Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

beste,

als de pc in slaapstand staat dan is deze nog gewoon aan.

om hem echt bijna helemaal uit te zetten kunt u de pc in hybernate zetten (of in vista als sluimerstand)

dan sluit de pc zichzelf bijna helemaal af, maar gebruikt nog wel een klein beetje stroom.

dan is er ook niets meer met de pc te doen, op geen enkele manier.

Mv.Gr

Yannick

Link naar reactie
Delen op andere sites

even corrigeren aanvullen.

Dhr drapier gebruikt windows xp en dan gelden volgende definities:

Hibernate = slaapstand bij nederlandstalige XP versies.

Eigenlijk een ongelukkige term want slaapstand doet denken aan een van de acpi besparings standen (S1 tot S5, incl de individuele onderverdelingen)

In slaapstand wordt alles in het geheugen opgeslagen en staat de pc af. enkel usb poorten krijgen nog stroom maar dat zou het moeten zijn.

In standby blijft de pc nog draaien.

In slaapstand zal dus zeker niemand je kunnen hacken

Mvg Karel

Link naar reactie
Delen op andere sites

geen probleem. Met vista is het inderdaad een warboeltje:

Zoals u zien kunt, heeft Vista een Slaapstand en een Sluimerstand, opzich is dit maar gedeeltelijk nieuws, de Slaapstand-feature zat immers ook in Windows XP. Maar er is meer aan de hand, lees maar mee.

Waar bij de Slaapstand in Windows XP het RAM geheugen op de harde schijf op word geslagen, en de PC zichzelf daarna uitschakelt tot de gebruiker een toets indrukt, werkt het bij Vista anders, er zijn 3 verschillende ’slaapstanden’, overigens zijn 2 van deze alleen beschikbaar voor laptops, de Sluimerstand (wat dus de Slaapstand van Windows XP is) is beschikbaar voor zowel laptops als desktop computers.

Slaapstand

De gegevens blijven in het RAM staan, als u verder wilt werken kan dit binnen enkele seconden, maar als de stroom uitvalt gaan alle gegevens die niet opgeslagen zijn op de harde schijf verloren, niet zoals bij Windows XP(hier worden de gegevens op de harde schijf opgeslagen en schakelt de PC zichzelf uit).

Hybride Slaapstand

Dit is de compleet nieuwe slaap-feature in Vista. Al uw bestanden blijven in het RAM geheugen staan, maar worden daarnaast ook op de harde schijf opgeslagen. De laptop zal zichzelf uitschakelen mocht de batterij leegraken, maar alle bestanden blijven hierbij bewaard. Even kort: Hybride is een combinatie van meerdere eigenschappen, in deze zaak dus van Slaapstand en Sluimerstand. De laptop zal er wel langer over doen om uit deze laatste stand te herstellen, aangezien hij weer alle bestanden van de harde schijf in het geheugen moet laden.

Sluimerstand

Dit is dus de oude Windows XP Slaapstand, er was nogal wat verwarring hierover ontstaan, daarover kunt u boven dus meer lezen. Bij deze stand word het complete RAM geheugen op de harde schijf opgeslagen en schakelt de PC zichzelf uit tot een gebruiker deze heractiveert.

Al met al, een beetje verwarrend, zelfs voor de doorgewinterde PC gebruiker

Mvg Karel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.