Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
Kurtt

Foutmelding: Windows verkenner reageert niet meer

  Aanbevolen berichten

  De melding "Windows verkenner reageert niet meer" kan vele oorzaken hebben. Maar meestal is onlangs geïnstalleerde software de boosdoener.

  Om te bepalen welk programma, add-on of Windows-uitbreiding zorgt voor deze foutmelding in de verkenner, maak je gebruik van het programma Shexview. Dit kan je hier downloaden. Pak het uit en start shexview.exe

   

  Je krijgt nu een hele lijst. Sommige lijnen van die lijst zijn roze (dit worden de niet-microsoft items genoemd)

  Het is nu de bedoeling dat je al die roze lijnen selecteert en daarna bovenaan in de balk op de rode knop drukt. Selecteer de roze lijnen met de Ctrl-toets en scrol naar onder om al de roze lijnen op die manier te selecteren (dus met de Ctrl-toets). Neem enkel de roze lijnen en druk dus op de rode knop bovenaan.

   

  Laat het programma Shexview open staan en start de verkenner op. Heb je nog een foutmelding ? Nee? Dan was één van de roze lijnen (die je zonet uitgeschakeld hebt) de oorzaak. Je gaat nu één voor één de roze lijnen weer terug inschakelen. Neem één roze lijn dat je had uitgeschakeld, en druk op de groene knop.

   

  Laat Shexview open en start de verkenner opnieuw op. Krijg je nu wél de foutmelding "Windows verkenner reageert niet meer", dan was dat programma de oorzaak en moet je dat programma verwijderen uit Windows (via Configuratiescherm), of je kan het blijvend uitschakelen door het niet te veranderen in een groene knop.

   

  Ga dus elk uitgeschakeld roze item af, zet het terug aan met de groene knop, controleer de verkenner of hij nog foutmelding geeft, enz ... . Doe dit voor ELK roze item.

   

  Bron en meer uitleg: VistaBits - Windows Verkenner (explorer.exe) is gestopt en wordt afgesloten

  aangepast door kape
  bijgewerkt op 11.05.2017

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.