Ga naar inhoud

GOOGLE CHROME - ONE PASSWORD-extensie


kape

Aanbevolen berichten

Met One Password moet je slechts 1 wachtwoord onthouden: je “master key”. One Password genereert automatisch verschillende wachtwoorden voor verschillende websites.

One Password maakt een sterk en verschillend wachtwoord aan voor elke website die je bezoekt, door twee zaken te combineren:

· je “master key”, een wachtwoord dat je zelf hebt gekozen.

· een “website key”, die automatisch uit de URL van de website wordt gehaald.

Met One Password hoef je enkel je eigen “master key” te onthouden. Deze Chrome-extensie doet de rest. Het algoritme dat gebruikt wordt (HMAC + MD5), maakt het extreem moeilijk om je wachtwoorden te achterhalen, zelfs als er toch eentje bekend zou zijn geworden. Er worden immer NOOIT wachtwoorden opgeslagen op de harde schijf, zodat zelfs bij diefstal van de PC de veiligheid wordt verzekerd.

DOWLOADEN en GEBRUIKEN

Download deze extensie voor Google Chrome HIER.

513ac627a86fe-One_Password_-_Extensie.PNG

Er wordt gevraagd of je de extensie wil toevoegen aan Google Chrome.

513ac660046ba-One_Password_-_Toevoegen.PNG

Klik op “Toevoegen” en de extensie wordt geïnstalleerd. Na installatie verschijnt het logo van deze extensie in de taakbalk.

513ac68885ced-One_Password_-_Logo_Taakbalk.PNG

Om de toepassing te gebruiken, klik je op het logo (sleuteltje) in de taakbalk. Er wordt gevraagd om je “master key” in het bovenste vak in te vullen.

513ac6be98704-One_Password_-_Master_Key.PNG

Klik nu op het pijltje en de extensie genereert een nieuw wachtwoord. De sterke wachtwoorden die door One Password worden samengesteld omvatten 20 karakters met combinaties van hoofdletters, kleine letters en cijfers (A-Z, a-z en O-9).

513ac6e7479e7-One_Password_-_Genereren_Website_Key.PNG

Je kan later zelf altijd je wachtwoorden aanpassen … One Password zal je instellingen steeds onthouden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.