Ga naar inhoud

DO NOT TRACK ME - ADD-ON - Handleiding


kape
 Delen

Aanbevolen berichten

Do Not Track Me (vroeger bekend onder de naam Do Not Track Plus of DoNotTrackPlus) is een product van beveiligingsfirma Abine en is beschikbaar als add-on voor Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari. DNTMe beweert meer dan 600 trackers te blokkeren en daardoor ook de snelheid van het laden van de webpagina’s te verhogen.

Om het programma te downloaden kan je o.m. terecht op volgende downloadadressen:

Internet Explorer

32-bit: DoNotTrackPlus

64-bit: DoNotTrackPlus

Firefox: DoNotTrackPlus of Firefox Add-Ons

Chrome: DoNotTrackPlus of Google Webstore

Safari: DoNotTrackPlus

WERKEN MET DO NOT TRACK ME

Nadat DNTMe geïnstalleerd is verschijnt er een logo in de taakbalk.

Wanneer je een nieuwe webpagina bezoekt, wordt in het logo aangeduid hoeveel trackers er geblokkeerd werden op de pagina. Dit kan in drie kleuren: groen, geel en rood. Wanneer er een groen aantal verschijnt, zijn alle ontdekte trackers geblokkeerd. Indien het een geel cijfer is, wil dit zeggen dat alle trackers geblokkeerd zijn, maar dat er mogelijk nog pogingen tot “tracking” ondernomen worden. Mocht je een rood getal zien verschijnen, dan wil dit zeggen dat DNTMe een tracker ontdekt heeft, maar hem niet kan verwijderen.

5127713926333-DNT_-_Pijltje_openen_DNT.P5127d04ddd098-DNT_-_Logo_Geel_in_Taakbal Indien je op het logo of het pijltje klikt, opent een scherm met een overzicht van alle trackers die zich op deze webpagina bevinden.

512771c3d296d-DNT_-_Overzicht_Trackers.P

Wil je weten welke de exacte “volgers” zijn bij de sociale netwerken en bedrijven, dan klik je op de respectievelijke logo’s achter hun naam en krijg je een overzicht-met-naam van netwerk of bedrijf.

Sociale netwerken

512771676a3eb-DNT_-_Blokkeren_Sociale_Ne

Bedrijven

51277060ddbee-DNT_-_Blokkeren_Bedrijven.[/font]

Onderaan kan je zien hoeveel blokkeringen er in totaal al door DNTMe zijn uitgevoerd. Dat kan behoorlijke aantallen opleveren.

51277266a3ae5-DNT_-_Totaal_aantal_blokke

DNTMe staat standaard ingesteld met een uitgebreide lijst van trackers. Indien je bepaalde websites van deze lijst wil toelaten om toch je webgedrag te volgen, kan je deze aan je “whitelist” toevoegen via het menu “Instellingen”, dat je opent door op het DNTMe-logo te klikken.

5127d0f9536fb-DNT_-_Instellingen_Whiteli

En dan het “goede nieuws”. Indien je op een pagina niet gevolgd wordt, krijg je volgende zonnige verwittiging.

5127711140942-DNT_-_Geen_Trackers.PNG

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...