Ga naar inhoud

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall - installatiehandleiding


kape
 Delen

Aanbevolen berichten

Dit artikel begeleidt je bij de installatieprocedure van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall. Download het laatste installatiebestand van de website van ZoneAlarm, zo beschik je altijd over de meest recente versie en hoeven er na de installatie het minst aantal updates opgehaald te worden van de servers van ZoneAlarm.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Als je al een andere virusscanner op het systeem geïnstalleerd hebt, dien je deze eerst van het systeem te verwijderen. Dit kan via Configuratiescherm -> Software, maar beter nog is om daar het speciale Removal Tool voor te gebruiken. Een overzicht van de verschillende tools kan je hier vinden:

Hoe verwijder ik mijn antivirus?

Herstart na het verwijderen van een virusscanner of ander beveiligingspakket altijd tweemaal het systeem, om er zeker van te zijn dat er geen services, drivers of onderdelen van de uninstaller meer actief zijn.

Installatie

512096c5ef69d-ZA_-_Quick_Install.PNG

Klik op "Quick Install" om de installatie te starten.

51209756558f5-ZA_-_EULA.PNG

Om ZoneAlarm te kunnen installeren, moet je akkoord gaan met de licentieovereenkomst. Op deze pagina kan je ervoor kiezen om ZoneAlarm in te stellen als startpagina en zoekmachine door een vinkje te zetten in één van de twee aangeboden opties.

Maar hier zit een addertje onder het gras. De ZoneAlarm-toolbar wordt automatisch mee geïnstalleerd als je niet uitkijkt. Onder de afbeelding van deze toolbar, staat het aanbod “Skip all offers” een beetje verscholen. Klik daar ZEKER op om de installatie van de toolbar te verhinderen. En kies dan voor “Agree”.

Daarna start het installeren van ZoneAlarm.

512097fe5ccca-ZA_-_Download.PNG

Na voltooien van de download van de bestanden start de installatie van ZoneAlarm.

5120985151108-ZA_-_Installing.PNG

Na de volledige installatie start meteen een automatische scan.

5120988910e98-ZA_-_Scanning.PNG

Bij het beëindigen ervan, krijg je de melding dat de setup voltooid is. Op deze laatste pagina kan je een mailadres achterlaten. Dit is echter niet noodzakelijk om de installatie van ZoneAlarm te voltooien. Wil je ook geen informatie meer ontvangen over andere producten, vergeet dan niet het vinkje weg te nemen bij “Inform me about product updates and security news”. Klik op “Finish” om de installatie te voltooien.

512098d739f56-ZA_-_Setup_Finished.PNG

Dan biedt ZoneAlarm je een verslag aan, met de toestand van alle programmaonderdelen: antivirus, firewall en identiteitsbescherming. Bij “View Details” kan je de specifieke instellingen voor al deze onderdelen bekijken. Deze pagina wordt ook je startpagina bij gebruik van het programma.

512099531fcc8-ZA_-_Verslag.PNG

Om over de meest actuele database te beschikken, moet je hier nog kiezen voor “Update”.

512099a00d0b6-ZA_-_Update_bij_installatie.PNG

Na het updaten krijg je de melding dat het programma up-to-date is.

512099c4a9572-ZA_-_Update_Be%C3%ABindigd.PNG

Let op: in tegenstelling tot de betalende versie van ZoneAlarm – die elk uur een update ontvangt – is er bij deze gratis versie slechts 1 update per 24 uur.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...