Ga naar inhoud

[OPGELOST] ruimte vrijmaken op c-schijf


acerone

Aanbevolen berichten

C:\Windows\$NtUninstall...... bestanden (verborgen)

Oftewel de benodigde bestanden voor het terugdraaien van een eerder uitgevoerde Windows-update. Als na een Windows-update alles goed blijkt te functioneren, mogen deze mappen worden verwijderd. Vrijwel alle mappen beginnend met een $-teken kunnen verwijderd worden. De map $hf_mig$ is daarop de enige uitzondering. Er wordt geadviseerd deze omvangrijke map te laten staan, alhoewel het verwijderen daarvan nauwelijks tot geen problemen veroorzaakt.

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\

In deze map worden de gedownloade en inmiddels geïnstalleerde Windows-updates opgeslagen. De Windows-updatebestanden kunnen in de meeste gevallen uitvoerbaar worden gemaakt door .EXE aan deze bestanden toe te voegen. Zo wordt voorkomen dat ze na een herinstallatie van Windows wederom weer gedownload moeten worden. Deze map kan vanwege het grote aantal essentiële en aanvullende updates in de loop van de tijd vrij omvangrijk worden.

bron: Schijfopruiming: verwijderen onnodige files (opschonen!)

Mvg Karel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.