Ga naar inhoud

FileHippo Update Checker - Handleiding


kape

Aanbevolen berichten

FileHippo Update Checker wordt aangeboden door FileHippo.com, een website waar je terecht kan voor het downloaden van allerlei gratis software. Met hun Update Checker is het mogelijk om te controleren of de laatste versie van de op je PC geïnstalleerde software aanwezig is.

Maar er is één belangrijke beperking: de FileHippo Update Checker doet enkel een controle op programma’s die door FileHippo.com zelf aangeboden worden en put niet uit een uitgebreide database van alle bestaande programma’s. Programma’s die niet aangeboden worden, zullen dus niet gemeld worden om te updaten. Een duidelijk minpuntje van deze Update Checker.

Nu is het wel zo dat Filehippo.com zeer veel populaire en veelgebruikte software aanbiedt, zodat de meeste programma’s van de standaardgebruiker van een PC wel degelijk zullen opgespoord worden. En zeker de meest “gevoelige” programma’s zoals browsers, JAVA, Adobe Reader, e.d. zitten in hun pakket.

Maar verder is het een erg eenvoudig programma om mee te werken: na een snelle scan van je systeem opent er een scherm, waarop vermeld wordt welke software aan een update toe is. Je kan hier zelfs de keuze maken of je enkel de échte updates van programma’s of ook al de bèta-versies van programma’s wil tonen.

516ba74f82539-FileHippo_Scanpagina.PNG De updates kan je onmiddellijk van op deze pagina downloaden.

Deze Update Checker kan je ook meteen met Windows laten opstarten. Indien je voor deze optie kiest, wordt je systeem bij het opstarten onmiddellijk gescand op ontbrekende updates. Indien er updates gevonden worden, laat Update Checker dit zien via een pop-up. Dubbelklikken op deze pop-up brengt je meteen naar de pagina, waar je de gemelde updates meteen kan downloaden.

516baa8ed5b06-FileHippo_Start_Tray.PNG

Na gebruik van deze FileHippo Update Checker, kan je weer aan de slag met de meest recente versies van de door FileHippo.com aangeboden programma’s. De Update Checker is beschikbaar voor Windows 98, ME, 2000, XP, Vista, 7 en 8 en vereist wel dat Microsoft .NET Framework 2.0 is geïnstalleerd.

aangepast door kape
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.