Ga naar inhoud

Secunia PSI - Personal Software Inspector – Update Checker - Handleiding


kape

Aanbevolen berichten

51716e41b9aba-Secunia_-_Logo.PNG

Indien je de updates van alle programma’s niet manueel in de gaten wil houden – wat vaak een ondoenbare klus is – is Secunia Personal Software Inspector (PSI) zeker iets voor jou. Secunia PSI is een gratis veiligheidsprogramma dat op zoek gaat naar geïnstalleerde software op je computer die niet up-to-date is. Het biedt je daarna een overzicht van de kritieke programma’s en de kans om deze een (noodzakelijke) update te bezorgen. Erg aanbevolen om – naast een up-to-date antivirusprogramma – de veiligheid van je PC te garanderen.

DOWNLOADEN

Secunia PSI kan je HIER downloaden.

51716e9e43d6d-Secuinia_-_Download.PNG

Nadat je het bestand via "Bestand Opslaan" op je PC hebt binnengehaald, kan je de setup opstarten vanop de locatie waar je dit hebt opgeslagen. Tijdens de installatie wordt dan de taalkeuze aangeboden. Een Nederlandstalige versie is er - jammer genoeg - niet, dus wordt het kiezen ?

51716ebcdbce8-Secunia_-_Taalselectie.PNG

Meest voor de hand liggend is dan de Engelse versie, klik op OK en de setup gaat van start.

51716f237f3d9-Secunia_-_Setup.PNG

Bij klikken op "Next" moet je de EULA, de "License Agreement" aanvaarden.

51716f4c47d23-Secunia_-_License_Agreemen

Zet een vinkje bij "accepteren" en klik "Next".

51716f6d42864-Secunia_-_Keuze_wijze_down

Hier heb je de mogelijkheid om te bepalen hoe je de updates wil verwerken:

  • automatische update van de programma’s (aanbevolen).
  • updates automatisch downloaden, maar zelf bepalen of je ze ook wil uitvoeren.
  • zelf bepalen of je ze wil downloaden en uitvoeren (niet-aanbevolen).
Nadat je hier de keuze bepaald hebt, klik je op "Next" en wordt Secunia PSI geïnstalleerd (volgens je eerder ingestelde wensen) en krijg je de bevestiging van de installatie.

51716f9e14fde-Secunia_-_Geinstalleerd.PN

Klik op "Finish" om de installatie te voltooien.

SNELKOPPELING

Om een geregelde scan uit te voeren kan je er voor kiezen om een snelkoppeling naar Secunia PSI op je bureaublad te zetten.

SCANNEN

Tijdens de controle scant Secunia PSI alle bestanden op de computer en voornamelijk *.exe, *.dll en *.ocx bestanden. In deze bestanden is informatie opgeslagen over de geïnstalleerde programma’s dus ook over de versie ervan. Deze informatie wordt vergeleken met de database van Secunia met de meest actuele informatie over de diverse programma’s.

Bij klikken op de snelkoppeling krijg je de startpagina van het programma, dat de gegevens begint te laden.

51716fd638345-Secunia_-_Startpagina.PNG

Het resultaat van de voorbereiding van Secunia levert met de “Secunia System Score” een % op van de programma’s op je PC die in orde zijn. Om het scannen te starten en de programma's te ontdekken die een update nodig hebben, klik je op "Scan Now".

51717003e4fc4-Secunia_-_Run_a_scan.PNG

De scanprocedure gaat in gang en biedt volgend scherm tijdens de actie.

5171702b52045-Secuinia_-_Scan_Outdated_P

De informatie op je computer, wordt vergeleken met de database van Secunia. Na de volledige scan van de computer, krijg je een overzicht van de actuele toestand. Indien je bij “Settings” niet kiest voor “Detailed View”, krijg je een globaal overzicht van de programma’s die een update nodig hebben en de programma’s die up-to-date zijn.

5172565abfc20-Secunia_-_Resultaat_Global

Vink je bij “Settings” de optie “Detailed View” wel aan, dan krijg je een meer gedetailleerd overzicht, dat – per programma – de actuele toestand kenbaar maakt en aangeeft welke programma’s verouderd zijn of niet.

5172567c3a899-Secunia_-_Resultaat_Scan.P

Dit overzicht toont:

  • de aanwezige versie.
  • de meest actuele versie.
  • de toestand (kritisch of niet) van het programma.
  • de mogelijke opties (updaten, programma nakijken of up-to-date) .
  • de downloadlink.
Indien hier een melding “End of Life” voorkomt, betekent dit dat de leverancier van dit programma het niet meer ondersteunt.

AUTOMATISCHE CONTROLE

Indien je bij “Settings” de optie “Start on boot” aanvinkt, controleert het programma – bij elke opstart – automatisch de toestand van de programma’s en wordt deze gesignaleerd in de taakbalk bij het logo van Secunia PSI.

UPDATEN

Afhankelijk van de toestand van de programma’s, kan je vanuit het scherm waar de resultaten worden geprojecteerd rechtreeks doorklikken naar de website van de leverancier van het programma waarvoor een update nodig is.

aangepast door Mako
Opschoning
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.