Ga naar inhoud

Foxit Reader - Downloaden en Installeren - handleiding.


kape

Aanbevolen berichten

Foxit Reader is een prima alternatief voor de Adobe Reader die vaak standaard meegeleverd wordt op PC of laptop. Het is een eenvoudige, lichte PDF reader, die je systeembronnen slechts beperkt belast en veel sneller werkt dan de logge en trage Adobe Reader. Ook bij het downloaden is er een enorm verschil. Voor de Foxit Reader dien je slechts een paar MB te downloaden, terwijl dit voor Adobe Reader gaat om enkele 10-tallen MB’s.

DOWNLOADEN en INSTALLEREN

Foxit Reader kan je HIER downloaden.

51403592a0738-Foxit_-_Download.PNG

Na de keuze voor de download van de gratis versie, krijg je het setupbestand te zien. Kies hier voor “Bestand Opslaan”.

514035ce09574-Foxit_-_Installatiebestand.PNG

Na de keuze voor “Uitvoeren” van het setupbestand, start de “Setup Wizard”.

514035e77bc84-Foxit_-_Setup_Wizard.PNG

Kies hier voor “Next” en dan wordt de licentieovereenkomst voorgelegd. De optie “I accept the agreement” is standaard aangevinkt, zodat je hier enkel nog op “Next” hoeft te klikken om de setup te starten.

51403998c0a19-Foxit_-_Licentieovereenkomst.PNG

In het volgende scherm wordt de standaardlocatie van de installatie voorgesteld. Deze kan je zelf wijzigen indien gewenst.

5140360d51922-Foxit_-_Setup_Locatie.PNG

Hierna kan je de extra onderdelen uitkiezen. Foxit Reader biedt immers de mogelijkheid om automatisch add-ons voor de Firefox-, Opera-, Safari- en Chrome-browser te installeren.

514036284cd7d-Foxit_-_Selecteer_Onderdelen.PNG

De extra taken die je daarna kan kiezen, omvatten o.m. het instellen van Foxit Reader als standaard PDF-reader, het integreren van Foxit in je browsers en uiteraard het aanmaken van startpunten op je bureaublad, in het menu Start en een Quick Start

51403646851df-Foxit_-_Extra_Taken.PNG

Binnen dit programma bestaat ook de mogelijkheid om een keuze te maken voor de “Veilige Modus”, die enkele controles uitvoert om besmette documenten te controleren. Deze optie staat standaard aangevinkt, maar kan je ook uitschakelen. Binnen het kader van dit programma, lijkt me dit een wat overbodige functie (op voorwaarde dat de bescherming van je PC uiteraard up-to-date is). De keuze ligt hier dus bij de gebruiker !

5140366b50acb-Foxit_-_Veilige_Modus.PNG

En hier verschijnt dan het grote minpunt van deze download: de Ask Toolbar, een absoluut ongewenste toolbar op je PC. In het volgende scherm wordt inderdaad gevraagd of je de” Foxit PDF Creator Toolbar” wil installeren … maar dit is een Ask Toolbar in een ander jasje. De keuze voor deze toolbar is al standaard aangevinkt, net als voor het instellen van Ask.com als startpagina in je browser. Alles uitvinken hier, want dit heb je best niet op je PC.

5140368b63d10-Foxit_-_Ask_Toolbar.PNG

Nadat je je keuze hier bepaald hebt (het uitvinken van alle opties, dus), krijg je nog een overzicht van alles wat je wenst te installeren. Wil je nog iets aanpassen dan kan je via “Back” terug naar de vorige schermen.

514036ad0d39e-Foxit_-_Installatiekeuzes.PNG

Ben je tevreden over je keuze, dan is uiteraard “Next” de toets om aan te klikken en start de installatie.

514036cac08c1-Foxit_-_Installeren.PNG

De Setup Wizard levert de aanduiding dat het programma volledig geïnstalleerd is en biedt je de keuze om het meteen op te starten. De optie “Launch Foxit Reader” staat immers standaard aangevinkt.

514036f192abe-Foxit_-_Finish_Installatie.PNG

Na de verwelkoming bij Foxit Reader moet je nog de keuze maken over de lay-out van het programma. Je kan kiezen uit de klassieke startbalk of de optie voor tabs in de taakbalk.

5140371797163-Foxit_-_Klassiek_%26_Tabs.PNG

Laat ons even kiezen voor de klassieke look, dan gaat je taakbalk er zo uitzien:

5140373902015-Foxit_-_Klassieke_Look.PNG

Ga je voor de Tabs-look, dan krijg je dit op je scherm:

51403a613c8ff-Foxit_-_Tabs_Look.PNG

En dan kan je aan de slag met de mogelijkheden die deze uitstekende PDF-reader je biedt. Een aantal opties zijn echter enkel beschikbaar als je de betalende versie van Foxit Reader aanschaft … en een minpuntje is ook dat er een mogelijkheid "lijkt" te bestaan om het programma in het Nederlands om te zetten, maar dat dit uitkomt op de vraag of je misschien interesse hebt om het programma te vertalen. Je zal het dus met de Engelstalige versie moeten doen.

aangepast door kape
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.