Ga naar inhoud

DO NOT TRACK – Firefox - handleiding


kape
 Delen

Aanbevolen berichten

FIREFOX

Mozilla was met Firefox de eerste die Do Not Track in zijn browser integreerde. Firefox maakt gebruik van een “HTTP-header”. Je browser geeft dan een soort signaal mee aan de website, waaruit de website kan afleiden dat je niet gevolgd wil worden (ook niet door adverteerders of andere content-providers op de website). Het is echter aan de website om te bepalen wat hij met deze informatie doet. Als de website niet is ingesteld om het extra signaal te verwerken, dan heeft de “HTTP-header” geen effect.

Het inschakelen van de Do Not Track-functie heeft geen invloed op het inloggen bij websites en op het bijhouden van je persoonlijke informatie – login-informatie, inhoud van winkelkarretjes, e.d. – maar zal er wel voor zorgen dat je (mogelijk) minder advertenties op de website ziet verschijnen.

De Do Not Track-instelling is standaard uitgeschakeld. Het is dan ook aan jou om deze te activeren. Dit doe je via volgende eenvoudige procedure:

In de taakbalk van Firefox, kies je voor “Extra” en “Opties” en selecteer je het tabblad “Privacy”.

51247bae0986c-FF_-_Extra_-_Opties.PNG

Op het tabblad “Privacy” zet je bij de optie “Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden” een vinkje. Klik op OK om het “Opties”-venster af te sluiten en de instelling te bevestigen.

51247bd94608e-FF_-_Privacy_-_Vinkje_Niet_Volgen.PNG

Firefox op Android

Do Not Track is ook beschikbaar voor Android. Instellingen en gedrag zijn identiek aan deze op de PC.

P.S. : in sommige gevallen werkt deze procedure niet omdat Do Not Track op heuristische basis werkt. Bij scripting- en traceertools functioneert dit niet correct. Deze toepassing is ook niet bedoeld om anoniem te surfen, maar enkel om het volgen door websites uit te schakelen.

aangepast door kape
Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...