Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
kape

Verbind je laptop met je TV

  Aanbevolen berichten

  De meesten onder ons hebben ondertussen digitale TV met een scherm dat waarschijnlijk 80 cm of groter is. Wie daarbij ook nog heel wat digitale content afspeelt en bezit, kan dat op zijn computerscherm of laptopscherm doen, maar waarom zou je niet de ruimte gebruiken die je tot je beschikking hebt? Toon je digitale films op het grotere tv-scherm zodat je samen met anderen kunt kijken.

  HDMI

  De meest logische manier om een laptop met je tv-scherm te verbinden is gebruik te maken van een HDMI-kabel. Iedere recente laptop beschikt over een HDMI-aansluiting en digitale televisies hebben ook dergelijke aansluitingen, omdat het anders gewoon onmogelijk is om High Definition-beelden af te spelen. Het enige dat je moet doen is je laptop via een HDMI-kabel te verbinden met je tv-scherm.

  Een HDMI-kabel is overigens niet enkel handig wanneer je films wilt bekijken. Ook bij het spelen van games is een dergelijke kabel onontbeerlijk.

  Wanneer je niet over een HDMI-aansluiting beschikt, bestaan er ook adapters om van VGA of een digitale aansluiting (waarmee je meer schermen naast elkaar kunt laten werken) te converteren. Houd er echter rekening mee dat heel vaak de audio dan ook overgezet moet worden via de nodige kabels. Anders zul je het beeld via je scherm te zien krijgen, maar hoor je het geluid langs de luidsprekers van je laptop. Tenzij je die dan erg luid zet, zul je vaststellen dat de geluidskwaliteit toch flink tegenvalt.

  WiDi

  Recente laptops beschikken ook over Intel Wireless Display Technology – kortweg WiDi. Laptops uit de midden- en hogere prijsklasse zijn hiermee standaard uitgerust, vooral als ze bedoeld zijn voor multimedia en thuisentertainment.

  Beschikt je laptop over WiDi, koop dan een WiDi-ontvanger. In de heel recente tv-modellen van LG bevindt zich ook al een WiDi-ontvanger; kijk dat dus even na.

  WiDi heeft als grote voordeel dat het een draadloze verbinding is, dus kabels zijn niet meer nodig. Deze oplossing is ideaal wanneer je films wilt afspelen. Spelletjes spelen raden we af, vanwege de vertraging die toch wel aanwezig is (maar geen rol speelt bij het afspelen van films). Als extra voordeel ondersteunt WiDi 5.1 audio output, maar dan moet je al wel beschikken over WiDi 2.

  Draadloze HDMI connectoren

  Je laptop heeft een HDMI aansluiting, maar je wilt geen gebruik maken van de kabels omdat deze te kort zijn of je wilt het systeem permanenter maken. In dat geval kun je ook gebruik maken van draadloze HDMI-connecties. Je koopt gewoon een ontvanger en zender, koppelt die aan de respectievelijke toestellen en je hebt alles waar je maar van kunt dromen. Het mooie is dat op deze wijze de computer en het scherm zich niet in dezelfde kamer moeten bevinden, maar houd in dat geval toch wel de afstand in het oog. Is deze te groot, dan treedt er mogelijk vertraging op, of kan het beeld wegvallen. Sommige van deze systemen laten je trouwens toe tot 4 verschillende HDMI-apparaten aan een dergelijke ontvanger te hangen zodat je kunt wisselen.

  Een bijkomend nadeel is dat je deze systemen nog steeds moet opzetten en dat je ook extra contactdozen moet aanleggen zodat er stroom is. In een aantal gevallen wordt de stroom rechtstreeks van de laptop gehaald via een USB-aansluiting. Ook daar zul je dus rekening mee moeten houden.

  AppleTV

  Heb je een MacBook met OS X 10.8 of later, dan kun je gebruik maken van Apple TV om films op je scherm te tonen. De optie heet AirPlay Mirroring. Het stuurt alles wat je op je MacBook afspeelt naar de Apple TV die het vervolgens afspeelt op je tv-scherm. Nadeel is dat dit enkel werkt voor Mac’s die minstens Mountain Lion hebben.

  Conclusie

  Er bestaan heel wat manieren om je computer of laptop met je tv-scherm te verbinden. Het grote voordeel is dat je niet enkel wat gemakkelijker zit (in je fauteuil), maar ook dat je met meer mensen van de film kunt genieten.

  Bron: Computertaal

  aangepast door kape

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.