

ik gebruik Windows XP, er staat inderdaad bij Apparaatbehoort PCI-E Ethernet controller en kan dit niet aanpassen naar gigabit met verwijderen en opnieuw zoeken. Ook nieuwe hardware zoeken levert geen resultaten. Heb al laatste atheros drivers geinstalleerd, geen success.

Snap het niet meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb nu es het volgende gedaan

Kabel die in switch zat van pc zolder rechtstreeks in de modem gestoken.

switch mee naar zolder, daarop een kabel aangesloten op de muur (verbinding met kabel naar de modem) en dan kabel van switch naar pc

wat blijkt

de kabel van pc naar switch is kleur groen (gigabit) en de kabel uit de muur naar switch (ook op zolder nu) is oranje (100) hoe kan dat nu? kabel die in muur zit naar beneden is cat 5e.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...